En møkkavis har laget en liste over årets debutanter, Hvem ser dere frem til? Og er det noen som allerede eer lest og kan anbefales?

http://www.dagbladet.no/2012/09/10/kultur/bok/litteratur/debutant/sex_og_alkohol/23339042/

Selv synes jeg disse så interessante ut:

Ida Løksås (26) Frilans for forlag, konsulent. BOK: «Det fine som flyter forbi»
- Roman. Handler om Jamie, en 14 år gammel gutt som vokser opp i trygdeboligområde i London. Voksenbok, om sommeren der alt endrer seg for ham.

Birger Emanuelsen (30) Dokumentarredaktør i Cappelen Damm. BOK: «For riket er ditt»
- Ti fortellinger og skrøner i novelleform. Ti liv fanget opp på det mest definerende øyeblikket. Alle er fortellinger fra et lite øysamfunn som spenner over 800 år - forbi 2012.

Gabi Gleichmann (58) Forfatter, forelegger, driver Agora forlag. BOK: «Udødelighetens elixir»
- Roman på 654 sider, vi ser 1000 år av Europas historie gjennom en gal slekt, fram til år 1999 der historien ender i Oslo. Boka er allerede solgt til store forlag i12 land, USA og mane europeiske inkludert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg har valgt meg Æ Æ Å av Morten Langeland. Halvveis i boka er jeg svært sikker på at jeg leser neste års vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Udødelighetens elixir har jeg lest allerede, og den kan jeg virkelig anbefale:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er svak for disse historiske romanene, virkelig av interesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ida Løkås sin roman er kjempefin. Jeg tror jeg har lagt ut en kommentar på den allerede. Perspektivet er litt overraskende: En jente fra nordlige Norge velger å skrive sin debutroman om livet til en engelsk arbeiderklassegutt. Innsiktsfullt og overbevisende fortalt.

Jeg har også lest Bård Nannestads "Da Henrik Husten kom hjem", som jeg synes er en virkelig god bok. Anbefales sterkt!

Er i gang med Mamma er en countrysang. Denne har også fått veldig gode anmeldelser. Jeg har ikke kommet så langt, men den begynner bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tilbakemeldinger. Regnet de for å være helt ferske disse utgivelsene, men jeg skulle selvsagt ha sjekket utgivelsene for aktive diskusjoner først ...

Løkås sin debut virker å være noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Løksås og Gleichmann har jeg også merket meg. Leste en dårlig anmeldelse av sistnevnte og det dempet lysten til å ta fatt på 600 sider +. Løksås ligger derfor foran i køen. Også skal jeg lese Astrid Sverresdotter Dypviks bok om DDR: Hun er også på programmet på bokfestivalen i Oslo kommende helg. Spikersuppa søndag kl 12.30. (Satt inn lenker etter oppskriften under)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den gamle metoden fungerer fortsatt og den er: navnet i [ ] etterfulgt av lenken i ( ). Ikke noe opphold mellom klammene og parantes.
Litt klønete forklart, men håper du forstår hva jeg mener

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth