Vinterstengt

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.34 (385 terningkast.)

987 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det er høst og Ove Bakkerud har planlagt en siste tur på hytta før vinterstegningen. Når han kommer fram, møter han en hytte som er herjet av innbruddstyver, og på nabohytta er en mann mishandlet til døde. Flere ille tilredte lik blir funnet i skjærgården og politiførstebetjent William Wisting blir vitne til en desperasjon i Stavern som han aldri før har opplevd. Dette er den syvende romanen om William Wisting.

Omtale fra forlaget

En ny spenningsfylt krim fra den erfarne politietterforskeren Jørn Lier Horst.

Høsttåken ligger tett over kystlandskapet, og hyttene står med blinde vinduer mot den blygrå sjøen. Ove Bakkerud skal ha en siste rolig helg på sommerstedet før vinterstengningen. Men han kommer frem til en hytte i kaos, herjet av innbruddstyver. Og på nabohytta: en mann mishandlet til døde.Politiførstebetjent William Wisting har sett groteske drap før. Men desperasjonen han er vitne til i Stavern denne høsten, er ny for ham. Som om noen har alt å vinne, og veldig lite å tape. Derfor er det mot hans vilje at datteren Line slår seg ned i en hytte ute i havgapet. Uroen blir ikke mindre etter hvert som de finner flere ille tilredte lik i den forlatte skjærgården. Og fra himmelen faller det døde spurver.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205416567

EAN 9788205416567

Serie William Wisting (7)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Vestfold

Språk Bokmål

Sider 327

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2011

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 147 161 45 8 1

Bokomtaler

Hvorfor kan ikke hytter få være i fred?

Hytter blir vandalisert og i en av hyttene ligger det en myrdet mann. Hvem er han og hvem er morderen? Og ikke nok med det, en av hyttene tilhører landets talkshowkonge; Thomas Rønningen. Har han noe med saken å gjøre eller er det en ranebande som står bak? Og hvorfor faller spurver ned fra himmelen?

I det siste har jeg vært i en Jørn Lier Horst boble. På to uker har jeg lest to av hans bøker, hans nyeste og jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor jeg ikke har lest noe av ham tidligere. Men, men ... bedre sent enn aldri!

For Vinterstengt vant han Bokhandlerprisen i fjor (2011) og etter å ha lest den selv skjønner jeg nå hvorfor. Grunnen er at Jørn Lier Horst skriver veldig realistisk krim. Som regel foretrekker jeg krim med overnaturlige elementer (da mener jeg bøker av Stephen King, Andre Bjerke, Dean Koontz osv ...), men noen ganger er det også godt å lese krim som er virkelighetsnært; der ting kan skje når som helst og med hvem som helst. For verden er ikke bestandig trygg og det beskriver Lier Horst godt i bøkene sine. Hvem som helst kan bli offer for andres kriminelle handlinger, for ingen vet hva morgendagen vil bringe.

Vinterstengt er et godt eksempel på det. Vi er alle redde for at noe forferdelig skal skje med oss og kan derfor ikke være helt trygge. Å ha en hytte i fred er heller ikke like lett. Det er visst ingenting som får stå i fred. Det er alltid noen som skal ødelegge idyllen av en eller annen grunn. Det er vel bare sånn det er. Sånn er verden.

Fremdeles liker jeg forholdet mellom politietterforskeren Wisting og journalistatteren, Line veldig godt. De stoler på hverandre fullt og helt selv om de har sine bekymringer, og prøver å løse sakene sammen og på hver sin kant.

Og jeg må si jeg er imponert over Horsts beskrivelser. Han beskriver miljø, personer og været svært, svært levende. Det er så lett å forestille seg det han skriver og det er ikke alle forfattere som klarer. Men i Horsts sine bøker har jeg ingen problemer med å forestille meg hvordan karakterene ser ut, stedene og været er til å ta og føle på. Herlig!

Med dette vil jeg bare si at jeg ønsker meg flere bøker av Jørn Lier Horst!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vinterstengt er et eksempel på en krimforfatter som blir litt bedre for hver bok, jeg har lest alle hans forrige og er imponert over hvor realistisk og troverdig han beskriver politilivet. Trekker litt for manglende spenning, jeg leser krim for å bli revet med, ikke informert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Altfor oppskriftsmessig og lite spennende. Karakterene er flate og jeg får ingen sympati for noen av dem

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Til tider litt for inngående beskrivelse av politiarbeid. Karakterene i boka er litt utydelige og handlingen er ikke så veldig spennende. Gir likevel boka terningkast 4 pga språket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest flere bøker av Jørn Lier Horst, og likt dem godt. Men denne ble dessverre for kjedelig og flat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Tør man ikke ta sjansen på å prøve noe nytt, kan man heller ikke regne med å oppnå noe [...] Og hva har man egentlig å tape? Uansett hvor mange ganger man feiler, lærer man noe nytt for hver gang. Og alle erfaringer er verdifulle. Både gode og vonde."

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har fugl eller fjær i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker kjøpt pr 24/11. Må bare få nok tid til å lese... Prioriteringer, prioriteringer.... ;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Grenseløs" av Jørn Lier Horst
 • "Når det mørkner - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
 • "Nattmannen - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
 • "Bunnfall - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
 • "Blindgang - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
 • "Når havet stilner - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
 • "Illvilje" av Jørn Lier Horst
 • "Det innerste rommet" av Jørn Lier Horst
 • "Forræderen" av Jørn Lier Horst
 • "Sak 1569" av Jørn Lier Horst
 • "Den eneste ene - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
 • "Hulemannen - kriminalroman" av Jørn Lier Horst
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver