The New York Times' kåring av de 10 beste bøkene i 2015:

http://www.nytimes.com/interactive/2015/12/02/books/review/best-books-of-2015.html?ref=books&module=ArrowsNav&contentCollection=Sunday%20Book%20Review&action=keypress&region=FixedLeft&pgtype=Multimedia

En spennende liste, synes jeg. Noen av bøkene er å finne i lydbokhandelen audible, så da setter jeg etterhvert trolig i gang med Outline av Rachel Cusk og The Invention of Nature: The Adventures of Alexander Humboldt, the Lost Hero of Science av Andrea Wulf.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg ble litt i stuss over at dette var bøker fra 2015. Døren av Magda Szabo, for eksempel, må da være minst ti år gammel - er den ikke gitt ut i USA før nå?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Joda, den er utgitt tidligere. Min amerikanske utgave av "The Door" av Magda Szabo ble kjøpt i 2006. Kåringen av årets beste bøker innbefatter også nyutgivelser av "gamle" klassikere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, alle bøkene er utgitt i år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det stemmer. De 10 bøkene er utgitt i år i USA.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se svar til Marit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Moro å sjå Åsne Seierstad på lista, sjølv om temaet for boka ikkje akkurat ansporar til bruk av adjektivet "moro". Forøvrig kunne eg ikkje unngå å merke meg at oversetjaren heiter Sarah Death. Etternamnet var så passande at det nesten blei upassande.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg merket meg også navnet til oversetteren! - Merkelig navn og passende/upassende, ja. Jeg har for øvrig ikke planer om å lese den foreløpig. Leste deler av Aage Borchgrevinks bok om temaet og det holdt for en stund.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin Berg