Min kamp

første bok

Oktober 2011 EPUB

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (14 terningkast.)

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Karl Ove KnausgårdsMin kamp innebærer en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp blir utgitt som seks romaner. De første fem bøkene er utkommet. Sjette bok utkommer våren 2011. Romanen åpner med en svimlende beskrivelse av døden. Derfra fortelles det om forfatteren Karl Ove Knausgårds kamp for å mestre livet og seg selv og sine egne ambisjoner på skrivingens vegne, i møte med de menneskene han har rundt seg. Min kamp. Første bok utforsker det å vokse opp og være overgitt en verden som ser ut til å være komplett, avsluttet, lukket. Romanen beskriver det unge blikkets varhet og usikkerhet, der det registrerer andre menneskers tilstedeværelse og vurderinger med en åpenhet som er voldsom og nesten selvutslettende i sin konsekvens. I en borende prosa som oppsøker det sårbare, det pinlige og det eksistensielt betydningsbærende, blir dette en dypt personlig roman, selvutprøvende og kontroversiell. Et eksistensielt omdreiningspunkt er faren

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2011

Format EPUB

Serie Min kamp (1)

Omtalt person Karl Ove Knausgård

Språk Norsk bokmål

Tildelt litteraturpris Brageprisen Skjønnlitteratur 2009 Lytternes romanpris 2009 Sørlandets litteraturpris 2010

Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 4 4 0 0

Lister som inneholder dette verket

Vinnere

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• Min kamp - tredje bok : roman
  • Min kamp - sjette bok
  • Min kamp - femte bok : roman
  • Klondyke Bill
  • Lykkeprosjektet - hvordan finne lykken i hverdagen og få et bedre liv
  • Tordengudens sønn
  • Svikne dagar
  • Vareopptelling
  • Min kamp - fjerde bok
  • Dandy
  • Leve posthornet! - roman
  • Den store røde hunden
Alle bokanbefalinger for dette verket