Han navn kom opp i en annen tråd, og det ga meg minner om en ungdomstid der jeg slukte hans bøker. Med ståpels på armene og søvnløse netter. Har jo også en del av hans filmer friskt i minnet og igjen - noen søvnløse netter.

Hva anser du som hans beste bok? Og den beste filmatiseringen av disse bøkene?

Jeg tenker å ta meg en tur til Fretex og se om jeg kan hamstre noen SK-bøker. Kjenner jeg er klar for litt grøss igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Den beste Stephen King boka vil for meg være The Stand, med Dark Tower serien som en sterk nr. 2. Firestarter er også veldig bra, og Salem's Lot. Likte også Dreamcatcher (boken, ikke filmen) veldig godt, selv om mange andre ikke gjorde det. I novellesamlingene hans er det også mye spennende å lese. Som noen andre nevnte her så syntes ikke jeg heller at From a Buick 8 var noe særlig. Les heller Christine for en skummel bil-historie. Likte heller ikke Rose Madder noe særlig, fikk aldri helt tak på den.

Blant filmene har det vært mye rart, det meste dårlig eller middels, men det er to jeg synes er veldig bra: The Green Mile og The Mist (basert på en novelle, ikke bok).
TV-serien Kingdom Hospital likte jeg også veldig godt. Den er ikke basert på noen bok, men er Stephen Kings omskrevne versjon av den danske serien Riget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kingdom hospital var veldig bra, så enig med deg der. The mist hadde jeg ikke sansen for i det hele tatt, synes den ble alt for lite troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vel bare lest Pet semetary av King faktisk, og det var i tenårene. Husker den som bra da. Av filmer har jeg mest sansen for Rose red, men er usikker på om det noen gang var en bok, eller bare et manus. Bra er den i hvert fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rose Red husker jeg at jeg likte, med Julian Sands og hun som spiller Bones. Var ikke det en miniserie? Den er ikke basert på noen bok, men Stephen King skrev manuset. Mener også å huske at King spilte pizzabud i den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stemmer det. Jeg har aldri sett den som miniserie, men ser hele greia på en kveld, så for meg er det film på en måte. Har sett den fire ganger, og synes den er like creepy enda. Faktisk en av mine favorittfilmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beste bøker: Skinn Og Bein, og Hjerter I Atlantis. (Og kan jeg legge til verste/mest uforståelige også? Fra En Buick 8.)
Beste filmer: Den Grønne Mil (med fantastiske Michael Clarke Duncan, RIP), Frihetens Regn og Hjerter I Atlantis.

Kanskje atypiske Stephen King verk, men etter min mening absolutt det beste han har skrevet av det jeg har lest. Og en liten ting...Hjerter I Atlantis leses før du ser filmen. Det er en helt unik stemning i boka filmen uansett hvor god den er, ikke helt klarer å gjenskape.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syntes faktisk Salems Lot var bra film, The Shawshank Redemption også. Andre syns jeg har vært elendige, som at Tom Hanks ødelegger dem for meg (kan ikke fordra han). Mest dustete må vel være Dreamcatcher.

Av bøker... åj, Dark Tower, kanskje? Har likt så mange av dem at jeg syns det er vanskelig å sette bare én favoritt. Stephen King-hylla mi. Han har jo skrevet så voldsomt mye at jeg har ikke oppdatert meg på alt de siste årene engang... Eksen min ødela leseopplevelsen for meg med Dark Tower-serien, men den driver jeg og skal gjenerobre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg akkurat har mottatt 4 bøker av Stephen King (Carrie, Misery, Salem's lot og It) må jeg lese de før jeg uttaler meg om hans beste bok. Disse ble jeg anbefalt her inne og skal være noen av hans beste. Beste film må bli The green mile eller kanskje Carrie. To helt ulike filmer, men veldig bra på hver sin måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har ikkje lese noko særleg av Stephen King. Den einaste boka eg eig er "Noe for enhver"(Needful Things), og den likte eg berre sånn passe. Boka er filma, men den har eg ikkje sett. Trur at eg i mine yngre dagar las fleire bøker av King, men eg hugsar ikkje titlane, - og dei er såleis ikkje registrerte på denne nettstaden.

Eg har ikkje lese boka "The Shining", men filmen som byggjer på boka er ein av dei beste skrekkfilmane som er laga nokon gong. The Shining, Ondskapens hotell, har ein skummel og ekkel stemning, bra musikk og fantastiske skodespelarprestasjonar. Filmen er blitt ein kultklassikar, takka vere regissør Stanley Kubrick og skodespelar Jack Nicholson. Og Stephen King sjølvsagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grøssere har aldri vært min sjanger, og jeg har aldri regnet Stephen King som noen jeg burde ha noe forhold til. The green mile forsvarer lett posisjonen som den beste filmen jeg har sett, og jeg var ikke klar over at det var han som sto bak den. Har han mer på dette nivået?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han har laget "The Shawshank Redemption". Det er en film som virkelig er verdt å se. Samme med "Stand by me".

Prøver å se igjennom hans liste over hva han har gjort, men det er jo enormt mye... http://www.stephenking.com/the_library.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beste film er nok The Green Mile. Beste bok er verre, men favorittene mine er The Dark Tower-serien :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Green Mile ja. Den er knallbra den filmen.

Jeg så en film en gang. Om noen spøkelser etter noe jernbanebygging under gullrushet i USA. En landsby. Ganske creepy saker. Noen som vet hva filmen/boka heter? Jeg måtte skru av før denne filmen var ferdig så vil gjerne ha med slutten nå - men i bokform.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, den filmen du beskriver ringer ingen bjeller. Men forhåpentligvis er det noen andre som kjenner den og også kjenner boktittel :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant den selv - Desperation - http://www.stephenking.com/library/television/desperation.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, har ikke vært borti den der. Er den noe bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja det er ikke lurt å se denne på en diger TV-skjerm med heftig lydanlegg mens du passer et fremmed hus langt utpå landet. Det hjalp heller ikke på at reven prøvde å ta en rådyrkalv rett utenfor og rådyrforeldre hylte... jeg sov ikke godt den natta. Og jeg fikk ikke sett ferdig filmen. Men vil gjerne gjøre det nå - med litt tryggere rammer rundt meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil