Jeg hadde gledet meg til å foreslå Egypteren Sinuhe av Mika Watari, en fantastisk bok av en finsk forfatter om faraoenes Egypt, som jeg har lest flere ganger. Men nå ser jeg at den er vanskelig å få tak i, dessverre.
Med hensyn til kvinnelige forfattere, kom jeg i tanker om Halldis Moren Vesaas. Jeg tenkte først på Ord over grind som kom ut i 1965. Men den er nok også vanskelig tilgjengelig.
Den inngår også i hennes eget utvalg av dikt, Dikt i samling, først utgitt i 1977 og senest i 2007. Diktene er hovedsakelig skrevet før 1975 - så jeg vet ikke om boken kan godtas? I så fall er det i hvertfall mitt forslag.
skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Egypteren Sinuhe trenger jeg kjerringskjøt for å få tak i hjemme hos min mor. Jeg har fått øye på den oppå seksjonen hennes... ikke så vanskelig å få tak i, med andre ord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes ikke vi kan henge oss for mye opp i hvor lett/vanskelig det er å få tak i en bok. Det er veldig begrensende. Så lenge den finnes på biblioteket, så er boka tilgjengelig, tenker jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tidlegare framlegg i reprise: Syv fantastiske fortællinger av Karen Blixen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Karen Blixen er en flott kandidat! Vil du fortelle hvilke syv fortellinger/noveller boken du foreslår, inneholder? Med hilsen og takk, Lillevi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg vil gjerne høyre synspunkt frå andre lesarar (mitt eige eksemplar er for tida pakka ned, så eg vil, om denne boka vinn, lese kommentarar meir enn å skrive dei - og sjølvsagt komme med synspunkt der det passar). Eg meiner at desse var i utgåva mi: "Vejene omkring Pisa", "Den gamle vandrende Ridder", "Aben", "Syndfloden over Norderney", "Et Familieselskab i Helsingør", "Drømmerne" og "Digteren".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sidan denne boka no er foreløbig i tet i avstemminga (og eg legg ikkje skjul på at den er favoritten min mellom bøkene i tetsjiktet) så har eg starta å kike på tilgjengelegheit. Det ser ut for at den er å få på bokklubben i det minste. For utgåva eg kika på, frå bokklubb-serien Århundrets Bibliotek, så var det også opplyst at det følger med eit forfattarhefte. Det ser ut for at alle bøkene i denne serien kjem med eit slikt forfattarhefte.

Eg vart nyfiken på dette med forfattarhefte. Er det eit tillegg i sjølve boka, som eit forord eller etterord, eller er det bokstaveleg talt eit eige hefte som kjem utanom? Er det berre eit sett med biografiske opplysningar om forfattaren, eller er det eit lengre essay? Slike ting. Og det eg EGENTLIG lurer på er om det er interessant nok til at eg skal gå for nettopp denne utgåva, eller om eg skal søke etter ei billigare ei dersom det blir aktuelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lese ei dansk utgåve med kommentarar til historiske ting o.l. som blir nemnde. Bokklubben har eit hefte, ja, og slike hefte bruker å handle om forfattaren og om verket. Hefta, relativt fyldige, blir gitt ut separat, saman med boka. Eg har ikkje sett heftet til denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har ikkje hatt nokon dansk forfattar enno, så dette forslaget blir nok mellom dei eg stemmer på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjersti