Tekst som har fått en stjerne av Grethet87:

Viser 41 til 60 av 1168:

Ser at Herbjørg Wassmo så vidt er nevnt lenger ned. Jeg kan anbefale triologien om Tora (Huset med den blinde glassveranda, Det stumme rommet og Hudløs himmel). De tre romanene forteller historien om ungpiken Tora, som vokser opp i et lite øysamfunn nordpå. Det er en gripende beretning om den ensomme «tyskerungen». Bøkene er fortalt i et poetisk språk med humor og bevegende alvor, og gir et nyansert og vakkert bilde av Tora. Herbjørg Wassmo fikk Nordisk Råds litteraturpris for siste bind i trilogien, Hudløs himmel, i 1987.

Wassmo har også skrevet boken Hundre år. Dette er historien om tre generasjoner kvinner, om hverdag, slit og drømmer i et stort nordnorsk landskap. Jeg leste denne boka for noen år tilbake. Kan ikke si at det var en favoritt mens jeg leste den, den var nok bare sånn midt på treet. Men i ettertid tok jeg meg i å tenke på disse menneskene, og skulle så gjerne ønske at jeg kunne lese mer om livene deres.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, skuffande utval i år igjen. Særleg for oss som helst "les" lydbøker: 14 titlar er ikkje så imponerande akkurat.. Eg er glad det finst bibliotek!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg synes ikke vi kan henge oss for mye opp i hvor lett/vanskelig det er å få tak i en bok. Det er veldig begrensende. Så lenge den finnes på biblioteket, så er boka tilgjengelig, tenker jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg holder på med Fordi jeg elsker deg av Helene Uri. Jeg er ikke imponert over språket, men handlingen er veldig god. Det er også en viktig bok å ha på skolebiblioteket, synes jeg.
Neste blir nok en ungdomsbok: Bouvetøya 2052 av Lars Mæhle. Jeg vil både ha noe dystopisk og noe nynorsk. Så da er jo denne perfekt!

Kos dere med kaffe og helg og lesing og alt det andre fine dere skal!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et helt ukjent (for meg) sted der du kan kjøpe bøker direkte fra forfatteres restlager, ofte signert om du ønsker. Et kjapt søk på bokelskere viser at det kanskje var mer kjent for 5-6 år siden, men jeg må innrømme at jeg aldri har hørt om det. Det er begrenset med forfattere og bøker kanskje, men verdt å sjekke ut synes jeg.

Dette skriver en forfatter som er der inne om hvorfor man skal velge bokbuffeen:

Jo, jeg skal si det: For meg som forfatter handler det om hvor glad jeg blir når en leser plutselig sender meg en e-post gjennom buffeen. En liten e-post hvor det står at en person jeg ikke vet hvem er og aldri har møtt har lyst til å kjøpe boka mi. Det har ikke noe å si at boka ikke er skrevet i det siste, antydes det i e-posten, men dersom jeg har mulighet til det så er det fint om jeg vil signere boka før jeg sender den. Jeg nærmest løper opp loftstrappa. Finner fram boka. Er innom postkontoret like etterpå for å putte boka i en boblekonvolutt og skrive på den ukjente adressen. Boka er selvfølgelig behørig signert. Men uten bokbuffeen ville verken boka mi eller jeg vært på postkontoret. Vi ville ikke ha oppdaget noen leser, og for en bok og en forfatter er det den typen oppdagelser som gjør livet litt morsommere. Jeg ønsker meg bare at flere og flere både forfattere og lesere skal kunne finne fram til denne siden og oppdage Bokbuffeens forretningsidé: En liten e-postutveksling og en boblekonvolutt.

Anne Oterholm, leder i Den norske Forfatterforening

Bokbuffeen

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Denne har stått ulest i en av hyllene mine i mange år, så takk for at du minnet meg på det. Den skal bli lest i løpet av januar:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er lister på

fra Wikipedia.

Vet at jeg har Ken Follett's 'Pilars of the Earth' fra Oprah's, og har tenkt på å lese Gabriel García Márquez, en annen mulig bok er John Steinbeck's 'East of Eden', en annen av min fars favorittforfattere.
Fant flere som jeg både har lest og skal lese på 'New York Times Fiction Best Sellers'.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Moro å sjå Åsne Seierstad på lista, sjølv om temaet for boka ikkje akkurat ansporar til bruk av adjektivet "moro". Forøvrig kunne eg ikkje unngå å merke meg at oversetjaren heiter Sarah Death. Etternamnet var så passande at det nesten blei upassande.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er umulig å velge bare en, så det blir flere fra ulike sjangere.

Vanligvis leser jeg ikke dystopier, men Oryx og Crake av Margaret Atwood gjorde inntrykk. De to neste bøkene i trilogien står for tur en gang over nyttår.

Så ble jeg svært begeistret for en novellesamling av Jhumpa Lahiri: Fremmed jord. Det er åtte gode noveller som har den fellesnevneren at de alle handler om etterkommere av indiske immigranter i USA.

Den boka jeg kanskje kommer til å huske lengst er en dokumentarroman av den italienske journalisten Fabrizio Gatti. Under dekknavnet Bilal ga han seg ut for å være papirløs innvandrer. Han reiste gjennom store deler av Afrika og opplevde innsiden av mottaksleirene i Italia og forholdene for de illegale arbeiderne som dro videre i Europa stedet for å reise tilbake. Selv om det er noen år siden boka ble skrevet, er den sørgelig aktuell ennå.

Ruth Lillegraven har fått mye velfortjent anerkjennelse for sin bok Manilahallen. Det er en biografi skrevet som dikt, og jeg synes det fungerte veldig bra.

Så ble jeg nysgjerrig på tegneserien Gruppa av Anna Fiske etter å ha lest omtalen fra en annen bokelsker her inne, Julie. Måten en gruppeterapi framstilles på er et imponerende stykke arbeid.

(Jeg ble også nysgjerrig på Øyeblikkets lys som du nevner, så den er notert på skal-lese-lista :D)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig.. Akkurat det samme jeg satt tilbake med.. Syntes språket var merkelig satt sammen.. Sånn at jeg nesten trodde det prøvde å være en merkelig form for lyrikk.. Men er jo et barn som etter sigende skal ha skrevet og det vet jeg ikke helt om jeg tror på. Bilde stilen er heller ikke min kopp te.. Men selve budskapet er jo kjempe fint.. Selvom jeg falt litt av i svingene..

Det ble på en måte en barnebok skrevet av et barn, som allikevel ikke egner seg for barn. :/ syntes jeg.. sånn formulerings messig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jørgen glimrer til igjen i det jeg vil si er en av de beste bøkene som er utgitt i 2015. Bokens utside vekker interesse og plottet er genialt. Selv om alle bøkene Jæger har gitt ut tidligere har vært spennende, vil jeg si at denne boken var impulsiv og spennende fra første til siste side. Jeg kan med hånden på hjerte anbefale denne boken. Jørgen er kongen over krim og der håper jeg han blir. Så løp og kjøp. Du gjør ikke bare et kjøp, men et kupp!!:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Uhu, - forferdelig å høre for en arkivar ;-) Forsegl dem og legg dem i en boks med beskjed om at de kan åpnes så og så mange år etter din død. Sånn gir du dine etterkommere en sjanse til å bli kjent med deg, på godt og vondt, - for en gave til ettertiden!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser gjennom dagbøkene mine før jeg kaster dem. Fant et dikt jeg skrev 24.09. 2006

Det er der
I ansiktet ditt
Følelser
som gir liv,
kommer
mot meg.
Stille
stirrer jeg
det har vært der hele tiden
uten at jeg har sett det
Jeg trenger ikke rive deg i stykker
åpne deg med makt
for å finne ut hva som bor i deg.
Du kommer frivillig
hvis jeg bare stille
åpner meg
og tar i mot
Lukker deg inn
i meg

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hukommelsen er et arkiv med upålitelige ansatte.

Godt sagt! (23) Varsle Svar

Ordforrådet mitt er utvidet: Biblioterapi. Jeg er overbevist om at lesing bidrar til å holde oss i psykisk balanse!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Et sted skinner det er en historie om isolasjon og ensomhet. Om å mangle det følelsesmessige grunnlaget for å skape relasjoner og delta i et sosialt samfunn. Så deprimerende, tenker du kanskje nå. Ja, boken er trist og til tider ubehagelig. Likevel har den humoristiske undertoner. Det er en bok jeg ikke kommer til å glemme med det første. Plukk den opp, les den, la deg gripe. For full anmeldelse, se: edgeofaword: Et sted skinner det

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kommer veldig an på hvor lenge det er siden dødsfallet skjedde, og om det var ventet eller uventet. Og ikke minst, hva du vil med boken. Altså; hva er det egentlig du vil gi dem? Trøst? At sorgen skal bli lettere? At sorgen skal gå fortere over? At de skal finne veiledning? At de skal føle at de ikke er alene? Altså at det er noen der? Det kommer an på hvem de er, og hvilken fase de er i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En faktabok som drar inn personlige erfaringer fra diverse mennesker, hvis du fortsatt lurer. Veldig amerika-sentrert, forresten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mathilda er en veldig bra bok. Anbefales også å høre den på lydbok. Roald Dahl bøkene har veldig gode lydboklesere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest om denne. Så vidt jeg husker var den reell, men det er mange forskningsresultater som ikke lar seg gjenta med samme konklusjon, og jeg vet heller ikke om min egen hukommelse er med meg nå. Jeg tipper at undersøkelsen gjelder elevers leseferdigheter. Tidsskriftene Spesialpedagogikk eller Bedre skole kan være tenkelige steder å finne mer om dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge