Tekst som har fått en stjerne av Ole:

Viser 81 til 100 av 159:

Nå som Mammuten er over er det jo tradisjon for at bokhandelene setter ned prisene på Mammuttitler for å få plass til påskekrim og vårsalget. Hva med å melde ifra hvor man finner Mammutbøker til reduserte priser! Via Twitter så jeg at Studia har planer om et eller annet. Link kommer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fant en gammel liste av Geir Hovind Frøysedal:
Gode bøker under 100 sider:

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei. Her er en liten artikkel jeg fant som kanskje forklarer noe. http://www.aftenposten.no/kultur/article2764568.ece#.TzeQmIGuGW8 Når det gjelder hvor mye en forfatter sitter igjen med så kan jeg vel bare snakke for meg selv. Min bok selges for 179kr ( barnebok). Jeg tror jeg sitter igjen med ca. 11 kr per bok... Så kan en da se nærmere på hvor mye selger en ukjent debutant. Leste et sted at gjennomsnittet selger 274bøker på et år. Da kan en jo regne ut at det ikke er særlig mye. Hvis en da gir ut en bok på en av de små forlagene så er det få bøker som i det hele tatt når de fleste butikkene og reklame kan en jo bare drømme om ;). Så langt har min bok solgt over 600 eksemplarer på det halvåret den har vært i salg. Men det er virkelig ikke mye penger å hente. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skrev et par blogginnlegg om bokhyllene våre for noen måneder siden: http://www.sandlund.net/bookblog/tag/bookshelves/

I den forbindelse spurte jeg om omtrent det samme som deg her inne: http://bokelskere.no/tekst/121045/

Og så var jeg også med i konkurransen om norges fineste: http://www.flickr.com/photos/nrkbok/6171548725/in/photostream

Godt sagt! (3) Varsle Svar

http://www.flickr.com/photos/nrkbok/6192119958/in/set-72157627536479520

Her er min:-) Den var med i konkurransen "Norges fineste bokhylle" om kom opp blant de fem beste - det er jeg temmelig stolt av...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det må være opp til hver enkelt her inne hvordan de ønsker å lese og hva de gjør med stoffet i etterkant. Det er altfor mange mennesker her inne som skal mene noe om hvordan andre bruker forumet. Det skaper bare irritasjon. Hvis du ikke liker bokanalyser, så lavære å lese dem. Tviler sterkt på at det å skrive en bokanalyse/bokanmeldelse utelukker at forfatterne koser seg med boken. Hilsen en som ikke skriver dem, men synes det er interessannt å lese dem.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

De har 500 titler à 49 kr på tanum.no 's lanseringssalg

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sett fra et etisk ståsted, så burde du ha byttet ut profilnavnet ditt med libris.no i stedet. Da hadde alle skjønt hvem du representerer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og jeg tenker på En dag i Ivan Denisovitsj' liv av Solzjenitsyn. Jeg kan ikke gi deg et utdrag av boken for hele boken handler på en måte om kulde. Jeg leste den midt på sommeren og jeg frøs hele veien.

For de av dere som ikke har lest den så handler den om en dag i en fangeleir i Sibir, midt på vinteren. Det er x antall minusgrader ute, hvor de for det meste jobber, de har dårlige klær og alle bygninger er glisne og lite oppvarmet. Og så er alt så godt beskrevet at det ble som en slags katastrofeturisme uten å reise seg fra stolen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har også lest denne mange ganger. En sterk og fantastisk bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sæterbakken har skrevet noen de mest interessante bøkene jeg har lest. Som essayist vil jeg - som Arve G også var inne på, påstå at han var var blandt de fremste. Ikke bare i norsk sammtid, men i hele sjangeren.

De to siste romanene hans: Ikke Forlat Meg og Gjennom Natten er ekstremt vakkre tekster, med stort alvor. Selv om Sæterbakken selv, i essayet: Umuligheten Av Å Leve, hevder å være et forvokst barn ute av stad til å ta tilværelsen alvorlig, opplever jeg hans romaner, og serlig disse to, som unike i det at de tar alvorlige temaer på alvor.

Det er utrolig - i den konkrete betydningen, at jeg ikke tror på det, trist å tenke at vi aldri skal få høre noe mer fra Stig Sæterbakken. Håper du går like stødig gjennom natten...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var så heldig å få ha ham som foreleser, først ved Nansenskolen, deretter ved forfatterstudiet i Bø i fjor. Han var virkelig et utrolig menneske. Ingen har inspirert meg mer. Har skrevet litt om ham her: http://tenkmetaforisk.blogg.no/1327515803_takk.html Virkelig ikke meninga å spamme eller noe altså. Synes bare det er så forferdelig trist.

Den første boka jeg leste av ham var "Ikke forlat meg". For meg er det fortsatt den boka jeg liker best. Men anbefaler "Besøket" og essayen hans også. "Umuligheten av å leve" for eksempel.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han var, i mine øyne, en av våre fremste forfattere og kanskje den ypperste essayisten.

I Sauermugg skriver han at man ikke bør oppsøke idolene. Det gjaldt ikke ham selv. Å treffe ham var som å lese ham, i begge tilfeller var det som å møte en tvillingsjel.

Du åpnet opp en helt ny verden for meg, Stig. Så usigelig trist at du har valgt å forlate den.

Farvel og hvil i fred.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Vellykket som roman er den sikkert. Den sier sikkert også noe sant, om hvordan politikk og emosjoner går hånd i hånd som drivkrefter bak konflikten og om grusomhetene som begås. Man lærer nok noe, men det jeg mener er at romaner neppe vil strekke til dersom man ønsker å danne seg et bilde av konflikten med all dens kompleksitet. Du sier at hjernen har en egen fornuft, og selv om begrepene hjerte og fornuft for meg er to sider av samme sak (hjernen) så forstår jeg hva du mener, men er ikke hjertet lett manipulerbart? Kan det ikke forføres i en hvilken som helst retning uten fornuftens veiledning, og er det ikke akkurat det som har skjedd i denne og alle andre konflikter, både med de som lever i dem og i de som aggressivt forsvarer den ene parten utenfra?

Mitt tips er å begynne på midten, den langt fra entydige vestlige tilnærmingen til konflikten, og deretter jobbe seg ut til muslimske terrorister på den ene siden og jødisk-ortodokse ekstremister på den andre. Forsøk å forstå alle og deres beveggrunner. Bedre trening for en forsøksvis symbiose mellom hjerte og fornuft kan jeg ikke tenke meg, hehe. Det vil ta litt tid da. Og gjør man det ikke så synes jeg man bør være forsiktig med å uttale seg sterkt om konflikten synes jeg. Det er mye skråsikkerhet på syltynt grunnlag ute og går.

Til slutt, siden jeg er i gang, så er dette mitt enkle standpunkt: Israel og Palestina har begge interesse av fred, og jo før Israel skjønner at det er i deres interesse å gjøre noen reverserende grep, jo bedre. Den eneste grunnen til at Israel kan tillate seg å fare frem slik de gjør er at de har USA med all sin makt stående bak seg. Og så lenge de har det fungerer den nåværende taktikken for å sikre statens fortsatte overlevelse, uansett hvor umoralsk den måtte være. Situasjonen er i ferd med å endre seg: USA sliter økonomisk og vil ikke lenger være den supermakten de var, og Iran har ikke levnet mye tvil om hva de synes om Israel. Israel må begynne å snakke med fienden, oppriktig og respektfullt, og ikke bare fordi verdenssamfunnet forlanger det.

Puh.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis du skulle gitt fra deg en bokskatt til et barn, på tolv bøker, en for hver måned i et år - hvilke tolv bøker ville du gitt til en ny generasjon?

Kanskje vi på denne måten kan inspirere hverandre til å gi en slik bokskatt til våre barn, barnebarn, tante eller onkelbarn? Det er en personlig gave fra et bokhjerte til et nytt bokhjerte, en mulighet til å glede og skape minner for livet. Håper jeg kan få noen gode tips av dere der ute. Noen ganger har man glemt noe, andre ganger har man enda ikke oppdaget det.

Hvilke tolv barnebøker ville du gitt?

Nå har jeg tenkt meg litt om.. Og jeg ville gitt

  1. Den hemmelige Hagen av Hodgson Burnett Moore
  2. Ronja Røverdatter eller Brødrene Løvehjerte
  3. Til huttetuenes land av Sendak
  4. Historien om Narnia
  5. Reven og grisungen av Per Dybvig og Bjørn Rørvik (samlebok)
  6. Den lille vampyren
  7. Okke, Nutte og Pillerill av Elsa Beskow
  8. Gruffalo av Julia Donaldson
  9. Trollboken av Rolf Lidberg
  10. Garmans gate/sommer/hemmelighet av Stian Hole
  11. Morovers av André Bjerke, illustrert av Svein Nyhus
  12. Pippi av Astrid Lindgren

Dette var fryktelig vanskelig synes jeg! skulle så gjerne hatt med en av Gro Dahle eller Svein Nyhus eller en illustrert av Hilde Kramer... Og hva med den og hva med den.. Bringsvær hadde også fortjent å være med på listen.. Og Mummi.. Og den lille Larven aldrimett og muldvarpen.. Men men.. Jeg får stå for de tolv øverste.. Et variert utvalg i hvert fall..

http://bokelskere.no/liste/144036/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har spurt ham. Kjenner ham såvidt fra bloggmiljøet, og han ymtet frampå om at han etterhvert kanskje skulle gjøre det med en del av notene i alle fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

og Android!Betaler gjerne for en sånn app.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror du ville merket det, men ansiktsskader er nok å ta i :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi rundet 15.000 registrerte medlemmer på bokelskere.no i 2011. Disse har nå over 1.500.000 bøker i boksamlingene våre.

Bokelskere.no hadde besøk av 511.336 unike brukere i 2011, ifølge google analytics. Disse sto for 8.975.315 sidevisninger.

Ikke verst!

Godt sagt! (25) Varsle Svar

Eg trur kanskje me har ein felles venn; det er han eg skriv for.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAmanda AKirsten LundNabodamaPer LundMarit HøvdePiippokattaTerje MathisenBjørn SturødBård StøreIreneleserEivind  VaksvikKaramasov11JoakimMorten BolstadKjell F Tislevollingar hHeidi LBjørg L.Linda NyrudAnneWangJulie StensethLilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDemeterOdd HebækAnn-ElinHelena EAnniken RøilAvaChristofferBenedikteTralteMorten MüllerEvaMonica CarlsenmarvikkisMorten JensenDaffy EnglundTove