Hvordan liker du lesebrett, jeg elsker det. Ogsaa enkelt aa konvertere mellom formater med Calibre. Jeg bruker Kindle 3, hva bruker du ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Hatt Kindle 3 en stund, bruker også Calibre, har rett og slett lite negativt å si.. Calibre blir jeg stadig overrasket over, med en del prøving og feiling finner man måter å løse de fleste kosmetiske problemer her, virker det som.

Eneste er at jeg av og til har slitt med å få vist forskjellige alfabeter såsom hebraisk, kyrillisk, standard arabisk.. Dog har jeg funnet ut at det dreier seg om enkle metadata-feil. Det lar seg løse med det ovennevnte program.

Lurer på om det også kan være enkelte typer notasjoner og symboler som ikke lar seg lese så lett, men det har ikke vært noe problem så langt, heller ikke visning av diagrammer, grafer, illustrasjoner etc. Jeg har tatt meg i å ønske meg fargeskjerm et par ganger allerede, men slår det fort fra meg. :)

Til sist håper jeg norske forlag og forfattere blir litt mer offensive etterhvert, tilbudet er jo foreløpig stort sett på engelsk, selv om jeg til en viss grad kan skjønne skepsisen til markedet når det gjelder piratkopiering.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har et spørsmål - flimrer teksten på lesebrett? Hva synes dere om appel sin versjon? Når jeg anskaffer meg et lesebrett må det ikke flimret første betingelse, deretter å ha et batteri som varer lenge. Jeg ser fordelen når jeg er ute og reiser. For jeg er en av de som alltid må ha en bok å lese i, sjanger kan variere etter sinnsstemning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har selv iPad og er veldig fornøyd. iPad er ett nettbrett og kan brukes som lesebrett, men er batterikapasitett ett av dine viktigste kriterier ville jeg droppet iPad med en gang. Om jeg leser mye og bruker den som Pc er den tom på under en dag.

Har ofte problemer med skjermen på vanlige pc'er (får vondt i hodet og blir sår i øynene) men når jeg bruker Ipaden som lesebrett merker jeg heldigvis ikke noe til dette.

Har du egen pc og vil ha ett lesebrett ville jeg heller ha sett på rene lesebrett. Personlig er jeg veldig fornøyd med iPad, den er perfekt til mitt bruk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kindle 3 funker uten problem i minst 3 uker uten WIFI paaslatt. Har ogsaa en primitiv nettleser installert. Broderen bruker KOBO sin, som er litt rimeligere og stoetter EPUB. Begge funker lenge, og kan leses uten problemer i sollys

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lenge vurdert å skaffe meg Kindle3. Den ser ut til å dekke mine behov - ønsker primært lesebrett. Hvordan vil du vurdere Kobo opp mot kindle?? "ulempen" med Kindle er jo at du må trikse deg rundt ePub,men det høres jo ut som løsningen er ganske grei. Har ikke lest mye om Kobo - ville du rangere den over kindle ? Lurer forresten på om det snart kommer en ny Kindle og om det er verdt å vente på det...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Broderen har KOBO, og er veldig fornoeyd med den. Du har jo der fordelen med norske boeker. Leser du mye engelsk ville jeg nok foretrukket Kindle, men uansett er det enkelt aa konvertere via Calibra

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ryktene går om at det snart vil komme en Kindle som har fargeskjerm og touchscreen. Fargeskjerm kunne jeg for så vidt tenkt meg, men jeg er generelt skeptisk til touchscreen. Det ryktes også at den nye Kindlen vil ha mange flere funksjoner, slik at du kunne bruke den til mye mer enn bare et lesebrett. Tiden vil vise. Vet ikke om det er en god ide å ta et godt og populært konsept i en helt ny retning...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ryktet er om 2. Coyote 7" og en annen 10". De skal etter ryktene bli en konkurrent til IPAD. Vi faar se. Jeg tror jeg vil ha en dedikert ereader anyway.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kindle Fire er ute til 199 US, nettopp bestilt min via en kompis i Usa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest på lesebrett (Kindle) i 3 år og teksten holder seg fortsatt i ro - m.a.o. flimrefri. :)
Angående batteri så varer de lengre når en slår av "Wireless" under lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Battery Life of Two Months - A single charge lasts up to two months with wireless off. Dette påstår de i alle fall på Kindle-siden på amazon.com. Gleder meg veldig til å prøve om dette stemmer! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan virker dette i praksis når man handler e-bøker? Er det bare på nettet man handler? Er det veldig komplisert for en som ikke har hatt lesebrett - mener da å legge boken inn på lesebrett? Hvor får man kjøpt lesebrett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kindle selges på Amazon, bøkene likeså og du er selvfølgelig "oppkoblet" mens du kjøper bøker. Bøkene blir sendt til lesebrettet ditt på under minuttet. Enkelt og greit. Mer informasjon om Kindle finner du på Amazon.com.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar. Jeg fant en link til NRK - lesebrett. Leste en plass vurderinger av de forskjellige lesebrett, men husker ikke hvor. Tror nok Apple iPad blir standard fremover, fordi der kan man legge inn norske bøker. Men man vet ikke helt hvor godt det er å lese på dette lesebrettet. Liker ikke å handle med kredittkort på nettet. Derfor handler jeg hos norske nettbutikker som tar inn utenlandske bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke om du blir beroliget av dette: Jeg kjøpte akkurat en bok med Kindlen min (fikk den for noen timer siden!), i.o.m. at min Kindle er registrert med mitt navn og et kredittkort knyttet til meg trengte jeg bare klikke på kjøp, og så fikk jeg boken i løpet av sekunder. Informasjonen de trenger, opplysninger om kort altså, har de allerede registrert på din bruker.

Noe som kanskje ikke har blitt nevnt så ofte er systemet med "smakebiter". Du kan, hvis du vil, få tilsendt noen sider slik at du kan prøvelese. Dette er riktignok noe du kan gjøre på mange vanlige bøker også (look inside this book), men når det gjelder Kindle-bøker gjelder dette alle så vidt jeg vet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for mer info må nå gå inn i tenkeboksen min!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vær oppmerksom på at NRK-lenken din er 1,5 år gammel. Verden har gått LANGT innenfor ebøker/lesebrett på denne tiden.

  • Antall lesebrett er mye større enn det fremkommer i den artikkelen.

  • De blander sammen lesebrett og "surfebrett", noe som heller ikke er særlig smart.

  • De har ikke fått med seg at det idag er en smal sak å konvertere bøker fra et format til et annet.

Hvis du vurderer å kjøpe et lesebrett bør du sette deg ned og starte med begynnelsen.

  • Har du pc? Bærbar?

  • Vil du ha et alternativ til pc'en (Ipad og tilsvarende), eller vil du ha et rent lesebrett?

  • Leser du mye der det er vanskelig å lade opp maskinen? (Ipad (og tilsvarende) bruker mer strøm, noe som betyr kortere lesetid enn om du velger et rent lesebrett)

  • LIKER du å lese på skjerm? Ipad mm blir som å lese på en vanlig dataskjerm. Lys bakfra osv. Lesebrettene er mer som å lese en vanlig bok (du må ha lys). Svært mange blir slitne i øynene av å sitte ved en dataskjerm, men svært FÅ har klaget over at de blir slitne av å lese med lesebrett.

  • TRENGER du internett på lesebrettet? (Du trenger ikke kjøpe ipad for å få nettilgang, men jeg er litt usikker på om lesebrettene kun kan koble seg til sider for kjøp av bøker, eller om de er aktuelle å bruke til vanlig sufring)

  • Trenger du TRÅDLØS tilgang til pc'en din med lesebrettet? Du kan få det, men det går ut over batterikapasiteten.

Personlig tenkte jeg følgende da jeg kjøpte lesebrett:

  • Jeg leser mye, jeg vil ha noe å lese på hvor jeg kan bære mange bøker samtidig.

  • Jeg vil ha lang batterikapasitet (ikke strøm på hytta, og som sagt, jeg leser MYE).

  • Jeg trenger IKKE internett på lesebrettet (jeg har PC, den klarer seg bra til det).

  • Jeg trenger IKKE trådløs tilgang til PC'en min (ingen av de andre bøkene mine har trådløst nett, så...)

  • Jeg vil ha STOR lagringskapasitet (jeg vil kunne ta med meg hele biblioteket mitt om jeg vil (nevnte jeg at jeg leser MYE?)

  • Jeg liker tanken på å lese på et lesebrett som er omtrent på samme måte som å lese på papir (men med mulighet for å justere skriftstørrelsen på siden ved behov).

  • Jeg vil ha et lesebrett som håndterer flere formater. (Da står jeg friere når det gjelder hvor jeg vil kjøpe bøkene hen.)

Så har jeg hatt lesebrett en stund, og tankene er som følger:

  • Batterikapasiteten er perfekt for meg.

  • Leseopplevelsen er omtrent som en vanlig bok. (Jeg blar med knapper eller på touch-skjermen)

  • "Flere formater"-tanken var grei nok, men ved å bruke dataprogrammet Calibre kan jeg konvertere til standardformatet for leseren, så jeg har ikke hatt så mye bruk for de andre formatene foreløpig.

  • "Masse lagringskapasitet" var en god ide, men jeg testet ut ved å fylle leseren med musikk (den kan spille musikk også, utrolig nok), og når minnet begynte å bli fullt så ble leseren tregere... Så... mye lagringsplass var kanskje ikke nødvendig. Jeg lagrer bøkene på pc'en, og legger dem på lesebrettet når de skal leses. Det holder å ha 15-20 bøker på brettet om gangen.

  • Jeg savner av og til trådløs tilgang til datamaskinen, men jeg tror jeg vinner på at jeg har batterikapasitet på så mange dager som jeg har nå... Trådløs tilgang ville redusert dette VESENTLIG.

Jeg fant ut at Sony PRS-650 passet greit for meg. Men det er helt sikkert andre lesebrett der ute som vil passe dine kriterier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

TRENGER du internett på lesebrettet? (Du trenger ikke kjøpe ipad for å få nettilgang, men jeg er litt usikker på om lesebrettene kun kan koble seg til sider for kjøp av bøker, eller om de er aktuelle å bruke til vanlig sufring)

Kindle 3 har ein enkel nettlesar. Den er ikkje noko godt alternativ til internett på PC, men fungerer til å lesa nettaviser, twitter og facebook for mobil og liknande.

Sjølv er eg nøgd med min kindle 3. Dersom eg skulle kjøpt eit nytt, ville eg valgt eit med elektronisk papir og om mogleg eit det er lett å få både norske og utanlandske bøker til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

IPad har LCD skjerm med baklys. Det er en helt annen type skjerm en de typiske lesebrettene, de har ikke baklys, og kan leses ute i sola. Det er problematisk om man bruker LCD-skjerm. Kunne ikke tenke meg å lese på den typen skjerm, men hvis jeg hadde penger å kaste vekk kunne jeg brukt en IPad til andre ting, som surfing o.l.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kobo .å den funket helt fint i 45 graders varme ingen problem å lese i solen.kommer aldri til å reise på ferie uten den. slipper tung bagasje å at bøkene går opp i limingen. bare synd at prisen på e-bøker er litt høy i norge enda

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foreløpig har jeg holdt meg til å lese på I-phonen min enten med Kindle app eller Kobo app. Men synes at det blir litt i minste laget.

Kunne tenkt meg å prøve et litt større lesebrett, men litt usikker på hvilket brett jeg skulle valgt isåfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kobo sin ereader tar epub som selges i Norge, og er rimelig. Rundt 100 dollar paa ebay, kan anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bestilte Kindle 3 i dag, så jeg har ingen erfaringer ennå, men gleder meg. :) Til tross for det store utvalget i bøker fantes de to første jeg tenkte å bestille IKKE for Kindle, så det blir vel fortsatt til at jeg kommer til å kjøpe noen papirbøker. Gleder meg veldig til å fylle opp med all gratislitteraturen som finnes og utforske utvalget på amazon!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anett, selv om boekene utgis kun som EPUB, kan man bruke et program til aa decrypte de, og deretter konvertere til Mobi formatet som Kindle bruker. Det er for gale at norske boeker ikke kommer i Kindle, men det fins veier rundt det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene jeg tenkte på å bestille var faktisk engelske. Den ene var litt sær; fagbok utgitt for en del år siden, men den andre var en bestselger for sånn ca 5 år siden (tror jeg det var). Den siste hadde jeg trodd kunne fås til Kindle. Takk for tips, jeg skal sette meg inn i det. Uansett er jeg en sånn som leser master- og doktoravhandlinger, og de finnes jo i pdf. Noen sier det ikke er så greit å lese pdfer på den lille Kindlen, men det får jeg bare teste ut. Regner med at den ankommer i slutten av neste uke. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kjem nok an på innhaldet i pdf-filene kor lette dei er å lesa på den vesle Kindlen. Eg har lese ein del språknytt og ein del valprogram på min. Språknytt og dei fleste valprogramma var heilt OK å lesa når eg roterer visning slik at eg får størst mogleg breidde på skjermen. Da har eg fått teksten stor nok til å lesa utan at eg må zoome heile tida.

Eg har tenkt å lasta inn Hubro (http://www.uib.no/form/arbeidsfelt/publikasjoner/hubro) og er spent på om det vil fungera like bra med så mange fargebilete og den inndelinga i spalter som dei brukar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lasta ned bare en pdf, den funker greit. Rotere visning har jeg gjort da ja. Jeg har en pdf med en del tabeller som jeg skal prøve meg på siden. Sparer en del papir i alle fall, for jeg orker ikke lese på dataskjerm, så før var det bare å printe ut... Kjøp Kindle, redd et tre! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PDF paa Kindle, joda det gaar, men ikke forvent for mye. Litt idiotisk maate aa zoome paa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sony PRS-650.

Veldig fornøyd. Lesebrettet har ikke vært slått av siden jeg fikk det i februar. Har ladet det 5 ganger, eller noe sånt.

Veldig fornøyd. Etter at jeg fikk lesebrett har jeg sluttet å være redd for å måtte betale overvekt når jeg flyr. (Mine reisevaner: 1 bok pr dag jeg er borte + en hver vei med fly + 3 ekstra om jeg skulle finne ut at en av de andre var dårlig. Mange bøker, det.)

Det eneste jeg savner (fullstendig irrasjonelt) er trådløs overføring av bøker. Når jeg sitter ved pc'en (bruker Calibre) og flytter rundt på bøker, så hadde det av og til vært veldig praktisk å kunnet legge til og fjerne bøker på lesebrettet som ligger et helt annet sted. (Men da hadde vel batteritiden på lesebrettet blitt tilsvarende dårligere, så jeg skal vel ikke klage så veldig mye).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

inntil videre sitter jeg (blir sittende) på gjerdet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lesebrett i den forstand, men har lastet ned Kindle på Ipaden min og bruker den. Er veldig fornøyd med å ha alt på ett sted. På Amazon.com er det mye gratis og mye billigere bøker enn i Norge, og jeg slipper å ta hensyn til plassmangel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også Kindle 3. Elsker den! Bruker også Calibre til konvertering osv. Fantastisk å ha et helt bibliotek som veier mye mindre enn en bok! :-) Syns den er behagelig å lese på også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er Calibre et gratis program? Konverterer du på pc'n for så å laste over på Kindle da? Har nettopp fått meg Kindle 3, men er litt noob på formater og sånn. Det hadde jo vært gromt å kunne lese norske ebøker på Kindle'n også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Caibre er gratis og konverterer til Kindle. Du kan til og med få den til å maile fila rett over til lesebrettet. Men det er ikke alle norske e-bøker som like enkelt lar seg konvertere, mange av dem har en kopibeskyttelse som gjør at du egentlig ikke får lov.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

riktig som Martin sier, men let etter programmet eepubdrmremoval og kjoer det paa folderen der du har boekene dine (/dokumenter/My Digital Editions vanligvis, saa blir de decrypta og legger seg vanligvis i C/Programfiler/EePUB/DECRYPTED. Saa er det bare aa hente det inn i Calibre (Gratisprogram), konvertere og vips, lesbart

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor Arne DahlTorill RevheimPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda A