Entusiasme og raseri

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 2.43 (46 terningkast.)

148 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kryx er selvgod og sjenerøs, og har tatt for seg av andre menneskers kjærlighet, oppmerksomhet og forakt. Så møter han Vera Sara, like grådig og forsluken, og med en sult som ikke lar seg mette. Hun vil ha Kryx, og Kryx lar seg ta, men tar også igjen. Det er en roman om suksess og katastrofe, om et liv som elsket og beundret, om sult som ikke lar seg stille, om Norge og Las Vegas og om en vakker munn.

Omtale fra forlaget

En roman om to grådige mennesker som jubler og banner seg gjennom tilværelsen, en reise til kjærlighetens og modernitetens underverden Entusiasme og raseri er en kjærlighetsroman og en kjærlighetstragedie, en moderne odyssé inn i en verden der hengivelse og nytelse er målet, overdrivelsene middelet. Når kjærligheten treffer, treffer den med jubel, svir og ødeleggelse. Entusiasme og raseri er romanen om Kryx, som aldri har vært beskjeden; selvgod og sjenerøs har han tatt for seg av andre menneskers kjærlighet, oppmerksomhet, forakt. Så møter han Vera Sara, like grådig og forsluken, og med en sult som ikke lar seg mette. Nå vil hun ha Kryx, og Kryx lar seg ta ... men tar også igjen. Entusiasme og raseri er en roman om suksess og katastrofe, om et liv som elsket og beundret, om sult som ikke lar seg stille, om Norge og Las Vegas og en forbløffende vakker munn.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205358218

EAN 9788205358218

Omtalt sted Oslo Nevada

Språk Bokmål

Sider 226

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 9 9 13 13

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Alle menn bryter før eller siden sammen. Det er like kjedelig hver gang. Det er for dumt å få en pubertal identitetskrise som tjuesyvåring. Skjerp deg, mann. Gin? Champagne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg snakker ikke om janteloven, den gir jeg faen i - selv om også jeg, som nordmann, naturligvis er vokst opp i spennet mellom frykten for sjølskrytet og sjølhevdelsen, den tarvelige sjølforakten og nedtryktheten som dyrkes fram hos enhver liten nordmann og som ustanselig og hver jævla dag kvesses mot den innbitte gjerrigheten som funker som kontrollinstans og overformynder i enhver kultursosiolekt av mindre størrelse, hvilket innbefatter smålåtne sosialdemokrater nær polen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Veldig subjektivt, veldig forutinntatt og veldig ærlig. Svært forskjellige begrunnelser for at jeg rett og slett ikke gidder. Noen på grunn av tidligere erfaringer med forfatteren, noen på grunn av at de er anbefalt av feil personer og antagelig en god porsjon vrangvilje.


Godt sagt! (21) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vivian Seving etc. - sladder, forskyvninger og andre overdrivelser om en prinsesse og hennes samtid" av Ari Behn
 • "Bakgård - roman" av Ari Behn
 • "Talent for lykke - fortellinger" av Ari Behn
 • "Alt som er - roman" av Brit Bildøen
 • "Kongen av Europa - roman" av Jan Kjærstad
 • "Den blårutete kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig
 • "Ringen sluttet" av Knut Hamsun
 • "Feber - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Sommer 2005 - roman" av Tove Nilsen
 • "Flommen - roman" av Jonny Halberg
 • "Hundre og én dag - en reportasjereise" av Åsne Seierstad
Alle bokanbefalinger for dette verket