Denne boka fikk jeg veldig lite ut av, og det er meg et mysterium hvorfor den er ansett som en klassiker. Syntes man bare ble kastet midt uti en historie uten verken begynnelse eller ende, og med et vagt persongalleri som man aldri ble kjent med. Jeg hadde nesten følelsen av at boka var delt i to og at jeg hadde begynt rett på del to og ikke fikk med meg hva historien egentlig handlet om. Ja, det var mørkt, ja, imperialismen er et mørkt kapittel i historien, ja, grådighet er roten til mye ondskap, etc etc. Syntes ikke denne boka tilførte meg noe som helst jeg ikke hadde hørt før.. har jeg misforstått noe helt fundamentalt?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Gode spørsmål synes jeg. Er Conrad i første rekke en underholdningsforfatter - slik jeg leste ham da jeg var atskillig yngre - eller har fortellingene hans et videre budskap? Det er vel fare for at Mørkets hjerte er en god fortelling som er overfortolket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan jo hende temaet var mer revolusjonerende den gang boken ble gitt ut enn det er i dag, og at det er derfor boken har fått status som klassiker. Jeg forventet mye ut i fra den vakre tittelen, og ble ganske skuffet.. eller kanskje heller forundret over at det var så lite innhold. Nå skal det sies at jeg hørte den på norsk, og det var lydbok, kan jo hende originalen er bedre språkmessig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken