Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.05 (547 terningkast.)

1929 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

1999: Mattias skal bli med en musikerkompis til Færøyene på spilleoppdrag. Mattias er gartner og har vært sammen med kjæresten i over ti år. Han har en jobb han elsker og en kasse med utslitte bøker om romfart. Det Mattias vil mest av alt, er å ikke være i veien for noen, være anonym, et velfungerende tannhjul i verden. Men det skal så lite til før alt ramler sammen.

Omtale fra forlaget

Hav, dey.i, kjærleikiPersonen du elsker er 72,8% vann. Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er en roman om å være elsket og om å ville være usynlig. Om Færøyene, om romfart og månelandinger, om vanskelighetene ved å bygge en båt, om svensk popmusikk på nittitallet, om havet og dem som har krysset det.«En måneferd av en roman.»Dagbladet«Jeg var nesten sikker på at jeg hadde saltvann på fingrene da jeg lukket denne fantastiske romanen.»Adresseavisen«Harstads språkfølelse er av de sjeldne, noe som gjør at 633 sider blir en smal sak å komme seg gjennom . Lyden av månestøv kommer nok til å bli sittende i meg lenge.»Aftenposten«Den er rett og slett en forbasket god roman, skrevet slik at man blir revet med.»Vårt Land«Johan Harstad er ekstremt god på å gjengi skrå tankerekker og slipper åpenbart aldri opp for pussige assosiasjoner . en vennlig, tankevekkende bok.»Dagens NæringslivJohan Harstad er født i 1979, vokste opp i Stavanger, men er i dag bosatt i Oslo. Han debuterte som 22-åring med kortprosasamlingen herfra blir du bare eldre (2001), og fulgte opp med den svært kritikerroste novellesamlingen Ambulanse året etter. På bakgrunn av disse to bøkene mottok han Bjørnson-stipendet i 2003. Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? var Harstads romandebut. Den var hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og fikk stor . og fortjent . oppmerksomhet våren 2005.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205349810

EAN 9788205349810

Serie Gyldendal pocket

Omtalt tid 1990-1999

Omtalt sted Norge Færøyene

Språk Bokmål

Sider 632

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

183 250 84 23 4 3

Bokomtaler

For en perle av en filosofisk, pussig og humoristisk - likevel dypt alvorlig bok. Språket er fantastisk og er i seg selv grunn nok til å lese boken. Handlingen rev meg også med fra første side, og jeg kjenner at jeg definitivt må reise til Færøyene en gang. Helst snart.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sommerboka mi i år, dette. Covid19-sommeren, 2020. Jeg kosa meg, bra saker, selv om kritikkene/ omtalene, er litt delt. De fleste roser Buzz og triller terningen til solide femmere og seksere. Kritikeren i NRK, som er en dyktige anmelder av litteratur, not so much.

Vel, jeg anbefaler Buzz Aldrin, hvor ble det av blablabla... handlingen er fascinerende, språket nærmest brilliant og helheten holder plenty. Sidene fyker unna. Boka er på over 600 sider, men det gjør ingenting. Dette er en bok du trives i selskap med.

Ok, en del, ganske mye, egentlig, henger ikke helt på greip. Det som skjer er i grunn temmelig rare greier, urealistisk og litt uakseptabelt gåtefullt, men det gjør ikke så mye fordi helheten ...er bra nok. Og selv om jeg ikke tror på alt herr Harstad juger ihop, er det likevel plenty med såre gjenkjennbare saker i romanen. Ensomhet, fremmedgjorthet, svik og annet av triste greier som rammer hovedpersonen og andre karakterer... joda, de fleste har nok følt litt på det.

Vel, boka er verdt penga, i hvert fall det pocketutgaven koster. Selv kjøpte jeg Buzz for ca 10-20 kroner på loppis noen år tilbake. Boka er absolutt verdt de penga og mer til:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Handler om et knippe relativt selvgående tidligere psykiatriske pasienter på en etterverns-institusjon på Færøyene. Forfatteren gir en gripende fortelling, og holder en akkurat passe avstand til persongalleriet. Hovedpersonen Mathias er troverdig, og bokas litt standard spenningskurve forekommer naturlig og utvungen. Mathias ønsker å være usynlig, men har samtidig et sterkt behov for å bli sett. Han har også en unik sangstemme. Scenen der han griper mikrofonen for tredje gang i boka var et høydepunkt. På det tidspunktet var jeg fullstendig oppslukt av boka, og av Mathias' indre konflikter

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fascinerende og anderledes bok, anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Personen du elsker er 72,8% vann og det har ikke regnet på flere uker.

Godt sagt! (59) Varsle Svar

Overlevelsesstrategi: Grunnleggende modell for et langt og lykkelig liv. Trestegsmodellen. Pust inn. Pust ut. Gjenta etter behov.

Godt sagt! (40) Varsle Svar

Jeg var nesten det verste av alt. Jeg var alminnelig.
Jeg var nesten usynlig, var jeg ikke? Og jeg var kanskje det lykkeligste mennesket du kunne ha kjent.

Godt sagt! (25) Varsle Svar

Ikke alle vil lede en bedrift. Ikke alle vil være blant landets dyktigste idrettsutøvere, være medlem av de forskjellige styrene, ikke alle vil ha de beste advokatene på laget sitt, ikke alle vil våkne opp om morgenen til jubel eller katastrofer i overskriftene. Noen vil være sekretæren som blir sittende igjen ute når møtedørene lukkes, noen vil kjøre bossbilen, også i påsken, noen vil obdusere den femtenårige gutten som tar livet av seg en morgen i januar og som blir funnet i vannet etter en uke. Noen vil ikke være på teve, være på radio, være i avisen. Noen vil se film, ikke spille dem inn. Noen vil være publikum. Noen vil være tannhjul. Ikke fordi noen må, men fordi noen vil. Enkel matematikk. Så der satt jeg. Her. Her, i hagen, og jeg ville ikke være noe annet sted i verden.

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Personen du elsker er 72,8 % vann og det har ikke regnet på flere uker.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bøker med lange titlar...


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Å nei, det januar igjen!! Jula er over, ute er det mørkt og ingen ferie før påske! Ai ai. Her er noen tips til gode og store bøker som varer ut denne og neste mnd. Kanskje de får våren til å komme raskere også? Lev vel:)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg synes i bunn og grunn leselister er noko tull sidan eg til ein kvar tid berre leser det eg føler for å lese. Dette kan likevel vere problematisk sidan ein del bøker krever og fortene ein viss dedikasjon. For å få til ei litt meir strukturert lesing i tida fremover er derfor lesesirkel eit konstruktivt tiltak. I lesesirkelen har vi etter mykje innspel frå meg og lite innspelt frå den andre, verte einige i kva for nokre bøker som skal lesast. Desse bøkene er ei god blanding av litteratur av forfattarar frå heile verda, som vi trur vert koselege å lese.

Etter litt krangling vart vi einige i at det berre er dei 15 første bøkene som må lesast i år.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Folk spør meg hele tiden om hvem som er min yndlingsforfatter, jeg svarer "hæ?" og innser at jeg aldri ser frem til at en eller annen bok blir utgitt av nettopp DEN forfatteren. Dette er jakten på h*n som skal gi meg forventninger ved hver utgivelse (hvis død, ved hver nyoppdagede), samt gi meg lyst til å lese den samme boken om igjen.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Herfra blir du bare eldre - prosa" av Johan Harstad
 • "Ambulanse - noveller" av Johan Harstad
 • "Hässelby - roman" av Johan Harstad
 • "Max, Mischa & Tetoffensiven - roman" av Johan Harstad
 • "Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig" av Kim Hiorthøy
 • "Darlah - 172 timer på månen" av Johan Harstad
 • "Rom ved havet, rom i byen - noveller" av Frode Grytten
 • "Drømmefakultetet - tillegg til seksualteorien" av Sara Stridsberg
 • "Popsongar - noveller" av Frode Grytten
 • "Flytande bjørn - roman" av Frode Grytten
 • "Sveve over vatna - roman" av Ragnar Hovland
 • "Få meg på, for faen - roman" av Olaug Nilssen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver