Her legger jeg bøker som omhandler samfunn i oppløsning - der karakterene lever i det motsatte av en utopi. Ofte vil de også være postapokalyptiske.


Godt sagt! (21) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Oi, veldig godt å se at det finnes flere som har fått øynene opp for Bull-Hansen sin trilogi om Evv Lushon. Som du sier; det er ikke mange som skriver på samme nivå som han når det kommer til P-A. Ellers var det overraskende å se at universet til Atwood var større enn jeg hadde fått med med. Jeg rådigger Oryx & Crake og Flommens år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det flere jeg ikke har lest! Koser meg med dystopier. Ikke helt bra kanskje? ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser jo at du bare vil ha skjønnlitteratur på listen. Men nå som virkeligheten begynner å bli mer enn tilstrekkelig dystopisk, kan jeg også anbefale:

"Collapse. How Societies Choose to Fail or Survive" av Jared Diamond. Dystopier på rekke og rad!

"The Revenge of Gaia" av James Lovelock, skipper på skuta til helvete.

"Selvbedraget. Norge og klimakrisen" av Frode Fanebust, beste norske bok om klima og Norges bidrag til den sjette massedøden.

"Verden i ubalanse" av Amin Maalouf, blant annet om religionens rolle i endetiden som venter rundt hjørnet.

På den skjønnlitterære fronten er det vel knapt noe poeng å forsøke seg etter Cormaq McCarthys ubeskrivelige maktdemonstrasjon, men listen din inneholder jo mange gode forgjengere...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flere bøker som ser interessante ut her!

Som en del andre supplerer jeg med et tips: Mara og Dann av Doris Lessing (inkl. oppfølgeren med et langt navn) kunne også passe i denne lista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres spennende ut! Likte du boken, altså?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg gjorde det, kan anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Muligheten av en øy av Michel Houellebecq datt inn i hodet mitt. Kan ikke egentlig si at jeg likte den så godt, men den gjorde definitivt inntrykk. Ellers er Oryx og Crake strålende! Skal legge meg Year of the flood på minnet, den har jeg ikke fått med meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin liste!

Jeg vil anbefale "Kallocain" av den svenske dikteren Karin Boye. Den kom ut i 1940, året før hun begikk selvmord, og skildrer en militarisert verden hvor behovet for "sikkerhet" får overstyre alt annet.

... også "Fahrenheit 451", selvfølgelig, hvor bøker blitt forbudt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for det tipset! Jeg lånte den fra magasinet på Bergen Offentlige bibliotek for litt siden, og den er virkelig god. Det er rart at den ikke er mer kjent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som gode råd! Jeg elsker diktene til Karin Boye.

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At 1984 ikke er med på listen, er bare en glipp:)

Swan song: Jeg var inne på en gruppe om postapokalytpisk litteratur på Amazon og bad om forslag til bøker jeg kunne lese for å vurdere dem til masteroppgave, og Swan Song var det drøssevis som skrev til meg om. Jeg måtte absolutt lese den, for de måtte lese den minst en gang om året osv. Forventningene var skyhøye da jeg begynte på den, og det tok faktisk lang tid før jeg innså at boken var skummelt dårlig. Den starter jo ganske greit, med et sinnrikt plott, men den utarter seg til ett eller annet kvasireligiøst som blir ufrivillig komisk:) Jeg leste den til og med helt ferdig, selv om den er UTROLIG lang, bare for å se om det skjedde noe på slutten som forandret alt. Det gjorde det ikke:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Knut HauglandVannflaskeRisRosOgKlagingAjiniakraTurid Kalvatn SchøyenHege H.Synnøve H HoelBeathe SolbergOdd HebækStine AskesiljehusmorSigrid Nygaardleser42Berit RIngeborg GIngunn SIdaAnne-Stine Ruud HusevågLyriaHegeSolveigtuhamreHanneTatiana WesserlingBjørg L.Hilde H HelsethFrank Rosendahl SlettebakkengretemorIngunnJMari DullerudPi_MesonTom-Erik FallaAnne Lise JohannessenkriraKirsten LundGro-Anita RoenLisbeth Kingsrud KvistenAneAlice NordliHarald K