Jeg har lyst til å sette meg litt inn i Kambodsjas mørke fortid før jeg reiser dit til våren. Jeg skjønner det er mange sterke fortellinger og romaner som omhandler nettopp dette. Men dersom jeg bare skal lese en av dem, hvilken vil du anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Først drepte de pappa av Loung Ung er veldig gripende. En annen bok fra Kambodsja er Den siste reisen til Phnom Penh av Jesper Huor. Den kan jeg anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tipset om "Først drepte de pappa"! Det var en meget sterk bok som bidro til å gjøre møtet med Kambodsja enda mer gripende. Anbefaler den videre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du likte boka! En annen bok i samme sjanger er: "Den siste reisen til Phnom Penh" av Jesper Huor. Den er også veldig opplysende om forholdene i Kambodsja under Røde Khmer. Jeg ser at jeg har foreslått den før, men allikevel gjentar je at den også sier ganske mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg og lest. Helt tilfeldig røsket jeg den med meg fra hylla på ARK. Og den var virkelig verdt og lese. Man får et innblikk i en verden, som er totalt ukjent for oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Da veit jeg hva jeg skal ønske meg til jul i år ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slenger meg på denne. Et tema jeg lenge har hatt lyst til å lese om. Finner mange tips ved enkle søk da.

http://www.klassekampen.no/48234/article/item/null/-ikke-folkemord-i-kambodsja

http://vietnamkrigen.wordpress.com/2010/11/21/kambodsja-moerke-aar/

http://idaanna.wordpress.com/2011/07/09/boker-om-kambodsja/

http://www.dagbladet.no/magasinet/2007/09/04/511019.html

Men hvem skal en begynne med? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha sett på bøkene som omhandler Kambodsja her inne på Bokelskere, så ser det ut til at flere anbefaler First they killed my father/Først drepte de pappa.

Kjenner du/noen til den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for mange gode tips! Jeg har søkt litt, og funnet et par bøker som virker interessante, så er spent på om noen her inne kan anbefale en bok spesielt :) Leste nettopp at noen Røde Khmer-saker skal opp for retten nå, så det er jo helt klart aktuelt idag også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtChristofer GabrielsenSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanne