Gir du bøkene du leser terningkast? Hvorfor / hvorfor ikke? Tenker du igjennom spesielle kriterier ved boken, eller gir du terningkast på hele leseopplevelsen?

Jeg gir ofte terningkast basert på det jeg sitter igjenn med når jeg lukker boka. Hva jeg føler jeg har fått ut av å lese den. Jeg er ikke så interessert i språket og sånne ting, men hvis det er veldig dårlig går som ofte boken tregt og karakterer blir automatisk lavere. Dessuten syntes jeg det er vanskelig å bestemme meg for hvor grensen for en grei, men ikke super bok går. Så gir jeg en 3er så er det nok en dårlig bok og alt under der suger. Gir jeg 4 eller mer er den god til super :)

Hvordan tenker andre om dette? Noen fler som sliter med å gi terningkast?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 62 svar.

Jeg gir kommentarer på ting jeg selv har skrevet. Ellers så blir det mest og tenke gjennom handlingene i boka, for så å tenke hva som er positivt eller negativt med boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gir bøkene terningkast løpende ettersom de blir ferdiglest. Karakteren bestemmes av mitt generelle inntrykk av boken. En bok som fenger meg og som det er vanskelig å legge fra seg får gode terningkast. Bøker jeg sliter meg igjennom, eller kanskje til og med avbryter får dårlige terningkast. Språk og handling er viktige faktorer for hvor godt jeg liker bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har gitt noen terningkast, til bøker jeg har lest flere ganger, men jeg har tenkt litt på dette, det er absolutt flere bøker jeg bør gi terningkast. Blir liksom ikke tid til alt. Skal bli flinkere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleier å slenge inn terningkast med det samme jeg plotter inn dato for når jeg har lest den ferdig. Ellers så glemmer jeg det bare :) (Eller glemmer hva jeg vil gi)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gir terningkast! Hvorfor? Antakeligvis fordi det er så enkelt å trykke på knappen. Skriver også en liten kommentar når jeg føler det er noe som er verd å si - både for andre, men også for min egen del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg syns terningkast blir for lite nyansert. Derfor blir det til at eg oftast lar vera. Eg ser du nevner ein skala frå 1-10 lenger nede i tråden og eg hadde heller sett for meg det!! Slik som på imdb.com (den ultimate filmguiden på nett). Eg går ofte etter poengsummen på kvar enkelt film der når eg bestemmer om eg gidd å sjå ein film. Og det hadde vore så kjekt her og. Sjølv om d ikkje blir heilt det samme da det er litt forskjell på mengden brukerar på bokelskere kontra imbd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker også imdb sin skala, gir litt bedre rom på en måte. Jeg har mange bøker med terningkast 4 som jeg kunne fordelt litt mer med en 10 punkts-skala. Det ville under 5 vært dårlig for mitt vedkommende og en del av terningkast 4 blitt 5-6 og de litt bedre terningkast 4 blitt 7. Nåværende terningksat 5 ville blitt 8-9 og en 6er ville blitt 10. Tror jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg elsker og lese så jeg tror nok ikke at det blir så mange under 4..

jeg har alltud valgt bøkerne mine med omhu.

jeg kunne ha giftet meg med bøkern min... men det er spørs hva den boka handler om.. jeg liker ikke følelsen jeg får når jeg må gi terningskast til bøkerne jeg har lest...fordi at det alltids har fått meg til og tvile..jeg hater og tvile..fordi at det bøker som holder meg fra å gå fra vettet. elsker bøkerne mine.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

det er fint det... jeg har aldri tenkt på det sånn..

jeg har ikke gitt noen tarningskast fordi at jeg vil ha mere tid til og tenke på hva jeg vil gi.. så kan jeg ta alt på en gang liksom

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg gir terningkast på bøkene jeg leser. Har ikke alltid gjort det, men nå syntes jeg det er morsomt å skrive litt om boken jeg har lest og da avslutter jeg alltid med å gi terningkast.

Det å skrive en bokanmeldelse og gi boken et terningkast føler jeg er en flott avslutning etter å ha lest en bok. Det får meg til å tenke gjennom og analysere boken før den blir satt vekk.

Jeg har selv stor glede av å lese andres vurdering om bøker og se hva slags terningkast boken har fått. Dette gjør jeg stort sett alltid før jeg bestemmer meg for å anskaffe en bok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir terningkast etter hvor god eller dårlig jeg synes boka er. Da er : 1 elendig, 2 dårlig, 3 sånn midt i mellom, 4 ganske god, 5 veldig god, 6 perfekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir terningkast til absolutt alle bøker jeg leser, og dette gjør jeg etter følgende skala:

  • 1 (det skjer ganske enkelt aldri at jeg får en så dårlig bok mellom hendene lenger)

  • 2 (elendig språk OG historie - ender med å bli avbrutt fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på dem)

  • 3 (enten elendig språk eller elendig historie - eller en bok som ikke griper meg i det hele tatt)

  • 4 (en slags "sekkepost" som omfatter antakelig litt for mye, må minimum ha en historie som fenger og et visst minimum av språklige kvaliteter - mange av bestselgerne jeg leser, havner i denne kategorien - de kan fenge veldig der og da, men gir meg ikke noe utover øyeblikkets underholdning)

  • 5 (jeg gir sikkert altfor mange bøker en så pass høy karakter som dette, fordi jeg lett lar meg begeistre. Bøker som får terningkast 5 av meg, har etter min oppfatning et godt språk og en historie med dybde - i denne kategorien finnes også de bøkene jeg mener er henimot mesterlige, men som mangler "det lille ekstra")

  • 6 (tidligere satt denne noe løsere hos meg, men jeg har blitt strengere med tiden. Her havner de bøkene som jeg vet at jeg kommer til å lese igjen og igjen - bl.a. klassikerne)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg gir også terningkast til så godt som alle bøker jeg leser, og har moro av det underveis i boka å tenke på hvordan beskrivelsen skal bli. Jeg går nok ikke like vitenskapelig til verks som deg, men synes det var mye fornuftig i dine kriterier.

Og jeg hadde gjerne sett at flere av bokelskerne her inne skrev noe om sine opplevelser av bøkene de leser. På den måten kunne nettstedet fungert bedre som en kilde til informasjon om kvalitet. På omslaget til svært mange nye bøker i dag er det gjengitt så mye knallgode anmeldelser at de må filtreres gjennom flere klyper salt, og det ville vært fint med et sted å hente mer nøytrale uttalelser.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er veldig enig i det du skriver i ditt siste avsnitt. Jeg har alt fått mange gode boktips her inne, og lest bøker jeg ikke hadde kommet til å se to ganger på om jeg ikke hadde sett dem omtalt her. Tanken på hvor mange fler bøker jeg kan oppdage om folk blir flinkere til å skrive om bøkene de har lest, er derfor nesten overveldende, men på en positiv måte. Og når jeg ønsker at brukerne skal bli flinkere til å skrive bokomtaler, så mener jeg ikke den typen som er på en setning, de omtalene er meningsløse, synes jeg. Men de som har litt mer kjøtt på bena vil jeg veldig gjerne se mer av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg oppdager at mange sier det om en bok som jeg ofte tenker, men ikke får satt ord på. Jeg tror absolutt vi her inne kan være en god kilde til informasjon om bøkene og siden vi på ingen måte skal selge bok, er anerkjente kritikkere eller noe slikt kan vi si det vi mener. Om det er første inntrykket vi sitter igjen med og bare må dele eller om det er en gjennomtenke omtale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror også jeg har i overkant mange 4ere :) Jeg føler at jeg er for streng hvis jeg bruker fra 3 og nedover. Under 3 skal være skikkelig dårlig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg kastar ein fysisk terning og justerer så mi oppleving av boka til resultatet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, det er sånn jeg setter karakterer på elevene mine. Har du lest "Terningmannen"?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikkje lest den, men den må no leggast til leselista. Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes det er vanskelig med terningkast jeg også. Jeg opplever at jeg ofte sammenligner boken med andre bøker av samme forfatter. Dermed kan det ofte bli litt "urettferdig" ettersom en forfatter kan ha en supergod bok og så et par ikke fullt så gode. Dermed får kanskje den gode terningkast 5 eller 6 og de andre terningkast 3 eller 4. Som oftest blir det da en 4. Samtidig opplever jeg også at terningkast avhenger av hvor ofte og mye jeg får lest i boken. Hvis jeg må bruke lang tid på boken fordi jeg ikke orker lese så mye i den perioden jeg har begitt meg ut på boken kan det påvirke terningkastet negativt. Jeg vet ikke helt hvorfor. 4 for meg er litt nøytral. Da er boken verken god eller dårlig. Jeg sitter igjen med en følelse av at jeg kunne ha "opplevd" mer, men at jeg ikke føler meg "robbet" av opplevelser. En 5´er betyr at jeg har likt boka veldig godt, kommer til å lese den en gang eller to til, men at det pittelille ekstra mangler, og en 6´er betyr at jeg absolutt elsket boka og kommer til å lese den mange ganger til. Har ikke gitt så mange terningkast under 4, men de jeg har gitt dårligere har vært veldig kjedelige bøker som jeg har lest innimellom andre bøker. De har ikke klart å fange min interesse på noen som helst måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forresten ville det vært lettere hvis du kunne satt + eller - ved siden av terningen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det ville bli vanskeligere med + og - jeg. Enda mer å ta hensyn til når man skal sette terningkastet. Siden det er så mange som synes det er litt vanskelig å sette terningkast kunne det kanskje blitt dratt opp noen retningslinjer for de forskjellige kastene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer jo ann på om problemet er at du ikke vet hva du skal sette, eller problemet er at du syntes det er en svak 5er, men ikke en 4 er....

Men retningslinjer kan jo foreslås også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat som på ungdomsskolen dette:-) Her bruker en også visse kriterier for å samkjøre karaktersettinga. Men det er vanskelig uansett, ikke minst på fag som norsk som er sammenlignbart med litteratur. Men her på forumet blir det jo mer individuelt. Er jo greit da at Andre ikke lenger kjører anbefalinger ut i fra terningskast?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser poenget ditt. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Hvis jeg har lest noe av en forfatter som jeg virkelig liker vil jeg jo egentlig ikke gi den forfatteren en dårlig karakter fordi jeg liker jo forfatteren.

Det er absolutt best å lese en bok i et jafs, eller et par jafs. Jeg har jo ikke fotografisk hukommelse så jeg glemmer hva som har skjedd. Ikke minst glemmer jeg følelsen jeg fikk når jeg var godt inne i den.

4 er for meg en grei karakter. Boka er ikke dårlig før på 3...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte å lese en ny bok for en ukes tid siden. Da kom jeg til å tenke på denne diskusjonen. Boken starter med et forferdelig tungt språk. Og det var forferdelig mye detaljer å få med seg. Det gjorde nesten at jeg la fra meg boken. Nå er jeg riktignok glad for at jeg ikke gjorde det for det viser seg at dette er en historie i historien om du skjønner hva jeg mener. Ei heller tror jeg den er så veldig viktig. Det får jeg vel ikke vite før boken er ferdiglest. Men på grunn av denne vanskelige språkbruken er ikke jeg villig til å gi boken en femmer selv om hovedhistorien faktisk fortjener det. Så språk har faktisk også litt å si for karaktergivingen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Det er ikke alltid like lett å sette karakter. Ser at mange her inne syntes det er vanskelig. Kanskje iTunes er inne på noe. Lettere å sette tommel opp eller tommel ned. Enten liker man noe eller ikke, men da går man absolutt glipp av sjatteringer i en brukers preferanser. Det er langt ned til en tommel ned for min del...

Uansett ble jeg jo nysgjerrig på hvilke bok det er snakk om her?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle jeg ha satt tommel opp eller ned hadde det bare blitt tommel opp. Bortsett fra et par bøker... Tror det funker på musikk, men ikke på bøker...

Leser Elisabeth George: This body of death.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det varierer litt hvorvidt jeg setter terningkast eller ikke, men det har blitt ganske mange etter hvert.

Når det gjelder hvilke kriterier jeg setter terningkast etter, er det vanskeligere å svare, men selvsagt har opplevelsen av boka mye å si. Til nå har jeg satt få høye terningkast, og desto flere middels eller dårlige terningkast.

Jeg er temmelig altetende hva litteratur angår, men er likevel veldig kresen, når det kommer til hva jeg liker. Terningkast 5 eller 6 gir jeg utelukkende til bøker som ikke bare har gitt meg en god leseopplevelse, men som også vil kunne gi meg flere gode leseopplevelser i framtida. Dvs. at hvis jeg gir en bok terningkast 5 eller 6,kommer jeg til å lese den mer enn en gang. En videre betydning er også at jeg helt sikkert kommer til å lete etter flere bøker av samme forfatter, i håp om å finne enda flere gode bøker.

Det betyr altså ikke at jeg synes bøker med terningkast 3 eller 4 er dårlige, bare at det er mindre sannsynlig at jeg noensinne vil lese dem igjen. Det er likevel sannsynlig at jeg vil komme til å lese andere bøker av forfatteren, det er heller ikke umulig at jeg aktivt leter etter disse bøkene.

Terningkast 1 derimot, betyr at jeg ikke vil lese boka igjen om jeg så fikk betalt for det - med andre ord jeg synes boka var helt elendig! Det er store muligheter for at jeg vil komme til å sky unna forfatteren ved senere anledninger.

Terningkast 2 er hakket bedre, mot betaling, kunne jeg kanskje (men bare kanskje) lese den igjen... Det er fortsatt mulig at jeg kommer til å lese mer av forfatteren, men jeg kommer garantert IKKE til aktivt å søke andre bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var et reflektert og spennende svar :)

Jeg er også av den typen som leser bøker om igjen. Eller hører de flere ganger, går mye i lydbøker om dagen. Men for meg går nok grensen fra 4 og oppover. Setter ofte 4 når jeg liker boka, men vet at det ikke er noe høyt litterært verk. (tror jeg i hvertfall)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gir konsekvent ikke terningskast. For min opplevelse av ei bok varierer etter min egen stemning for ofte til at det kan bli "rettferdig" i forhold til boka. Det merker jeg når jeg f eks tar fram en bok etter å lagt den bort en tid fordi den ikke fenget meg der og da. Det betyr jo ikke at jeg ikke har en mening om at den og den boka likte jeg eller ikke, men å "snevre" det inn mellom 1 og 6 synes jeg er vanskelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syntes i grunnen det er litt godt å høre at andre sliter med å gi en bok terningkast også. Selv om jeg gjør det selv, så har jeg forståelse for hvorfor man velger å la vær. Spesielt vanskelig hvis man leser en bok flere ganger og som du sier er i en annen stemning en sist... Men så liker jeg å slenge på et terningkast når jeg har lest den også, for å minne meg selv på hva jeg syntes når jeg hadde lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åå, jeg synes også at dette med terningkast er en vanskelig sak og skulle ofte ønske at vi heller hadde et slags flerstjerners-system.

Jeg baserer terningkastene mine på en subjektiv leseropplevelse, og inkluderer både plott og (kanskje særlig) språk i min vurdering. Men av og til føler jeg at jeg må gi bøker helt urettferdige terningkast! Og dette gjelder særlig bøker som i utgangspunktet er veldig gode på alle måter, men som jeg har hatt altfor høye (kanskje urealistiske?) forventninger til, og som derfor ikke kan unngå å skuffe meg litt. Da kan disse bøkene få samme skjebne når det gjelder terningkast som bøker jeg i utganspunktet hadde null forventninger til, og som egentlig er bøker av lavere kvalitet.

Gapet mellom f.eks en sterk og en svak firer eller femmer er så utrolig svært, og kan få meg til å rive meg i håret. Dette medfører at jeg rett og slett ikke klarer å rulle terningen på de bøkene jeg er aller mest i tvil om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at 6 øyer på terningen ikke er nok... Jeg førte bokliste før og da hadde jeg en skal som gikk fra 1-10, selv om det var sjelden jeg brukte de laveste er det lettere å skille en sterk og en svak 4er slik. Kanskje vi skal spørre om å få + og - til terningene våre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å innføre et pluss/minus system hadde så absolutt vært en god løsning synes jeg! Og det hadde dempet min dårlige samvittighet for å gi nokså gode verk f.eks en firer hvis den heller hadde fortjent svak femmer :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virker jo som fler her inne er interessert i å utvide mulighetene i terningkastene litt. Amazon har kun 5 stjerner men der kan man gi halve stjerner,så i teorien er det 10 grader av vurdering...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spørsmålet er vel hvor henvender vi oss? Vi burde så klart henvende oss til de som driver denne siden og gi uttrykk for at mange av oss ønsker dette. Jeg vet ikke om dette er tatt opp før, og om det finnes motargumenter mot et nytt system?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja. Det går jo ann å starte en tråd på det spesielt å spørre om folk er med. Og det går ann å Spørre Andrè Nesse hva han syntes. Jeg vet jo ikke hvor stor jobb det ville være å fikse...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , for min egen del. Men jeg har tittet på flere av andre bokelskere her inne , sett hva slags terningkast de har gitt , til samme bok. Da ofte etter at jeg har lest boken ferdig og gitt den mitt terningkast, Da har jeg noen ganger tenkt: hmm , ikke mer enn 4.? Likte de ikke den så godt, rart , denne er jo den beste jeg har lest.Men det viser bare forskjell på smak og kanskje alder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan jo også vise til at det folk tenker forskjellig. For noe er en bra bok 4, men for andre er en bra bok 5 osv... Det er jo ikke noe fasit svar på hvordan vi tolker slike ting.

Enig i at det blir mest for min egen del, selv om jeg godt kan se hva andre gir. Jeg syntes det er litt spennende å se på bøkene i oversiktsbilde for der kan vi se hvor mange som har en bestemt bok, gjennomsnittskarakter og hvor mange som har den som favoritt.

Da tenker jeg litt som deg tror jeg, hvis jeg syntes en god bok har for lav karakter :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har av og til gitt terningkast, men gjør det stort sett bare om jeg syns den er super. Terningkast blir en veldig snever vurdering, syns jeg, liker heller å vurdere med ord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir terningkast på det meste jeg leser, mest for min egen del, men også for å "dele" min smak i bøker. Selv bruker jeg andres terningkast som en veiviser for hvilke bokelskere jeg vil følge. Hvis en bokelsker har endel bøker med likt terningkast som meg blir det ofte så jeg følger denne. Det hender jeg gir terning rett etter boka er avsluttet, og må gå inn senere å revurdere "kastet", etter boka har fått sunket inn. Bøker jeg synes det er vanskelig å vurdere er biografier og bøker fra virkeligheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir terningkast på det meste av det jeg leser. Jeg gir nok først og fremst for hele leseropplevelsen, uten å ha spesielle kriterier. Jeg er imidlertid noe opptatt av et godt språk, så hvis det er dårlig, trekker det ned. Men er språket veldig dårlig, så er som regel ikke historien så mye å skryte av heller.

Selv om smaken er veldig individuell, synes jeg andres terningkast (sammen med eventuelle kommentarer) er nyttige når jeg vil finne ut noe om, for meg, helt ukjente bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er helt enig med Brit Gravdahl og Heidi B. Ser ikke noen grunn for at vi skal operere som litteraturkritikere her inne.

Terningkast begynte jeg med når jeg fikk min aller første Den Norske Bokklubben bok. Den fikk jeg av min farfar i 1977, og jeg har vært evig takknemlig siden.

Må innrømme at navn, dato og terningkast har blitt notert på innsiden av bøkene mine. Men So What! Jeg har ikke tenkt å legge de ut for salg. Det gir meg derimot en god følelse, når jeg henter ned en bok, og leser hvilket år jeg leste den, og hvilket terningkast jeg ga boka. I bøkene har jeg gitt + er og - er. Noe vi ikke kan gjøre her inne.

Jeg liker også å lese andres vurderinger av bøker. Og jeg forventer ikke at folk her inne skal inneha diverse litterære kvaliteter for å kunne gi en bok terningkast. Langt der i fra.

Det jeg stadig kommer tilbake til og som irriterer, er de som anmelder en bok med kun et par ord og formuleringer. Enten skryter de boka helt opp i skyene, eller så er det det stikk motsatte. Da kan de la det være, tenker jeg. Det hjelper ikke meg i mitt valg av bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vurderer og gir terningkast akkurat slik du beskriver det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ga terningkast til de første bøkene jeg la inn, men det ble så vanskelig. Hva skulle kriteriene være? Jeg er ikke kyndig til å vurdere litteraturen faglig.

Skal det være boka som forandret livet, boka jeg lo meg skakk av, boka jeg stadig leser når jeg skal ha godfølelsen, boka som har de beste setningsoppbygningene eller den mest givende beskrivelsen? Er det viktig å få med mest mulig av dette i samme boka? Jeg vet ikke. Så jeg sluttet med terningkast.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir ikke etter noe store litterære kriterier. Det blir mer enn magefølelse om jeg likten den. Så kan den justeres opp hvis jeg syntes det er fint språk f. eks.

Jeg syntes på en måte det er greit å gjøre det når jeg har muligheten, men syntes som sagt det er litt vanskelig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forsøker å gi her inne - og det er da etter helhetsopplevelsen jeg sitter igjen med når boken er ferdiglest og "fordøyd".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir faktisk bare terningkast til favorittbøkene mine, hvilket jeg tror får meg til å virke veldig "grei" med terningkastene, ettersom alle bøkene jeg har gitt terningkast til har fått enten 5 eller 6.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir ikke terningkast, men det er fordi jeg ikke er noe flink til det. Jeg fikk en lesedagbok i gave en gang og der kunne man også gi terningkast, det prøvde jeg på, men jeg syntes det var vanskelig. Jeg leser ikke så ofte bøker jeg virkelig synes er dårlige, så for det meste så blir det da ganske høye kast, og da synes jeg det er vanskelig å avgjøre hva som skiller en bok som står til 5 fra en bok jeg bare vil gi 4. Også synes jeg ofte at 4 blir litt lavt, mens 6 prøver jeg å gi bare til bøker som er helt eksepsjonelle, så da blir det mange femmere da. Dessuten blir jo mine terningkast rent subjektive, jeg har jo ingen litterærutdanning, så da er de vel heller bare sånn middels verdifulle for andre brukere her inne. Derfor lar jeg være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes det er veldig greit med terningkast. Gir de i grunnen litt til meg selv. Tenker det kan være en god påminnelse om gode (eller ikke fullt så gode) leseropplevelser i fremtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ta en titt her

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gir ikke terningkast. Jeg er ikke så glad i konseptet rett og slett. Og siden det kun er snakk om antall øyne på tergerningen her, uten noe tekst til, så blir det helt meningsløst for meg. Man kan jo argumentere med at det kan hjelpe andre her inne til å finne bøker andre har satt pris på, og det er forsåvidt sant :) Men for meg blir det feil. Og mine kriterier for hva som gjør en bok god kan jo være langt unna andres. Nå tenker jeg ikke på smak, men hva som skal til for å glede meg som leser, uavhengig av sjanger. Noen ganger hender det jo at jeg setter umåtelig stor pris på en bok på grunn av minnene som ligger rundt den og ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at et terningkast vil være subjektivt, det vil uttrykke hva jeg mener om boken, en 4er for meg vil ikke nødvendigvis bety det samme for en 4er for deg. Det er vel det som gjør det så vanskelig... Men jeg klarer ikke å la være. Det er en funksjon om en måte jeg kan si noe raskt og enkelt om bøkene jeg har lest. Det er ikke alltid tid til å skrive om den, men et terningkast tar jo ikke så lang tid å slenge på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant :) Og for de som ønsker å bruke dem er jo terningskastene en flott mulighet her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det gjør jeg. Synes det er en fin måte å få oversikten over bøkene på. Hvilke jeg fant bra og hvilke jeg fant dårlig og sånt. Det at jeg fant denne siden her og kunne sette det i system er bare et kjempestort pluss for meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gir terningkast, men jeg merker at jeg er altfor snill, - det blir altfor mange seksere! Straks jeg trekker fra et "øye" føler jeg meg så streng hvis jeg har likt boken. Men på den måten har jeg ingen ting igjen til de bøkene som er virkelig gode og som jeg føler har vært av stor betydning for meg, og det er jo veldig dumt, - så noen bøker har jeg lyst til å gi en sekser med stjerne og sløyfe osv!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg skjønner også hva du mener! Jeg har kommet til at de bøkene jeg potensielt ville gitt terningkast 1 eller 2, er dem som jeg avbryter lesingen av fordi jeg synes jeg kaster bort tid med dem. Så derfor blir mine terningkast også jevnt over høye. I et par tilfeller har jeg gitt en treer, og da har jeg gitt den til bøker jeg har funnet provoserende dårlige (av en eller annen grunn), men har lest ferdig "på trass".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sammenligner litt med hvordan jeg tolker terningkastene på filmer: 1 og 2 er noe møl og 3 er ikke bra, og jeg ser aldri noen av disse. 4 er akseptabelt og åpner for at jeg kan synes den er bedre enn anmelderen synes, men jeg skal ha gode grunner for å tro det og "kaste bort" et kinobesøk på den. 5 er bra og 6 er kjempebra, og filmer jeg vil se, bør helst ha det:) Og da er det kanskje ikke så rart at jeg ender opp med å gi de bøkene jeg fullfører og liker 5 og 6?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Det blir mange 4ere på meg. Og mener å ha lest noen serier jeg ikke har vært så fornøyd med så da er jeg nede på 3. Men noe under det.... DA skal det være ille. Kanskje det ville vært lettere med 1-10 skala?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol