Mørkets hjerte

av (forfatter) og Bjørg Hawthorn (oversetter).

Den norske bokklubben 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (223 terningkast.)

966 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Noen menn er samlet på en seilkutter i Themsen. Mens mørket faller på, forteller Marlow om sin reise oppover Kongofloden for å hente en av selskapets elfenbensjegere. Med seg fra elva har Marlow innsikten om sitt eget medansvar for alle fortidens redsler. Og for at leserne skal se sin egen delaktighet og skyld, trekker han oss med på en reise inn i mørket. Dette er en ny, oppdatert og språklig nøyaktig oversettelse, basert på Norton Critical Edition.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788252551389

EAN 9788252551389

Genre Klassisk litteratur

Omtalt sted Afrika

Språk Bokmål

Sider 189

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

46 94 57 19 6 1

Bokomtaler

Når du leser denne boken, så skjønner du at dette er "originalen". Alt du noengang har lest og sett på film, serier, tegneserier/grafiske noveller i samme sjanger, kommer fra denne boken. En stor bok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Denne boka fikk jeg veldig lite ut av, og det er meg et mysterium hvorfor den er ansett som en klassiker. Syntes man bare ble kastet midt uti en historie uten verken begynnelse eller ende, og med et vagt persongalleri som man aldri ble kjent med. Jeg hadde nesten følelsen av at boka var delt i to og at jeg hadde begynt rett på del to og ikke fikk med meg hva historien egentlig handlet om. Ja, det var mørkt, ja, imperialismen er et mørkt kapittel i historien, ja, grådighet er roten til mye ondskap, etc etc. Syntes ikke denne boka tilførte meg noe som helst jeg ikke hadde hørt før.. har jeg misforstått noe helt fundamentalt?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Glimrende om det destruktive i mennesket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk grusom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

En underlig ting er livet - dette hemmelighetsfulle byggverk av en ubarmhjertig logikk uten formål. Det meste du kan håpe av det er litt viden om deg selv - en viden som kommer altfor sent - en høst av evindelig anger.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Vi hørte ikke en eneste lyd. Du står og ser deg forundret rundt, og begynner å lure på om du er blitt døv - og så faller natten plutselig på og gjør deg blind i tillegg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dere vet hvordan jeg hater løgn, jeg avskyr løgn, ja, jeg tåler det rett og slett ikke, og det er ikke fordi jeg er mer rettskaffen enn andre, men simpelthen fordi det ryster meg langt inn i sjelen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det eneste han ville, var å være til og få fortsette videre med størst mulig risiko og mest mulig forsakelse.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No fear can stand up to hunger, no patience can wear it out, disgust simply does not exist where hunger is; and as to superstition, beliefs, and what you may call principles, they are less than chaff in a breeze.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (105) Varsle Svar

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (39) Varsle Svar

Litteratur av den sort hvor sympati og kritikk av denne karaktertypen eller tilstanden smelter sammen. Kom gjerne med kommentarer og forslag til utvidelse (både dikt, drama og prosa godtas, hvis en overbevisende forklaring er lagt til grunn)! Med tanke på at outsideren er en av de mest utbredte motivene i litteraturen, kan vi avgrense listen en smule ved å kun nevne bøker hvor hovedpersonen eller hovedfokuset er en slik skikkelse, kanskje særlig hvis det er av typen 'mannen mot verden' eller 'gode idealer mot realitetene' etc. Eller for den saks skyld individer lidende av dekadense, desillusjoner eller weltschmerz. Nuvel, nøl ikke! med andre ord.


Godt sagt! (36) Varsle Svar

Siden mange bokelskere til tider kan bli oppgitt over alle bøkene som stadig gjenstår å bli lest, så har jeg laget en liste over bøker som er både svært gode og korte.

Gi gjerne beskjed hvis dere vet om gode bøker som mangler på listen.


Godt sagt! (21) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lord Jim" av Joseph Conrad
 • "Rødt og svart - historie fra det nittende århundre" av Stendhal
 • "Far Goriot" av Honoré de Balzac
 • "Mønsteret rakner" av Chinua Achebe
 • "Reisen til nattens ende" av Louis-Ferdinand Celine
 • "Trolldomsfjellet" av Thomas Mann
 • "Døde sjeler" av Nikolaj Gogol
 • "Tåpenes sammensvergelse - en roman fra New Orleans" av John Kennedy Toole
 • "Frokost på Tiffany" av Truman Capote
 • "Hvis en reisende en vinternatt" av Italo Calvino
 • "Walden - livet i skogene" av Henry D. Thoreau
 • "Ikaros - roman" av Axel Jensen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver