Tekst som har fått en stjerne av ritaoline:

Viser 2141 til 2160 av 2450:

Hva slags visdom ville vi meddele verden om vi visste at dette var vår siste sjanse? Hvis vi måtte forsvinne i morgen, hva ville vi ønske å etterlate oss?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en liste over bøker jeg gleder meg til å lese i sommer


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Frå no av skal du sjå på trening som ein eksamen eller som å gå på jobb ein dårleg dag. Du berre gjer det. Fordi du må.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Et lite utdrag:

"Bibliotek som dannelsesinstitusjoner

Bibliotek har en lang tradisjon bak seg i forhold til å være dannelsesinstitusjoner. På 1920 og 30-tallet hadde bibliotekene i Norge èn funksjon, de skulle tilby det jevne mann og kvinne tilgang på litteratur og kunnskap. Dette er en sosial praksis som er levende i dagens samfunn og i dagens bibliotek. De er håndlangere av kunnskapen, opplevelsene og kulturen. Å gi tilgang til alle, uavhengig av hvem du er, hvor du bor og hva slags bakgrunn eller framtid du måtte ha, står sterkt. Så sterkt at det er nedfelt i Lov om folkebibliotek. Loven sier at folkebibliotekene skal ha til oppgave å fremme opplysning, utdanning og annen kulturell virksomhet gjennom informasjonsformidling og ved å stille bøker og annet egnet materiale gratis til disposisjon for alle som bor i landet. Den sier videre at det enkelte bibliotek skal i sine tilbud til barn og voksne legge vekt på kvalitet, allsidighet og aktualitet."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare så det er sagt så er jeg 100 % for bøker på biblioteket ;)

Jeg elsker selv følelsen av å være i et bibliotek og kunne tusle rundt og titte på det jeg vil. Dra ut interessante bøker fra hylla og vurdere i eget tempo om jeg skal lese de. (I en bokhandel kommer det alltid en vennelig sjel som har fått beskjed av sjefen om å snakke med alle kundene)

Heldigvis har NB et hovedlager hvor tekstlige kopier av alt som blir utgitt i Norge oppbevares. Og jeg er helt enig i at dette er viktig. Det er også viktig å ha bøker i de enkelte biblioteken slik at de er tilgjengelige når brukerne ønsker å benytte de, og gode ordninger for å låne inn bøker fra andre biblioteker.

Jeg mener også at det alltid skal være plass til lesing og bøker til lesing i et bibliotek, men det må i trå med tiden være åpent for mer en bare bøker. Tror jeg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Som bibliotekar er jeg meget interessert i dette. Biblioteket er en institusjon som bør representere det kulturelle i vårt samfunn. Nærmere bestemt litteraturen og det skal være rom for lesing der. Noe som gjør denne debatten vanskelig er at de som dyrker lesing ikke nødvendigvis går på biblioteket.

Bibliotekets suksess ble lenge målt i utlån, nå snakker man om besøkstall. Biblioteket er et det som kalles et lavterskel sted for møter. Integrering av invandrere skal hjelpes via biblioteket. Digitaliseringen er et stort kapittel. Hvorfor benytte seg av biblioteket når en bok kan lastes direkte ned på et lesebrett. Og det må nødvendivis ikke kost all verden heller. Bibliotek fra gammelt av var arkiver. Den funksjonen er nå stort sett digital. Biblioteket var stedet for forfattermøter, der sniker litteraturhus seg inn. Det finnes så mange side ved denne saken at det er vanskelig å henge med.

Jeg tror at bibliotek må forandre seg for å overleve. Jeg tror ikke nødvendigvis at det er en dårlig ting. Jeg tror flere bibliotekarer tenker at hvis en av de guttene som sitter å spiller PCspill borti aktivitetshjørnet låner med seg en bok er det verdt det. Jeg mener at det er bedre at noen leser tegneserier enn å ikke lese noe i det hele tatt.

Jeg har tro på at biblioteket bør plasseres der hvor man kan stikke innom, på vei til å fikse ett eller annet. Vi lever i en stressfull verden, og jeg tror ikke det vil endre seg med det første.

Biblioteket endrer seg og om endringene er permanente får vi se etterhvert. Se på posten. Før var de en del av landhandlerne, så ble det egne postkontor, nå det post i butikk. Ting står ikke stille, noen forandringer er gode og blir værende, noen forandringer forsvinner igjen.

For å formidle lesning til brukere må bibliotekte ha brukere. Jeg tror på fordelene ved å lese. Jeg er selv en leser og skulle ønske alle følte det samme jeg gjør når jeg kryper sammen med en god bok. Men man kan ikke tvinge noen til å like lesing, man kan bare legge til rette for det, oppmuntre til det og håpe på det beste.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Jeg gir terningkast til absolutt alle bøker jeg leser, og dette gjør jeg etter følgende skala:

  • 1 (det skjer ganske enkelt aldri at jeg får en så dårlig bok mellom hendene lenger)

  • 2 (elendig språk OG historie - ender med å bli avbrutt fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på dem)

  • 3 (enten elendig språk eller elendig historie - eller en bok som ikke griper meg i det hele tatt)

  • 4 (en slags "sekkepost" som omfatter antakelig litt for mye, må minimum ha en historie som fenger og et visst minimum av språklige kvaliteter - mange av bestselgerne jeg leser, havner i denne kategorien - de kan fenge veldig der og da, men gir meg ikke noe utover øyeblikkets underholdning)

  • 5 (jeg gir sikkert altfor mange bøker en så pass høy karakter som dette, fordi jeg lett lar meg begeistre. Bøker som får terningkast 5 av meg, har etter min oppfatning et godt språk og en historie med dybde - i denne kategorien finnes også de bøkene jeg mener er henimot mesterlige, men som mangler "det lille ekstra")

  • 6 (tidligere satt denne noe løsere hos meg, men jeg har blitt strengere med tiden. Her havner de bøkene som jeg vet at jeg kommer til å lese igjen og igjen - bl.a. klassikerne)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Bokomslaget er viktig som førsteinntrykk for en ukjent bok. Spesielt viss jeg er i en bokhandel og bare går og titter i hyllene er bokomslaget ofte avgjørende for at jeg plukker opp boka. Et bokomslag som klarer å fange oppmerksomheten min gjør at jeg plukker opp boka for å kikke nærmere på den, mens et kjedelig bokomslag kan føre til at jeg heller plukker opp en annen bok.

Men når jeg leser en bok, eller er på utkikk etter en bestemt bok, så betyr omslaget nada.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Omslaget har noe å si, det kan være grunnen til at man plukker opp en ukjent bok. Jeg setter også ekstra pris på vakre omslag, eller omslag som gjenspeiler bokens innhold godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker som har sittet i meg lenge etter siste side var lest er:

Alltid Alice av Lisa Genova

Gå aldri fra meg av Kazuo Ishiguro

Min søsters vokter av Jodi Picoult

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Bindestreksnordmenn". Forfattere med tilhørighet til flere land enn Norge. Enten de er født i et annet land eller norskfødte med én eller begge foreldre fra annet land enn Norge. Adopterte er dermed med på lista. Det er en stor variasjon som vises her - heldigvis.

Obs - lista er under arbeid, så kom gjerne med tips :-)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Livet begynner endelig å smile til meg igjen. Jeg er klar for alt som måtte komme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kan ikke kjempe Ida's kamp, men jeg kan stå. Jeg kan kan være sterk når hun trenger å hvile, og når hun mister fotfestet, kan jeg være der.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For selv om alle mennesker har en bestemt oppfatning av hvordan andre bør skikke seg, har de aldri en meninng om hvordan de selv bør leve sitt liv.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Vi mennesker har de egenskapene vi trenger, vi må bare lære å få tilgang til dem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker som sitter i kroppen lenge etter at de er utlest, og som får deg til å tenke. Og gråte. Og smile. Og nyte hvert ord. Og elske å lese!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lesning var min flukt og min glede, min trøst og foretrukne stimulans; jeg leste av ren nytelse, og elsket den herlige stillheten som omgir en når man hører forfatterens ord gjenlyde inne i hodet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tiden er ikke utenfor oss, men i oss. Men vi lever med fortid, nåtid og fremtid, og nåtiden er uansett for kort til å oppleves; den oppleves i tilbakeblikk, og da blir den enten kodifisert eller forsvinner i glemselen. Bevissthet er et produkt av forsinkelse.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-Elin