Så er vi pinadø i gang igjen. Mammutsal. Har bladd litt i lista, og er ikkje så fryktelig imponert korkje over utvalet eller rabattane. Eg ser jo bøker der som eg alt har kjøpt til langt lavare pris. Men eg ser også ei og anna boka som eg godt kan finne på å bestille.

Skal eg få lov til å anbefale praktutgåva av Fyrsten av Machiavelli til den som måtte gå i tankar om å lese denne ein gang? Denne kjøpte eg til ein liknande pris for nokre år sidan, og tykte det var gjevt med all renessansekunsten som er nytta som illustrasjonar til teksta.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 66 svar.

Boksalg igjen!
Bokklubben har timessalg i dag (31.05.17) fra kl 14-16 til 49 kr boka.
En liten time igjen for etternølere. Ikke så mange titler, men en del fine.
Foreløpig ikke trykt på knappen, da jeg har nok av uleste bøker i hylla allerede. Vi får se om det havner noen flere i hylla eller om jeg klarer å stå i mot;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var på nippet til å trykke på et par ... Men fornuften seiret. Jeg har benyttet meg av noen boksalg tidligere her også, så akkurat nå har jeg vel bøker så det skal holde gjennom sommeren. Og vel så det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ver tapper!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg stod i mot presset :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dyktig. Det gjorde ikkje eg.

Dagens handel:
- Djevelmasken av Tom Egeland
- Dei som flyktar og dei som blir av Elena Ferrante
- De siste vitnene av Svetlana Aleksijevitsj

Dette er alle bøker eg alt hadde bestemt meg for å kjøpe når dei er å finne til ein rimeleg pris, som ein må seie 49 kroner pr stykk er. Då stend det berre att å finne tid til å lese dei ....

(Dersom de lurer på kvifor alle setningane i dette innlegget startar på D, så er det ingen spesiell grunn til det, utover at det var eit innfall eg fekk då eg blei merksam på at alle boktitlane starta på D)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lyst, har du lov ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men har du vett lar du vær ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei for de som liker pocket så er det en del godbiter på ark nå, fra 49 og oppover. Jeg har ikke noe imot pocket, men jeg er blitt mer kresen, jeg vil nesten bare ha de pocket bøkene som har en mer solid og tykkere innbinding. I stede for de som går i oppløsning og blir stygge før en omtrent har åpnet d. Så etter min mening er de lettere å lese når det ikke er helt tettpakka liten skrift som en må sitte med nesen langt inni boken for å klare å lese. (jeg har godt syn, bruker verken briller eller linser). Noen andre som forstår hva jeg mener? (Jeg vet Victoria Hislop sine bøker og ektemannens hemmelighet, boktyven, Rakels bok har denne innbinding). Tror de er litt dyrere, men de selges for 169kr fremfor 149kr. De ser mer ut som en innbundet i bokhyllen. Så de som er avhengig av innbundne bøker bør prøve detter. Jeg vet ikke hvilken av bøkene på ark som har denne innbindingen, men det må en eventuelt undersøke. Ha en strålende fin dag,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokklubben Nye Bøker er 40 år i dag, og feirer med en rekke titler til 40 kr.
Mange av de samme som var på gigantsalget en tid tilbake, men for eventuelle etternølere er det en del fine titler å finne :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Såg det. Men no får det greie seg for ei stund. (Ha ha, kven er det eg lurer?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, jeg kjøpte en del under gigantsalget, så hadde bestemt meg for å ikke kjøpe mer nå. Men; nå er det fire bøker på vei i postkassa, så så lenge varte kjøpestoppet ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klarte heller ikke å dy meg når det 40-kronerstilbudet dukket opp.. hadde heldigvis noen bonuskroner å bruke, men kjøpestopp funker dårlig om dagen for min del ;) Trøster meg med at jeg har et helt lass av kvalitetsbøker i bokhyllene nå :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må man være medlem for å kjøpe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet i grunnen ikke, men antar at man må det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk sjekket nå. Ser ut som om man må være medlem, ja. Siden jeg skyr alt av bokklubber og aldri har vært bokklubbmedlem, så skal det såpass mye til at jeg melder meg inn som medlem at de antageligvis ikke vil ha meg der - he.he! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, kanskje like greit å stå over da:) Jeg er i grunnen ganske glad i bokklubben, men handler stortsett kun når de har tilbud. Er blitt mye enklere å faktisk huske å avbestille nå som man har app'er og smarttelefoner, ift 'gamle dager' hvor jeg støtt og stadig glemte å avbestille.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ark.no har nå 50% på Mammutpris både i nettbutikk (fri frakt!) og "klikk og hent" i butikk :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vet du/noen om du får mammutpris hvis jeg velger "klikk og hent" og henter i morgen? Da er jo mammutsalget over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og, hvis prisene ikke stemmer overens, altså at boka enten er billigere på nett eller i butikk, skal du ha den laveste prisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal fungere slik at du får nettpris ved klikk og hent ja :) Var slik i fjor, da var det i tillegg 50% på mammutprisene i butikken også (muligens bare for Ark-venner). Du er ikke forpliktet til å kjøpe boken uansett hvis du velger klikk og hent :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! Fikk gjort noen kupp der :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veit ikkje om eg tør å kike ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er stor fare for bokkjøp, tror jeg endte på 12-15 stk, litt avhengig av hvor mange jeg får tak i via klikk og hent :o
Vanligvis starter Notabene med 50% på Mammutprisene sine uka etter salget også, så kjenner jeg meg selv rett så finner jeg vel en bok eller ti der også ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er glad jeg bestilte på nett, for min lokale bokhandel hadde ingen av de bøkene. Siden jeg først var der kjøpte jeg Stillitsen av Donna Tartt og Papirgutten av Kristina Ohlsson. Nå er jeg ferdig med årets mammutsalg. (Trur eg)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde bestemt meg for ikke å kjøpe noe på Mammut i år, fordi «skal lese»-bunken, som jeg jo har som forsett at skal minke, bare blir større og større. Men, men, jeg burde vel kjenne meg selv litt bedre etter hvert. Endte med tre e-bøker, Helbrederen av Antti Tuomainen, Svik 1938 av Kjell Westö og Krig og terpentin av Stefan Hertmans.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å få fatt i "Fyrsten" vart jammen ikkje lett... Hadde bestilt den, utan at det var så mykje hjelp i! No får eg kanskje boka tilsendt til ein lokal bokhandel, men prisen går nok ein del opp... Så, eg er nesten utan nett, og " likar på leiken ille"...Gler meg til å kome i normalt gjenge om eit par månader!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har same problemet med "Krigføringens kunst", det ser ut som om denne og Fyrsten tilhøyrer same serien med illustrerte praktutgåver frå Damm. Anten er desse utgåvene særs populære, eller så har Damm satt av særs få eksemplar til Mammutsalet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var på mammutsalgetpå ARK i dag, og der fant jeg meg følgende fire bøker:

Arto Paasilinna: "Den Klønete Skytsengelen"

Cormac McCarthy: "Veien"

Tor Åge Bringsværd: "Den Store Boken Om Norrøne Guder"

Yann de Caprona: "Norsk Etymologisk Ordbok"

Ganske så fornøyd. Kanskje det blir en til tur på mammutsalget, før det er over. Får se hva jeg finner på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var mammutsalget i gang ute i butikkene. :)
Jeg kjøpte ikke så mange bøker på mammutsalget i år. Jeg kjøpte noen av bøkene som kom på mammut i salget til bokklubben tidligere i måneden.

Jeg tok meg en tur på mammutsalget i dag, og da endte jeg opp med følgende bøker:

Tom Egeland - Den 13. disippel
Tore Renberg - Angrep fra alle kanter
M.J. Arlidge - Elle melle

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det jeg som husker feil, eller var mammutsalget annet hvert år før?

Mammut er mammut og gøy uansett, men det er enda bedre om salget er annet hvert år, eller tredje hvert år.

Jeg finner alltid noe interessant, men kjøper helst de bøkene jeg vet er gode eller de jeg anser for å være klassikere. Mammut er en fin anledning til å kjøpe gavebøker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg til Mammutsalget hvert år, men i år ble jeg skuffet. I fjor kjøpte jeg omtrent 30 bøker, i år blir det kanskje bare én. Jeg har lagt inn forhåndsbestilling på "Balansekunst", da det er en bok jeg har hatt lyst til å lese lenge nå. I tillegg har jeg en tilgodelapp hos ARK som går ut på dato 19.februar, så det passer perfekt :D
Det som var mest skuffende er at det er veldig mange av bøkene som var med på salget i fjor, som er med i år igjen..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal sikre meg denne , som var den første boka blikket mitt falt på. Jeg er overgjennomsnittet begeistret for Island, og sluker alt jeg kommer over. Jeg leser vanligvis ikke familiedrama, men siden denne er satt til Sagaøya lot jeg meg falle for fristelsen. I tillegg til at én av mine norske favorittforfattere anbefalte meg den på det varmeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er inne på AdLibris for å se på utbudet av en bestemt forfatter og så denne linken ang den svenske bokrean som starter den 24. februar. Her er den noen utvalgte titler for AdLibris sine kunder som kan nå forhåndsbestilles.

Har valgt meg ut 3 bøker, Cheesecakes, Stickcafé og boken om Robin Williams.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

50% på alle pocket på ark. Forsøkte lage diskusjon, det gikk ikke når jeg ikke hadde en bok å hente frem. Slår til her igjen;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tilfelle du skulle få lyst til å starte ein ny tråd ved eit seinare høve: Dersom du gjeng inn på Diskusjoner - Oversikt så er der tre "straumar" av diskusjonstrådar, øverst med tittelen "Om litt av hvert", deretter "Om bøker" og til slutt "Om bokelskere.no". Under kvar av desse straumane er det ein knapp som heiter "Start en diskusjon". Ved å trykke på denne så starar ein ein ny diskusjonstråd i den aktuelle kategorien, og ein kan velge tittelen på tråden sjølv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk☺️

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var inne på Haugen bok og bestilte meg 13 (15) bøker:

var senere innom på AdLibris og bestilte meg 4 til:

og når jeg var en tur i byen igår fordi jeg fikk så veldig lyst på Pizza og hadde gavekort fra Peppes besteilte jeg Hele Norge baker - kaker med tradisjon til kr 99 på Notabene siden de hadde den som eget valg.

'Fyrsten' har jeg allerede i en bunke, kjøpe den som innmeldingsbok i en bokklubb. Fant minst 8 bøker til jeg hadde lyst på, men venter og ser om de kommer på restsalget senere.

Neste punkt blir det svenske boksalget som kan bestilles fra AdLibris og cdon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

fikk ellers historien om kjærligheten av venninna mi, og den bør jo lese da det snart er valentinsdag..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har også bestilt germanerne, den om nilen og alvetegnet..og en del andre spørs hva jeg får tak i etter hvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bestil meg noen bøker,ja. Har fulgt din anbefaling og bestilt "Fyrsten",om ikke annet så er det jo fint med alle illustrasjonene :-) Har også gått for "Uroens bok" av Pessoa og så tror jeg det ble "I skyggen av Banyantreet", husker ikke forfatteren. Det er rart med dette Mammut- salget hvert år,kan liksom aldri la være å bestille noe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slo til med "Fyrsten" eg, Jostein. Hadde eigentlig bestemt meg for ikkje å kjøpe noko, men sidan eg hadde ein tilgodelapp som "brann" i lommeboka, så vart det den og eit par til. Men, eg er enig med dei som skriv at tilboda ikkje imponerte akkurat. Lite Mammutpreg over det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk en katalog i posten idag, og i år tror jeg ikke jeg kommer til å handle. Skikkelig skuffet, faktisk... De bøkene som kanskje kunne vært noe har jeg jo lest! Ikke var det så lave priser heller. Kjøper bøker billig resten av året og, mammutsalget i år var ikke noe høydare.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nettopp postet et innlegg på bloggen min, med 24 bokanbefalinger fra Mammutkatalogen - alle med linker til mine bokomtaler. Jeg synes det er en hel del godbiter i katalogen (selv om jeg for lengst har lest det som ellers kunne ha interessert meg.)

Blant annet anbefaler jeg Rune Christiansens "Ensomheten i Lydia Ernemans liv", Siri Hustvedts "Denne flammende verden", Nadia Mohameds "De tapte sjelers land", Fredrik Græsviks "Den tapte krigen - Norge i Afghanistan", Thomas Vestgården og Sigmund Aas´ "Skammens historie" og Kristian Løvås´ "Hormonbalansen".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ble 5 bøker her :) Gleder meg til å hente de :) Ble 115; pr bok :)
Englepappa : historien om Ylva og meg ,Utroskap - Coelho, Skatten fra Miklagard - Egeland
( til sønnen ) , Søtt og sunt - kakebok og Jeg har et teppe i tusen farger -B. Ragde
( morsdagsgave )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bare en "Må ha" bok der:Er det liv er det sopp! Den hadde jeg kjøpt før eller siden uansett, så da er det jo greit å få litt avslag.

Syns ellers at bokhandelen har mange bøker til samme pris som på mammut året rundt nå for tiden, så ble ikke veldig imponert av det som er på årets salg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenkte det var best å bestille på nett for å sikre at jeg får tak i den boka jeg vil ha, og jammen fant jeg et par til som så fristende ut.

Har bestilt:
Er det liv er det sopp! av Høiland og Ryvarden
Hr Penubras døgnåpne bokhandel: en fantasyroman for Googlegenerasjonen av Robin Sloan
Vinterfolket av Jennifer McMahon

Det skulle ikke forundre meg om jeg ramler inn i en bokhandel eller tre i løpet av salget og finner et eller annet der også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år kan jeg faktisk for første gang si med hånda på hjertet, at jeg ikke kommer til å kjøpe en eneste bok på mammutsalget. Jeg synes helt ærlig det var elendig i år! Dårlige rabatter og dårlige bøker. Flere av bøkene har jeg sett på salg til billigere pris tidligere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

når er det?
Ikke fåptt det med meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Femtende til 27. februar. Men førehandstinginga åpna i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må si jeg ble litt skuffet over årets bøker og priser. Mener at mange av bøkene som er med på Mammut-salget i år også var med i fjor. Savner også litt nyere bøker, og kanskje flere bøker som har vært blant 10 på topp av skjønnlitterære bøker de 2-3 siste årene. Dessuten synes jeg ikke prisene var noe å skryte av i år heller. Tidligere år synes jeg det har vært en del bøker som har vært satt ned til kr 79 og kr 99, men i år var det få av de. Ser at andre her tipser om at det er billigere på gigantsalget til bokklubben, så jeg kommer nok til å se litt mer på det isteden.
Kan anbefale å sammenligne priser på Bokfunn

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg satt og bladde i katalogen her i dag, og kommenterte til mannen at jeg synes det var mange bøker jeg så der i fjor og. Men tenkte at det kan da ikke stemme? Ser jo nå flere reagerer på det og. Så da må det jo stemme

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, skuffande utval i år igjen. Særleg for oss som helst "les" lydbøker: 14 titlar er ikkje så imponerande akkurat.. Eg er glad det finst bibliotek!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er helt enig, ble ikke veldig imponert. Jeg kjøpte en del i fjor, og mange av de ligger ute for salg i år. Hadde vært kjekkere om de hadde tatt med litt nyere titler og byttet ut det de hadde på fjorårets mammut. Jeg oppdaget at bokklubben ikke er med på mammut, men de har et stort gigantsalg. Jeg fant en rekke bøker fra 49 kr, mye billigere enn på mammut. Svøm med de som drukner - 199 på mammut - 49 på bokklubben. De er flere lignende eksempel. Ta turen innom å se, kanskje dere finner noen bokskatter

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tipset om gigantsalget hos Bokklubben. Nå har jeg akkurat bestilt meg sju nye bøker til den nette sum av kr 522. Føler jeg har gjort et bra kupp ☺

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilken bøker kjøpte du;) jeg sitter å tenker, fristelsen er stor og vanskelig å stå imot☺️☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker å kjøpe akkuratt de samme bøkene

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp, bokklubben trumfar Mammut for mange bøker. Så eg kjem nok til å sjekke bok for bok av dei eg er interessert i kvar det er billigast å handle. Det er jo også ganske mange titlar som ikkje overlappar mellom dei to sala.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Då har eg sett over heile lista, blinka ut 20 bøker som kan vere aktuelle, og samanlikna prisar. Det er berre unntaksvis at desse Mammut-bøkene er å finne i bokklubben sitt sal. Til gjengjeld så er bokklubben sine salsprisar gjennomgåande lavare. Eg sjekka også i bokfunn og fann eit tilfelle (Haugen-bok, Muleum) av mammut-pris som er lavare enn den i katalogen.

Konklusjonen frå dette sparsame utvalet er at mammut-prisane stort sett er lavast pr no, men at det kan lønne seg å sjekke prisar andre stadar. Og det som sikkert lønner seg enno meir er å vente litt. Og garantert mest lønsamt er det å låne på biblioteket (men jålebukk som eg er så vil eg helst ha bøkene i hylla).

Sjekklista mi, beste pris er i utheva skrift:

Atle Antonsen og Johan Golden: Statsråd vant spekeskinke, Mammut 99,- Bokklubben 218,- (ikkje sal)

Torunn Berge: Langs silkeveien i Sentral-Asia, Mammut 99,- Bokklubben 244,- (ikkje sal)

Jørgen Brekke: Doktor Fredrikis kabinett, Mammut 149,- Bokklubben 69,-

Fjodor Dostojevskij: Idioten bd.1, Mammut 129,- Bokklubben 349,- (ikkje sal)

Fjodor Dostojevskij: Idioten bd.2, Mammut 129,- Bokklubben 349,- (ikkje sal)

Kerstin Ekman: Hunden, Mammut 79,- Bokklubben 179,- (ikkje sal)

Yahya Hassan: Yahya Hassan, Mammut 99,- Bokkluben 218,- (ikkje sal)

Naoki Higashida: Hvorfor hopper jeg, Mammut 99,- Bokklubben 262,- (ikkje sal)

Edvard Hoem: Slåttekar i himmelen, Mammut 149,- Bokklubben 69,-

Are Kalvø: Ny grunnlov, Mammut 129,- Bokklubben 262,- (ikkje sal)

C.S. Lewis: Den store skilsmissen, Mammut 99,- Bokklubben 218,- (ikkje sal)

Erlend Loe: Muleum, Mammut 79,- Bokklubben 261,- (ikkje sal) Haugen 62,-

Linnéa Myhre: Kjære, Mammut 99,- Bokklubben 262,- (ikkje sal)

Aslak Nore og Kjartan Fløgstad: Brasil 2014, Mammut 79,- Bokklubben 332,- (ikkje sal)

Arto Paasilinna: Den klønete skytsengelen, Mammut 99,- Bokklubben 288,- (ikkje sal)

Fernando Pessoa: Uroens bok, Mammut 179,- Bokklubben 399,- (ikkje sal)

Åsne Seierstad: En av oss, Mammut 99,- Bokklubben 149,-

Zi Sun: Krigføringens kunst, Mammut 99,- Bokklubben 349,- (ikkje sal)

J.R.R. Tolkien: Ringenes herre, Mammut 299,- Bokklubben 437,- (ikkje sal)

Sigmund Aas og Thomas Vestgården: Skammens historie, Mammut 129,- Bokklubben 305,- (ikkje sal)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Var litt hard mot meg sjølv, og mammut-bestilte berre dei som kostar mindre enn 100 kroner. Og for å gjere det godt att, så bestilte eg også 11 bøker frå bokklubben ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjøpte "Lolita" for en del år siden til kroner 7,- etterpå skrev jeg i dagboken min (i fult alvor) "jeg må prøve å finne flere bøker til den prisen." (Nå likte jeg ikke Lolita, så jeg kastet den før jeg leste den ferdig, easy comes, easy goes.) Vel, jeg har vel kastet omkring 80 bøker til sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg virkelig setter pris på med denne lista er at du har satt Statsråd vant spekeskinke (Antonsen og Golden) på førsteplass. - Endelig en som skiller skitt fra kanel. Godt jobba!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan godt hende at dette blir den boka eg liker best, men grunnen til at den havna øverst på lista er nok litt meir prosaisk. Det var nemleg ingen av dei aktuelle forfattarane som kom før Antonsen i alfabetisk orden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du verden, så grundig du går til verks, Jostein! Jeg gikk gjennom Mammut-listene og fant ingen ting med såpass fristende priser at jeg bestilte noe. Imidlertid har jeg bestilt fire bøker fra Bokklubben, lagt inn noen opparbeidete bonuskroner og venter nå på pakke med faktura pålydende 120,- Nkr.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eit nerdete sinnelag saman med sunnmørs-genar gjev av og til merkelege utslag.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove Alma