Denne boken leste jeg som lydbok opplest av forfatteren. Den først halvdelen var dørgende kjedelig, og jeg var nær ved å gi opp, men så var det noe med historien som snek seg inn på meg, og som satte seg fast i tankene. Etter å ha hørt ferdig, måtte jeg høre første del på nytt. Ei pussig bok, gripende og kjedelig på samme tid, men til syvende og sist veldig bra. Oppfølgeren er ikke av samme kvalitet er jeg redd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Jeg ble veldig glad i boka. Har lest den selv, hørt den på lydbok og ikke minst live av Thorvald Steen. Å se og høre ham lese boka samtidig som han fortalte om seg selv var tankevekkende. Forøvrig så hørtes det bedre ut live enn på cd, selv om han leser på lydboka også. Mulig at det hadde noe med miljøet å gjøre. Appropos lydbøker så syns det er en grei valgmulighet. Jeg har stort sett lest selv bestandig, men nå har jeg fått svekket syn på et øye og i påvente av operasjon så er lydbøkene fine å ha. Leser jo selv også, men det er litt mer slitsomt å lese med ett øye. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbøker er noko ein bare skal bruke om ein ikkje kan lesa. Mange bøker blir ødelagt av flat lesing. Ingenting er som å lese sjølv, lage eigne bilder i hovudet, ja verkelig leve seg inn i historia.

Eg syns boka var veldig bra, ei gripande historie om ein egentlig "normal" familie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror muligens du ordlegger deg litt bastant. Litt sånn pekefinger og advarsel. Bildet i mitt hode blir derfor av en streng, gammeldags og fordomsfull person som liker å fortelle folk hva som er rett og galt. Noe du sikkert ikke er;) Det er nok bare ordene som kommer ut litt feil. Hadde du sagt det istedenfor å skrive dette hadde det sikkert vært greiere å oppklare misforståelsen;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er verkeleg interessant. Eg skriv nynorsk og bokmålsfolk plar (med fare for å vere for bastant vil eg gjere dykk merksame på at det er eit lausleg ord) oppfatte nynorskfolk som bastante i sine uttalelsar. Det skuldast formen me skriv i.

Nynorsk er meir rett fram utan omskrivingar. Til dømes brukar du ordet "muligens" det er eit rundt og fint ord og du slepp å sei rett ut at du syns eg er streng og fordomsfull.

Men du har sikkert heilt rett.) uansett så meiner EG det eg skreiv og er framleis overraske at eg ikkje får lov til å meine det
Takk for skiftet!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig skal du få lov til å mene hva du vil om lydbøker. Men hvis det er meningen sin man vil skrive, så tror jeg man unngår man misforståelser hvis man skriver "jeg mener det og det" i stedet for "sånn og sånn er det", uansett om man skriver nynorsk eller bokmål.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt at du trekker inn nynorsk som om det skulle være en unnskyldning for hva en mener evt hvordan en får frem det en mener;) En behøver vel ikke si/ skrive alt en mener. Men du har vel en agenda, som for meg virker noe uklar.

Har forøvrig lyttet til lydbok i bilen i dag, "Skipper Worse", virkelig en besynderlig opplevelse, men artig. Mye spennende språkbruk og en god porsjon (redigert)sør-vestlandsk pietisme. Er ikke sikkert jeg fullfører, men sjansen er større enn om jeg hadde prøvd å lese den;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nynorsk var ikkje meint som orsaking.. Men det undrar meg at ein skal bli skulda for å ha ein agenda, vere fordomsfull, streng og gammeldags fordi ein likar betre å lesa bøker enn å høyre uinspirerte opplesarar messa or seg....

"Skippe Worse"er et interessant valg.Håpar du kjem gjennom den:) Har du lese "Garman og Worse" som er første bok? Eg har lese for veldig mange år sidan.

Handlinga er lagt til Stavanger og det såkalte "mørke fastlandet" Kielland hadde ein feide gåande med Lars Oftedal, redaktør i Stavanger Aftenblad. Oftedal var prest og stortingsrepresentant og han stemte i mot diktargasje til Kielland. Kielland tok hevn og let Oftedal gjennomgå i bøkene sine. Spesielt i "Sant Hans fest" Har du lese den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt tlfeldig at det ble Skipper Worse. Linn Charlotte(under her) selger lydbøker billig og jeg plukket ut litt forskjellig som jeg ikke hadde lest og som var kjent og regnet som klassikere.

Har ikke lest Garman og Worse, som jeg leste regnes som Kiellands beste, eller noe annet av Kielland, men det var denne som var tilgjengelig. Er nok mer av en samtidsleser. Prøver å rette litt opp i det nå, derfor lydbøker innimellom alt annet:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til! Eg likar Kielland godt. Håpar opplesaren er så innspirerande at du vil lese/høyre meir av han, hehe ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppleseren, husker ikke navn i farten, høres ut som om han levde på den tiden,hehe, ganske autentisk. Faller litt ut av og til, men akkurat nå er det mye åndelg preik som jeg ikke klarer å engsjere meg så veldig i. Hva er det med Koalaen? favorittdyr, eller? Måtte inn på siden din for å stadfeste kjønn, hehe. Blir veldig rart å kommunisere med en koala som har et navn som betyr å "gå sin vei"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kielland ville nok vise kor kjedelig det var med åndelig preik, radikal som han var.

Koalaer er ålreite dyr dei ;) Egentlig byrja det med at eg ikkje fekk til å laste opp bilde av meg, blei feil format:( Så eg måtte velge noko mindre, eit ferdigbilde. Då blei det koalaen. Den er litt lik meg: litt kosete, mykje bedagelig.

Navnet blei slik for ein taxisjåfør i Canada sa eg hadde det kulaste navnet han hadde hørt.(liv Hiim)

Slik enda du opp med ein koala som går sin veg;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker også vanlige bøker best, jeg blir for fort ukonsentrert når det kommer til lydbøker sånn at jeg ikke får med meg det som blir lest. Eneste gangene lydbøker fungerer for meg er på buss og bilturer, siden jeg fort blir bilsyk av å lese selv.Og når jeg var liten hørte jeg mye på de røde eventyrkasettene siden jeg ikke kunne lese ennå. Men det er helt klart at flere og flere har fattet interesse for lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det undrer meg at noen fremdeles ser på dette som et hjelpemiddel og ikke et likeverdig alternativ til bøker i papir.

Gjennom de siste 5, 6 årene har kvaliteten på lydbøker hevet seg betraktlig. De som leser inn bøkene er proffe, og de fleste bestselgerne kommer i lydformat.
Hvis vi går inn i en bokhandel i dag, vil vi se mange varianter av lydbøker, både i CD, MP3 og andre fomater. Det sier meg at etterspørselen har økt og kundegruppen blitt bredere.

Når du skriver om å lage egne bilder i hodet. -Er det ikke nettopp det vi gjør ved å lytte?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldige dere som kan lage egne bilder i hodet når det messes uinspirert. da flyr mine tanker langt bort....

Jeg mener lydbøker krever at både bok og oppleser er god. Leser en selv er det nok at boka er god :)

Etterspørselen etter lydbøker har øket de siste årene. Jeg tror det har med at i vårt samfunn må vi å gjøre minst tre ting på en gang. Vi har ikke tid å sette oss ned og nyte en god bok.

" Multi tasking" er fremtiden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt tips er; Lån en lydbok av en fortatter du liker, opplest av en skuespiller du syns er god.

Jeg minner om at din påstand var at lydbøker kun var for de som ikke kunne lese selv, og ikke for de med sanser og evner i behold ...

Jeg tror du tar feil ang trang til multitasking. -Jeg tror etterspørselen kommer av at flere og flere av oss, som er oppriktig glad i litteratur, har fått øye på mangfoldet innen for valg av "bøker".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

skal prøve på å finne en god lydbok med ein god opplesar, så får vi se om eg blir omvendt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tvi-tvi, jeg unner deg bare gode bokopplevelser :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Minner om at skrivekunsten er relativt ny og at boka som medium ikke var tilgjengelig for hvermannsen for 100 år siden. Lydboka er en flott fortsettelse på den muntlige formidlingsformen, og er ofte en bedre måte å "lese" på enn å måtte jobbe seg gjennom teksten.

Etter min mening er det en smule pretansiøst å hevde at lydbøker kun er for analfabeter. Men for all del, jeg skal ikke tvinge deg til å høre noe som helst...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ops. Her er det visst noen som ikkje leste nøye nok. Eg skreiv: -for dei som ikkje kan lese. Det er mange som ikkje kan lese utan at dei er analfabeter.

For eksempel:Min far høyrde lydbøker på siste stadiet av kreft, fordi han kunne ikkje lese (pga sykdom)

Analfabeter var ikkje i min tanke når eg skreiv innlegget. Får en snikende følelse av at du mente analfabet = imbesil?

Bedre å få en god leseopplevelse der en kan skape sine egne indre bilder, enn å høyre på uinnspirerte opplesere. Det kan drepe en bok.

Ellers er eg enig i at verden går fremover. Kva syns du om iPad?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist jeg sjekket var definisjonen på et analfabet at det er et menneske som ikke kan lese og skrive. Å trekke det til at jeg mente imbisiler er helt meningsløst. Synes det er merkelig å definere lydbok som et hjelpemiddel, når det på mange slags sett og vis er historiefortelling i sin opprinnelige form. Men når det er sagt kan jeg være enig i at leseopplevelsen noen ganger kan bli ødelagt av en svak/lite velvalg leser. Men på den andre siden, mener jeg også at enkelte historier løftes av oppleseren. Spesielt bøker lest av forfatteren selv. Lytt til Erlend Loes Muleum lest av forfatteren, eller Vekten av snøkrystaller lest av forfatteren. Meget bra!

Har ingen store erfaringer med iPad, men har sett/lest Tambar er et troll på iPad, det var lekkert. Har også vurdert den som lesebrett, men syns det blir for likt en vanlig dataskjerm, mao ikke så god å lese på. Har mer tro på Kindle som et rent lesebrett og vanlig MP3 spiller til lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takk for info om iPad. Eg er og redd den blir for lite lesbar.

Kommunikasjon er så interessant :) Kva vi legg i ord og korleis det vert oppfatta via konteksten. Ord i ordboka og ord i bruk kan bli litt forskjellig. Du er vel enig i at du har hørt ordet analfabet brukt i nedlatende retning. Kva med eit anna ord? "Heilt døvt!" De fleste som seier dette, meiner det ikkje som hørselshemma.

For meg er lydbok et hjelpemiddel.Eit godt hjelpemiddel, så kan andre bruke det som dei vil. Det kan ein også sjå hos hjelpemiddelsentralen. Der er også ein døvetolk definert som hjelpemiddel. Kan ein person vera hjelpemiddel, så kan vel ei lydbok og vere det. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inntil jeg kan gå på Prix og kjøpe meg en døvetolk synes jeg det er naturlig å skille mellom lydbok som hjelpemiddel og lydbok som underholdning.

Lydbøker var opprinnelig et hjelpemiddel kun for blinde og svaksynte. Nå kan hvem som helst høre en lydbok. Det må være lov å tenke nytt. Og det er ikke akkurat sånn at man går til legen og får gavekort på Ark når synet svikter. Lydbøkene som selges der er beregnet på alle. Og hvis lydbøker appellerer til folk som ikke orker å sette seg ned med en papirbok, om de så har syn som en hauk, ser ikke jeg problemet. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så sant! :) ser heller ikkje problemet med at eg ikkje likar lydbøker :) Har visst provosert mange, eller trødd på nokre ømme tær...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du skriver "Lydbøker er noko ein bare skal bruke om ein ikkje kan lesa." som om det er et faktum burde det ikke overraske deg at du får noen svar. Det betyr ikke at folk har ømme tær.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg likar godt svar eg. Var berre litt overraska over engasjementet og reaksjonane på noko eg meiner.

Min tanke er fri... med del den aldri (fritt omskrevet)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes og den var kjedelig. Vanskelig å leve seg inn i. Ikke blant mine anbefalinger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge