Denne uken har jeg lest min første 6'er i 2016, det var The Story of Edgar Sawtelle av David Wroblewski som ga meg den gleden. Denne traff meg rett i hjertet.

I helgen skal jeg fullføre The Lion, The Lamb, The Hunted av Andrew E. Kaufman. Jeg er litt over halvveis og med mindre det skjer noe drastisk så blir nok dette ett tilskudd til "fort lest, fort glem"-haugen. Neste bok er nr 2 i Hunger games-trilogien, Catching Fire av Suzanne Collins. Denne gleder jeg meg til etter å ha lest den første med stor entusiasme. Selv etter å ha sett filmen.

God helg!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Har en plass i hjertet mitt også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søndag, og helgen er snart over.

Jeg holder på med omtrent de samme bøkene som sist. Det skyldes delvis at flere av dem er forholdsvis tykke – Thomas Manns Trolldomsfjellet, Montaignes Essays Første bok og Joseph Conrads Nostromo – men også at det ikke blirså mye tid til lesing om dagen.

Jeg konsentrer meg i helgen om boka vi leser i den dystoptiske lesesirkelen, Menneskebarnet av M. R. Carey. Den er spennende og medrivende så langt og jeg gleder meg til og er nysgjerrig på fortsettelsen. Har også hørt nesten hele lydbokutgaven av den helt nye romanen til Elizabeth Strout, My name is Lucy Barton, som jeg regner med å bli ferdig med i løpet av dagen. Det er mulig jeg hadde for store forventninger etter å ha lest forfatterens fantastiske novellesamling Olive Kitteridge, men denne skuffer, synes jeg.

Så gjenstår det å se om jeg også rekker å lese en novelle i Letter from Casablanca av en stor favoritt, Antonio Tabucchi, før det blir mandag igjen.

Eller har du, Vibeke, og de andres positive kommentarer i denne tråden, gjort meg nysgjerrig på The Story of Edgar Sawtelle av David Wroblewski. Takk for tips! Får jeg se om jeg klarer å rydde tid til den i løpet av vinteren eller våren.

God søndag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kommet til side 250 i muslimboka til Storhaug, og der er det mye som folk bør vite om Islam. Skremmende hvis dette for fortsette sin utvikling i Norge...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra at vi har gjort deg nysgjerrig på en bok, det er noe av det jeg liker ved denne helgespalten vår :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er såvidt inne i Klima X av Erik Grønner, + at eg har framme ei bok av Selma Lagerløf.
Det som er saka for tida, er at eg får lese veldig lite, og den situasjonen vil vare nokre månader....og i tillegg har eg svært dårleg tilgang til internett. Så derfor ber eg om tolmod om eg skulle verke likegyldig.....
Uansett, eg ser fram til normale tider der eg kan vere aktiv igjen.
Ha ei god helg i vinterveret! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke noe å være bekymret for, her kan vi delta så mye eller lite som det passer oss. Håper du kommer sterkere tilbake, når omstendighetene tillater det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trur ikkje nokon tek deg for å vere likegyldig. Håper situasjonen ikkje varer i så veldig mange månadar, og at å "lese veldig lite" ikkje tyder det same som "ikkje lese nokon ting".

Kva for ei bok av Lagerlöf er det du har funne fram, forresten?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har fått lese litt i Mårbackatrilogien, og har likt veldig godt det vesle eg har lese til no......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser dystopien "Menneskebarnet" av M. R. Carey denne helgen. Alle ler når jeg forteller om innholdet, men den er faktisk både spennende og realistisk nok til at jeg storkoser meg. På lydbok hører jeg på "Stoner" av John Williams, en stillferdig, men fin fortelling.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det gjelder sikkert å tenke annerledes, det er ikke alltid jeg greier det. Jeg har lest de innledende kapitlene fra amazon.com og teller på knappene om jeg skal laste ned boka ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Edgar Sawtelle var en fantastisk bok. Bok 2 av Suzanne Collins var den hårfint beste av de tre, alle veldig bra etter min smak.

Leser reiseberetningen Morgenland og aftenland av Fridtjof Granberg, utgitt på billigste papir i 1945. Sidene er slike man kuttet opp selv og det ser ut til å være gjordt med brødkniv, permen henger og slenger og limet er sprøtt, så sidene løsner når jeg blar. I margen har jeg funnet et par kommentarer fra min oldemor. Fyren skriver så poetisk... litt full av seg sjøl, litt eplekjekk med hatten på snei og "donjuan"en skrudd på. Det er tydelig han ser på seg sjøl som en sybaritt blant de reisende, ikke bare en farende fant, men en verdensvant globetrotter av et visst format... men jeg lar meg fenge, for hans slag finnes ikke lenger.

Denne boka blir en av postene på lista fra årets reading challenge.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tror faktisk du var en av de som anbefalte Edgar Sawtelle for en god stund tilbake og det er jeg veldig glad for. Kjempefin bok! Bok 2 av Hunger Games ble jeg ferdig med i går og er nå rett over på siste bok.

Så koslig med en gammel nok med minner fra din oldemor :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg skrev en anbefaling på disse da de var lest, ja... ;) jeg var nok ikke først ute, men bøkene er ikke dårligere av det...
Det finnes mange slike bøker etter oldemor, men denne var spesielt lefsete og sjarmerende :-P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kommet til side 148 om Islamboka til Storhaug. den bør alle lese..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper for min del at jeg får lest ferdig biografien om Hans Børli. Blir for lite lesing for tida. Skiflying og fotball i morra og en runde med malekosten, så er den dagen "ødelagt". Neida, ikke så ille, he-he :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Historia om Edgar Sawtelle er så fin og rørande!

Denne helga leser eg Petty - The Biography av Warren Zanes, om artisten Tom Petty. Så langt har den vore tåleg bra, om kanskje ikkje heilt overbevisande. Eg held og på med "S" av Doug Dorst og J.J. Abrams. Veldig fascinerande vri på undersjangeren "romanen om ein roman", men den krever ein del av lesaren, og eg slit litt med å setje av tida den krever.

God Helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal gjøre meg ferdig med Til din vrede går over av Åsa Larsson, og så setter jeg igang med Råta av Siri Pettersen, gleder meg som en unge til fortsettelsen! :)

Ha en god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kaldt på østlandet denne helgen, så skal bli deilig å kose seg inne med fyr i peisen:-) Jeg regner med å bli ferdig med Krigen har intet kvinnelig ansikt. Den er interessant og gjør et sterkt inntrykk på meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgi tek eg med meg tre bøker og tek ein dag ekstra juleferie - heim til mamma og pappa der det er nok mat og ved og varme til at å ligga på sofaen og lesa (og spøta) er skikkeleg behageleg etter ei veke med semesterinnspurt. På øyrene har eg den tredje boka om historikarane på St. Mary's, A Second Chance, av Jodi Taylor. I veska har eg Fragile Things av Neil Gaiman, ei samling med noveller og dikt, og Pride and Prejudice and Zombies. Den siste var eit impulskjøp førre helg, og eg kosar meg jo greitt nok - men av adapsjoner og endringar av Jane Austen finst det mange betre alternativ. Heldigvis kan eg bruka den til å kryssa ut film-boksen i leseutfordringa.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg sitter fremdeles i David Bowie bobla mi, og kan ikke tro at han er død. Mine barndomshelter var Michael Jackson og David Bowie. (Nå er det black metal og heavy rock som gjelder, slik som Dimmu Borgir,Marilyn Manson og Sixx.A.M.). Og begges bortgang var like sjokkerende. Syntes avslutningen på Bowies liv var genial. Han ga ut sin siste plate på bursdagen sin og gjorde det han elsket helt til siste slutt, og det er beundringsverdig. Det bare viser hvor kunstnerisk og kreativ han var og hva som bodde i ham. Har sansen for folk som går egne veier.

Du er heldig som har lest en sekser bok. Så langt har jeg bare lest fire bøker i år og gitt alle terningkast tre, så det er ikke helt det store. Det er ikke meningen å være så kritisk, men det er bare sånn det er. Jeg har lett for å henge meg opp i småting:)

Torsdag ble jeg ferdig med Knuste hjerter og halve sannheter av Geir Sætre så i kveld skal jeg begynne på Søndager med The Supremes av Edward Kelsey Moore. Og nattlektyren er Jeg gir deg sola av Jandy Nelson som jeg skal lese videre i. Blir det tid til overs skal jeg begynne på Irma Dahl (Den dedikterte begravelsesagenten) av Kristine S. Henningsen.

Ellers skal jeg også få med meg sjakk som begynner i morgen. Tror jeg er den eneste i verden som ser på sjakk i 8 - 10 timer i strekk og ikke går lei:)

Godt du koser deg med The hunger games bøkene. Selv har jeg bare lest den første i den trillogien og ble ikke særlig imponert. Syntes den var hauset opp for mye:/ Og filmene gidder jeg ikke å se for jeg klarer ikke Jennifer Lawrence fordi hun har bare ett ansiktsuttrykk:)

God helg:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bowie må jeg nok innrømme at jeg ikke hadde noe forhold til, men det er alltid synd når en av de store forsvinner.

Du er nok litt mer kritisk enn meg når det kommer til bøker, for meg holder det ofte med en historie som fenger. Så lenge det ikke er noen åpenbare feil eller dårlig språk. Det må litt mer til før jeg gir enn 6'er, men jeg koser meg for det. Når det kommer til Jennifer Lawrence så kan jeg si meg enig, men i denne synes jeg det passer. Hovedpersonen i boka er også ganske kald og skjuler følelsene for de fleste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte mye på David Bowie og Michael Jackson før jeg gikk over til black metal og heavy rock. Nå for tiden hører jeg mye på Dimmu Borgir, Sixx:A.M og Marilyn Manson men jeg hører mye på David Bowie og Michael Jackson nå også.

Det er ikke meningen å være så kritisk til bøker, men desto mer man leser dess mer kresen blir man. Sånn er det med meg og jeg har vel alltid vært kritisk av meg:) Jeg leser en del ungdomsbøker jeg også, men det som er så synd er at bøkene for ungdom nå for tiden har en tendens til å bli altfor like. Personlig foretrekker jeg bøker i min målgruppe, for voksne, grøss, psykologiske thrillere og sånn, men leser gjerne ungdomsbøker av og til for jeg liker å holde meg oppdatert på hva både voksne leser og ungdom, samt utforske mindre kjente bøker innimellom:)

Men kos deg med boka, jeg tror du vil like den bedre enn meg:) Spent på din mening til slutt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var virkelig et sjokk å høre at Bowie døde ja. Jeg har brukt mye tid på å høre på det siste albumet hans. Herregud for en avskjed! Hvilken stor kunstner. Det er veldig spesielt. Han har gjort seg udødelig med alt han har gjort gjennom karrieren og med den finalen! Det er rørende å se hvordan han blir hyllet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da jeg slo på tven tidlig mandags morgen håpet jeg at det var plata hans de anmeldte men så var han død:/ Men slutten hans var genial. Ga ut plata på sin siste bursdag og ga ut en siste musikkvideo som handlet om døden. Han hadde sin måte å ta farvel på og det var på en kreativ måte. Han gjorde det han elsket helt til siste slutt og det er beundringsverdig med tanke på hvor syk han var, men lot seg ikke stoppe av den grunn:) Så han var genial helt til siste slutt.Han blir savnet av mange og det med god grunn:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg og hørte mye David Bowie i oppveksten, var ikke stor fan selv men broren min var, for min del var noen favorittlåter, så jeg har en samle-CD.

Jeg har også lest 4 bøker så langt iår, og har gitt tk 4 til to og tk 5 til de 2 andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt mye på David Bowie gjennom livet så det er trist at han er død. Heldigvis lever musikken hans videre. Man tror jo at de med et navn lever for alltid, men sånn er det dessverre ikke. Men musikken vil alltid leve videre og jeg skal bestille en biografi av ham i løpet av helga:) Tror han har levd et hardt og rikt liv:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vårt mye sport idag, først alpint gutta, MasterChef Sverige, VM i skiflygning, alpint gutta 2. omg, nå skiskyting og alpint jenta 1. omg som jeg følger med på live timing på FIS, 2. omg kommer 18.30. Og det blir ikke noe mindre i helgen.

Når jeg kommer så langt som å lese en bok (har kun lest fanfiction de siste 2 døgn), starter jeg på Det Ukjente - Fortiden som forsvant.
Tenkte å komme meg videre med bibliotekbøkene mine, siden de 4 jeg har lest så langt iår er alle fra leseutfordringen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med Odinsbarn som jeg begynte på forrige helg. Har såvidt fått åpnet boken, ikke fordi den ikke er bra, men fordi jeg omtrent kun har vært på jobb den siste uken. Håper å få kommet skikkelig i gang i helga, er sikker på at jeg kommer til å like boken veldig godt:) Hunger Games trilogien var fantastisk, så det er bare å glede seg til fortsettelsen. Skulle gjerne hatt den tilgode.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her om dagen fant jeg fram ei gammel,god bok av Mika Waltari. Egypteren Sinuhe er det lenge siden jeg har lest,fikk lyst til å hensette meg til det gamle Egypt igjen.
Fikk akkurat ei bok i posten nå fra Bokloftet, Dommen av Hanna Kvanmo. Den har jeg hatt lyst til å lese i mange år så nå fikk jeg endelig bestilt den. Og så er det jo litt annet å gjøre i helga, barnebarn igjen, denne gangen en treåring og en femåring så da blir det nok liv i stua.
God helg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

God helg ja!

Eg har fire påbyrja bøker som eg skal halda fram lesinga av i helga. Håpar å bli ferdig med minst ei av dei, - men eg reknar ikkje med å bli ferdig med I all evighet av Ken Follett - som eg har lest i ein liten "evighet" alt; boka er på 1100 sider.
Lydboka eg høyrer på for tida er Seks år av Harlan Coben.
Eg les også ein interessant biografi om Tove Jansson, skrive av Tuula Karjalainen, samt om Sidsel Wold si israelske reise i boka med tittelen Landet som lovet alt.

Hipp hurra for bibliotektenester, eBokBib og Storytel!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Duslettetiderdetfredagigjenogkvarharalledeiandredaganetattvegen?

Eg har kome ganske langt i Sjakalen av Frederick Forsyth. Spanande forteljing i nær dokumentarisk stil. Vidare har eg starta på dystopilesesirkelboka Menneskebarnet, den er veldig lovande så langt. Viktig å ta inn over seg undervegs at dette berre er fiksjon.

Som lydbok når eg køyrer bil så høyrer eg no på Just So Stories av Rudyard Kipling. Det eg har høyrt så langt er særs fornøyeleg. Moralen i historiene hadde nok ikkje passert dagens PK-filter, og mykje av moroa med boka er å reflektere over dette.

Så er det forslagsrunde i gretemor sin lesesirkel denne helga. Eg kjem nok til å bruke litt tid til å tenke over kva for bok eg skal foreslå.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg holder på med Fordi jeg elsker deg av Helene Uri. Jeg er ikke imponert over språket, men handlingen er veldig god. Det er også en viktig bok å ha på skolebiblioteket, synes jeg.
Neste blir nok en ungdomsbok: Bouvetøya 2052 av Lars Mæhle. Jeg vil både ha noe dystopisk og noe nynorsk. Så da er jo denne perfekt!

Kos dere med kaffe og helg og lesing og alt det andre fine dere skal!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini