Her er min definisjon: Du låner en bok på biblioteket, leser den, og går så i bokhandelen og kjøper den.

Noen andre som har egne forslag?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 33 svar.

En god bok er en som har det der "udefinerbare". Og akkurat hva det er, er jo veldig vanskelig å definere...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En god bok er en bok jeg tenker på lenge etter at den er lest. Den slipper liksom ikke taket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei god bok for meg er når jeg hysjer på mann og barn for å få lest videre:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei bok som jeg nesten ikke klarer å legge fra meg, og når jeg må det så kribler det i magen av forventning når jeg ser boka ligge der, og jeg kan nesten ikke vente med å lese videre:) Jeg gleder meg bare til å lese videre:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg er en god bok en bok man ikke slutter å tenke på.

Vil også legge inn et sitat jeg synes passer veldig bra.

You know you've read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend.  ~Paul Sweeney

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kjempesant! Både det du sier og det treffende sitatet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, slik er det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En du ikke klarer å glemme. En du stadig tar frem, kjenner på , lukter på, en som gir deg gode følelser, minner og tanker. En du vil dele med andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er det når boka ikkje lengre "berre" er ei bok, men den glir utover si form, og orda vert så levande, som om det som skjer i boka faktisk skjer på ein måte kor eg ikkje lengre klarar å trekke grensene mellom litteraturen og livet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min definisjon på en god bok er når jeg av og til stopper i lesingen, sukker, og tenker - "dette er en god bok". Når jeg må legge den fra meg noen minutter bare for å nyte de siste sidene, og for at jeg ikke skal bli for fort ferdig. Når jeg koser meg med å være i boken, ikke bare lese for å bli ferdig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Definisjonen av en god er for meg: Leser den, drømmer om den Og kjøper den. Tar den fram om et par år og leser den og syntes den er like bra :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg velger å bruke et sitat for å forklare min definisjon på god bok.

Noen bøker bør en smake på - andre bør en sluke - noen kan tygges og fordøyes.
Francis Bacon

Når boken er så vakker at jeg må lese sakte og smake på ordene og setningene.
Når boken er så spennende at jeg sluker historien i et jafs.
Når boken er så interessant og opplysende at jeg må tygge historien underveis og bruker lang tid på å fordøye den.
- ja da er det en god bok for meg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når jeg savnver personene og miljøet fra boka i flere dager etter at jeg er ferdig, og når det tar lang tid før jeg kommer meg inn i en ny bok...DA har boka nådd definisjonen god :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ENIG!
Eller: Du går i bokhandelen og kjøper boka, leser den, går i bokhandelen for å kjøpe en ny bok, men har aller mest lyst til å kjøpe den samme på nytt :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En god bok er en bok man ikke klarer å legge fra seg, og når boken er ferdiglest tenker man fortsatt på de personene man leste om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange gode definisjoner her! Kan legge til at en god bok får meg til å føle at jeg knapt kan vente med å fortelle om og anbefale den til andre - feks her på bokelskere.no.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men av og til hender det at jeg ikke vil "gi" den videre til noen som kanskje ikke synes like godt om den som jeg gjorde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bok vil du anbefale akuratt nå da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser alltid noen linjer først for språket har blitt viktig etter å ha lest mange bøker. Stemmer de første linjene er det bare å glede seg til resten, og boka blir med overalt. De som kjøpes er de som har gitt mest glede, som f.eks "Oppmåling av verden".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når boka flytter inn i hjernen min og ikke forsvinner derfra når jeg legger den fra meg, da er den god.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et sikkert tegn er når jeg må legge fra meg boka for å gjøre noe annet (gå på jobb, butikken, besøk, osv) og jeg blir ukonsentrert fordi jeg bare vil hjem og leste videre. Hvis jeg i tillegg ikke får boka ut av hodet når jeg er ferdig med den, og etter jeg har begynt på en ny bok, er det garantert en favorittbok.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En god bok glemmes ikke, den setter sine spor, og den kan hentes frem igjen fra hukommelsen, naar som helst og hvor som helst.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ei god bok er ei bok som bringe fram følelsar når ein les. Iallefall for meg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg smiler når jeg lukker boka - og har lyst til å lese den en gang til med det samme.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og der var jeg akkurat ferdig med en slik en - Harper Lee: Drep ikke en sangfugl...hvor lenge må jeg egentlig vente før jeg leser den en gang til??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fysiske reaksjoner er et godt tegn - tårer, hjerteklapp, fnising og latter.
Jeg antar at det jeg vil frem til, er at når en bok tar tak i meg, holder meg fast og skaker meg, så er det etter min mening en god bok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En bok jeg lever meg inn i, ikke klarer å legge fra meg og som jeg klarer å lese selv om det er støy rundt meg. Og som jeg ikke klarer å glemme i ettertid.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøkene jeg lever meg helt inn i, som får meg til å glemme tid og sted, og meg selv...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er de bøkene jeg skulle ønske ikke tok slutt, og som jeg anbefaler til mine venner like etterpå fordi de MÅ lese den!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når jeg tenker på boka i lang tid etterpå, og bare gleder meg til å lese den om igjen om en liten stund.

Og bøker som gir meg lyst til å lære mer om noe den omhandler.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

En bok som får meg til å lese hele uten særlige pauser, som griper meg, fenger, får meg til å føle og tenke og smile, og den skal være velskrevet med godt språk og være fullstendig språkvasket slik at jeg ikke finner noen feil... Er alt dette komplett, får den en sekser av meg, hvis det er nesten og fortsatt er en god bok, får den en femmer.

De tre siste (jeg leste) som virkelig skåret høyt: Himmelgraven av Xinran (får ikke skrytt nok), Alkymisten av Paulo Coelho og Hett blod av Irène Némirovsky.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerTanteMamieKirsten LundHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars Mæhlum