Meg eier ingen

av (forfatter) og Nina Aspen (oversetter).

Versal 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (448 terningkast.)

1648 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en selvbiografisk barndomskildring som omhandler forfatterens oppvekst i Västerås, med en alkoholisert far. Hun beskriver forholdet til faren og aktualiserer temaer som alkoholisme og klassetilhørighet. Dette er forfatterens debutbok.

Omtale fra forlaget

Åsas pappa arbeider som herder på metallverket i Västerås. Han har de fineste blomstene på balkongen, men starter dagen med å kaste opp gårsdagens øl. Han setter av Åsa i mørket utenfor barnehagen, så hun kan vente der til de åpner. Og hun synes han er verdens beste pappa. Meg eier ingen er Åsa Linderborgs fortelling om dyp kjærlighet til en alenepappa som hun samtidig skammet seg over, om klassetilhørighet og alkoholens makt. Boken er en roman, men er basert på Åsas egne erfaringer og hun forteller også om sin egen klassereise.

Bokdetaljer

Forlag Versal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788281880405

EAN 9788281880405

Genre Biografisk litteratur

Omtalt tid 1970-1979

Omtalt sted Sverige

Omtalt person Åsa Linderborg

Språk Bokmål

Sider 274

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

90 241 92 20 5 0

Bokomtaler

Å..det er ein av dei finaste bøkene eg har lest på lenge! Morsom,trist ,glad,vemodig,sår og vakker.Om ein uendelig kjærleik til ein pappa som var det beste han kunne.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

en av de mest gripende bøker jeg har lest. anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne boken var ikke helt som jeg hadde trodd. Jeg så for meg at dette var fortellingen til Åsa, men det er mer "historien om min far". En flott bok men litt for upersonlig skrevet. Det pleier å være en fordel at ting er litt usentimeltalt skrevet men her føler jeg at det med hell kunne vært mer følelser inne i bildet, jeg kom liksom ikke helt inn i livet til Åsa og faren, og klarte derfor ikke helt å engasjere meg i det. Litt mye politisk/historisk ble det også. Jeg savnet det litt mer nære i det hele. Men likevel er dette en god bok som fortjener en femmer. Tror nok også jeg må se filmatiseringen de setter i gang med nå, jeg kan virkelig se for meg Michael Pärsbrandt i rollen som faren!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken er nydelig skrevet og får meg til å tenke mitt eget forhold til min far. Romanen observerer og stilen minner meg om Hemingway eller Knausgård, det er lite følelser som beskrives og til en slik roman trenger man heller ikke å få de beskrevet. Jeg trenger ikke å få side opp og ned om hvordan det føles for barnet å komme før barnehagen åpner, eller om splittelsen da faren er trygdemottaker og moren er sjef i institusjonen, eller skammen og lettelsen da faren ikke inviteres til disputas. En sterk og ærlig historie - som også rettes mot forfatteren selv. Ingen unnskyldninger for at hun ikke spurte faren om hvordan det var da han fikk sparken, ingen unnskyldninger for å ha dyttet tanten i arveopprøret.

Bare nakent, ærlig, vondt og godt på samme tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv om jeg hørte denne som lydbok til og fra jobb i travel kollektivtrafikk og morgenrush husket jeg nøyaktig hva det siste avsnittet handlet om da jeg satte meg på toget igjen etter endt arbeidsdag. Jeg tenkte mye på boka mens jeg holdt på med andre ting og jeg kommer til å tenke en del på den i dagene som kommer. Godt og varmt skrevet om en spesiell barndom fylt med politikk,humor, glede, bekymring og redsel. Heldigvis hørte jeg de siste kapitlene hjemme (alene), for jeg kunne ikke holde tårene tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han sa han var glad han ikke skjønte at han nettop hadde opplevd sitt livs lykkeligste øyeblikk, for hvis han hadde forstått det, hadde han ikke fått oppleve det.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Man vet hva man har, men ikke hva man kan miste.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Livet, sa han, var det vanskeligste han hadde vært med på

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg spurte mamma hvorfor jeg ikke fikk bli med henne den kvelden. Ikke fordi jeg hadde ønsket det, men fordi jeg ville vite hvorfor. Hun svarte alltid det samme. Hun syntes så synd på pappa at hun ga ham det fineste hun hadde.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Fattigdom, sa han, var en forbrytelse som hadde som straff et helt liv med arbeid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Av de 105 tekstene jeg leste i fjor er disse som skilte seg ut fra mengden.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

I denne listen finner du bøker som ble foreslått til en leser som likte "40 postkort" av Ingeborg Arvola og "Elefanten i rommet" av Kari Saanum. Hun likte at bøkene var lette å lese, hadde god driv, og at de beveget henne.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

I dag tok jeg en tur til Fretex igjen, og gjorde noen skikkelige kupp. Åtte bøker til tilsammen 95 kroner (sju pocket til 10 kr stk., samt én hardback til 25 kr). Å, hvor glad jeg er for å bo nærme en Fretex med bøker!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tett inntil dagene - fortellingen om min mor" av Mustafa Can
 • "Ned til hundene" av Helle Helle
 • "Venstre hånd over høyre skulder - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "På vei til en venn - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Når du ser meg" av Siri Hustvedt
 • "Den rettferdige - roman" av Helene Uri
 • "Ta vare på mamma" av Kyung-sook Shin
 • "Drømmefakultetet - tillegg til seksualteorien" av Sara Stridsberg
 • "Din nestes hus" av Jette A. Kaarsbøl
 • "G for Georg - roman" av Tove Nilsen
 • "Få meg på, for faen - roman" av Olaug Nilssen
 • "Et annet liv" av Per Olov Enquist
Alle bokanbefalinger for dette verket