Et helt ukjent (for meg) sted der du kan kjøpe bøker direkte fra forfatteres restlager, ofte signert om du ønsker. Et kjapt søk på bokelskere viser at det kanskje var mer kjent for 5-6 år siden, men jeg må innrømme at jeg aldri har hørt om det. Det er begrenset med forfattere og bøker kanskje, men verdt å sjekke ut synes jeg.

Dette skriver en forfatter som er der inne om hvorfor man skal velge bokbuffeen:

Jo, jeg skal si det: For meg som forfatter handler det om hvor glad jeg blir når en leser plutselig sender meg en e-post gjennom buffeen. En liten e-post hvor det står at en person jeg ikke vet hvem er og aldri har møtt har lyst til å kjøpe boka mi. Det har ikke noe å si at boka ikke er skrevet i det siste, antydes det i e-posten, men dersom jeg har mulighet til det så er det fint om jeg vil signere boka før jeg sender den. Jeg nærmest løper opp loftstrappa. Finner fram boka. Er innom postkontoret like etterpå for å putte boka i en boblekonvolutt og skrive på den ukjente adressen. Boka er selvfølgelig behørig signert. Men uten bokbuffeen ville verken boka mi eller jeg vært på postkontoret. Vi ville ikke ha oppdaget noen leser, og for en bok og en forfatter er det den typen oppdagelser som gjør livet litt morsommere. Jeg ønsker meg bare at flere og flere både forfattere og lesere skal kunne finne fram til denne siden og oppdage Bokbuffeens forretningsidé: En liten e-postutveksling og en boblekonvolutt.

Anne Oterholm, leder i Den norske Forfatterforening

Bokbuffeen

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Til orientering: jeg oppdaget i kveld (18.06.2016) at nettstedet Bokbufféen er nedlagt. Snipp, snapp, snute...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte 14 bøker i serien 'Mysteriet om' av Klaus Aasleff direkte fra forfatteren gjennom hjemmesiden hans Livsrejsen siden han har restopplaget fra forlaget. På siden nå står det kun 9 titler, tror det var 9 eller 10 når jeg bestillte, men når han sjekket hadde han 14 titler. Det er også noen flere titler der jeg er interesert som jeg nok bestiller senere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jo et kjempebra tilbud, men jeg tror ikke så mange vet om det. Synd for forfatteren og de som gjerne skulle hatt utgåtte bøker, men ikke får tak i de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var et godt tips Hilde! Nå har jeg også vært inne på denne siden, og de har mange spennende bøker! Har du fått bøkene du bestilte? Sender de utenlands? Har funnet 4 bøker der som jeg gjerne vil ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte mine i 2013, og de sender til utlandet, i hvert fall til Skandinavia. Mener jeg betalte med IBAN/BIC koder. Det er 4-6 bøker jeg er interessert i og mener å huske at utvalget i antikvariske utbudet var litt anderledes da

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått svar fra han nå, og de 4 bøkene jeg ville ha ble sendt i dag. Så nå gleder jeg meg skikkelig til å få de! Han skulle sende med giro, så jeg tror jeg får betalt på den måten. Høres veldig enkelt og greit ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så artig at du skrev om Bokbuffeen. Oppdaget den her om dagen og har allerede bestilt meg ei bok av Levi Henriksen,signert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan det ha vært så tilfeldig at du også leste på NRK.no? Det var hvertfall der jeg oppdaget det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NRK.no var stedet,ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Pi_MesonPiippokattaStig TAneHarald KSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene Andresen