Vidunderlige nye verden

av (forfatter) og Georg Brochmann (oversetter).

Aschehoug 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.99 (165 terningkast.)

730 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen skildrer en velorganisert fremtidsverden hvor teknologien har sørget for et problemfritt liv. Alle mennesker - nesten - er lykkelige og sorgløse. At lykken ikke er fullkommen skyldes en liten gruppe mennesker som er annerledes enn de "vanlige" fabrikkproduserte. Mellom disse avvikerne og det ellers knirkefrie samfunnsmaskineriet oppstår det en uovervinnelig konflikt.

Omtale fra forlaget

Aldous Huxley er en av de fremste representanter for mellomkrigstidens intellektuelle og satiriske romankunst. Som en av de første så han farene ved teknikkens rivende utvikling på bekostning av kulturen, diktaturtendensene i massesamfunnet og tomheten i materialismen. Et skremmebilde på dette gir han i Vidunderlige nye verden.Romanen skildrer en velorganisert fremtidsverden hvor teknologien har sørget for et problemfritt liv. Alle mennesker . nesten . er lykkelige og sorgløse. At lykken ikke er fullkommen skyldes en liten gruppe mennesker som er annerledes enn de "vanlige" fabrikkproduserte. Mellom disse avvikerne og det ellers knirkefrie samfunnsmaskineriet oppstår det en uovervinnelig konflikt. Vidunderlige nye verden er blitt klassikeren blant fremtidsromaner. Boken er ikke bare en inntrengende advarsel; den er også en munter satire, mangfoldig og spillende full av fantasi, med skarpe og rammende hugg til alle kanter.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788203204920

EAN 9788203204920

Serie AlfaOmega

Genre Science fiction Dystopier

Språk Bokmål

Sider 196

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

54 67 33 11 0 0

Bokomtaler

Samtidig som samfunnet beskrevet av Aldous Huxley intuitivt framstår som forferdelig, finner jeg det vanskelig å si at det er et dårlig samfunn. Spesielt i lys av spørsmål som hvorvidt kapitalisme og demokrati svikter oss, genetiske modifikasjoner, menneskerasens mangel på rasjonalitet, og idéer som patriarkalsk demokrati finner jeg samfunnsstrukturen i Brave New World merkelig tiltalende, samtidig som jeg forstår at et slikt system i praksis vil fjerne mange aspekter ved vår tilværelse som vi selv mener gjør oss mennesker.

Huxley forteller på gripende vis hvordan verdenen henger sammen, og det veltalte forsvaret for- og angrepet på denne formen for sivilisasjon. En sann tankevekker, trolig mer relevant nå enn noen gang før!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fant denne i science fiction-avdelingen på biblioteket, men lagret den som sakprosa i min egen boksamling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppr. engelsk utgave er listet separat her : >
med andre kommentarbidrag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Words can be like X-rays if you use them properly -- they’ll go through anything. You read and you’re pierced.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alle kan være moralske nå. Man kan bære minst halvparten av sin moral med seg i en flaske.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En tilstedeværende lykketilstand tar seg alltid flau ut i sammenligning med overkompansasjoner for elendighet. Og - selvsagt - stabilitet er aldri så malerisk som uro. Det å være tilfreds har intet av glansen ved å kjempe tappert mot ulykke, ikke noe av det pittoreske ved kampen mot fristelser eller de dødelige anfall av lidenskap og anfektelser. Velvære er aldri storslått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Our colleagues upstairs will teach them to love it." "And that," put in the director sententiously, "that is the secret of happiness and virtue - liking what you got to do. All conditioning aims at that: making people like their unescapable social destiny."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

But I don't want comfort. I want God, I want poetry, I want real danger, I want freedom, I want goodness. I want sin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (100) Varsle Svar

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (48) Varsle Svar

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Mye fransk, mye bra!

Hvor mange har dere lest av disse?


Godt sagt! (18) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Salamanderkrigen" av Karel Čapek
 • "Fahrenheit 451" av Ray Bradbury
 • "Epp - roman" av Axel Jensen
 • "Foucaults pendel" av Umberto Eco
 • "Slaktehus-5, eller Barnekorstoget - en pliktdans med døden" av Kurt Vonnegut
 • "Hvis en reisende en vinternatt" av Italo Calvino
 • "Catch-22" av Joseph Heller
 • "Om mus og menn ; Dagdrivergjengen" av John Steinbeck
 • "Døde sjeler" av Nikolaj Gogol
 • "Reisen til nattens ende" av Louis-Ferdinand Celine
 • "Slik talte Zarathustra - en bok for alle og ingen" av Friedrich Nietzsche
 • "En beretning om blindhet" av José Saramago
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver