Lucifers evangelium

spenningsroman

av (forfatter).

Aschehoug 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (468 terningkast.)

1500 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den tredje boka om Bjørn Beltø.

Omtale fra forlaget

Dette er den tredje boka om Bjørn Beltø.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788203196126

EAN 9788203196126

Serier Storpocket Bjørn Beltø (3)

Genre Krim Thrillere

Omtalt sted Irak Roma

Språk Bokmål

Sider 475

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Rivertonprisen 2009

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

81 168 137 50 19 13

Bokomtaler

En helt ordinær spenningsroman. Helt til alt raknet fullstendig med setningen "Hans navn var Oüäh, og han kom fra verdensrommet"...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boka har dei fleste ingrediensane som skal til for å bli ei spenningsbok eg liker. Ein småvittig og sjølvironisk antihelt, samanfletting av fleire handlingar, sprang i tid, eit spanande mysterium som skal løysast, og masse, masse faktaopplysningar bakt inn i plottet.

Likevel rotar Egeland det litt til med oppskrifta, dette er nok den svakaste av dei Beltø-bøkene eg har lest hittil. Den er ikkje direkte dårleg, det er berre det at eg sit med kjensla av at den kunne ha vært så mykje betre. Utan å røpe for mykje, så følte eg at mesteparten av kruttet var brent opp halvvegs i boka. Og avslutninga tok ei vending som blei litt for søkt etter min smak.

Men du verden, her er mykje bra også. Det er langt frå kjedelig eller uinteressant å vere med Beltø på tur. Egeland virkar å ha lagt ned mykje arbeid i å setje seg inn i religionshistorie, og eg høyrer til dei som liker å fundere på kva som er fakta og oppspinn i slike romanar. Boka er i tillegg lettlest, det er også ein kunst.

Så håper et at Egeland held fram med å skrive bøker om Bjørn Beltø. Eg kjem nok til å lese alle han finn på å gi ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tom Egeland er flink til å skape interesse for arkeologi. Men Bjørn Beltø har tapt seg synes jeg, språket er for gjentagende, handlingen går lite framover, klarer ikke å skape spenning og det hele blir for fantastisk. Egelands "misjon" for å avkle religionene skinner igjennom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble tiltrukket av handlingen i denne boka, rett og slett det tematiske, jeg likte nemlig Dan Brown, jeg interesserer meg for bibelhistorie og simpelthen elsker konspirasjonsteorier. Det som imidlertid ødela endel av leseropplevelsen her var fortellerstilen og de manglende litterære kvalitetene. Her føler jeg meg virkelig undervurdert som leser; ærlig talt, jeg behøver ikke gjentatte oppsummeringer av teorier og stadige oppramsinger av ting som har skjedd, jeg har da en viss hukommelse og evne til å asossiere. Et rimelig kraftig irritasjonsmoment, dette. I tillegg er handlingen temmelig forutsigbar og Bjørn Beltø går meg på nervene, jeg føler absolutt ikke noe mer for ham. Hadde det ikke vært for den usannsynlig kule twisten (Ouha) ved romanens slutt ville boka rett og slett sugd littegrann. Redda deg inn der, Egeland. Grei, lettlest underholdning for en avslappet hjerne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det fine med teorier, er at de fremstår som logiske - sånn i teorien. Ofte gjør de seg best som hypoteser. På tankeplanet. Der de hører hjemme.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å se på stjernene er å se inn i fortiden. Så langt borte er de. Månen er halvannet sekund unna. Solen åtte minutter. Men noen av stjernene vi ser der ute, sendte avgårde sitt lys da Luther ble lyst i bann, da Jesus ble korsfestet, da pyramidene ble bygd. Når astronomene ser inn i universets mørkeste dyp, kan de skimte glimt fra en tid da Jorden ennå ikke fantes.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tid er akkurat som vin: Du setter aller mest pris på den når du bare har litt igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skjebnen er en vev av tråder - synlige og usynlige - som krysser hverandre i mønstre vi sjelden oppdager før det er for sent......

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noen ganger, tenkte han, er det bedre å leve i troen enn å bli konfrontert med sannheten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Lett blanding - vi er 11 kolleger som har valgt (kjøpt) hver vår bok - leser vår egen bok først og sender den videre til nestemann på lista. Har hver bok 1 måned, og får da lest 11 bøker i år, men tidligere har vi vært 12 deltakere. Har hatt mange gode leseopplevelser med bøker jeg aldri hadde kommet til å velge selv :D


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne lista er et lite utvalg på 10 bøker som gir en spennende og til tider uhyggelig stemning. Noen har spor av humor i seg, mens andre er gravalvorlige.
Kort sagt, dette er bøker som setter følelsene i sving.

Nummereringen er tilfeldig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker vi har lest i lesesirkelen. Første bok var i mai 2009.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Åndebrettet - thriller" av Tom Egeland
  • "Djevelmasken" av Tom Egeland
  • "Paktens voktere - spenningsroman" av Tom Egeland
  • "Nostradamus' testamente - spenningsroman" av Tom Egeland
  • "Skyggelandet" av Tom Egeland
  • "Trollspeilet - thriller" av Tom Egeland
  • "Stien mot fortiden" av Tom Egeland
  • "Den 13. disippel" av Tom Egeland
  • "Fedrenes løgner - roman" av Tom Egeland
  • "Ulvenatten" av Tom Egeland
  • "Sirkelens ende" av Tom Egeland
  • "Den siste tempelridder" av Raymond Khoury
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver