Flytande bjørn

roman

av (forfatter).

Samlaget 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.15 (104 terningkast.)

489 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ein ung gut forsvinn, og konfliktar mellom ulike grupper i lokalsamfunnet når eit klimaks. Ein lokal journalist grev under overflata for å finne ut kva som har skjedd, samstundes som hans eiga framtid står på spel. Boka er ein mørk roman bada i norsk sommerlys.

Omtale fra forlaget

Flytande bjørn handlar om eit drap, to brør og litt for mange pressefolk. Ei varm sommarnatt i Odda kjem situasjonen ut av kontroll. Ein ung gut forsvinn, og konfliktar mellom ulike grupper i lokalsamfunnet når eit klimaks. Ein lokal journalist grev under overflata for å finne ut kva som har skjedd, samstundes som hans eiga framtid står på spel. Frode Grytten skildrar eit lokalsamfunn som blir sett under press ei rekordvarm sommarveke. Flytande bjørn er ein rikhaldig roman: spennande krimintrige, sterk samfunnskritikk, svart humor og nydeleg kjærleik. Handlinga er fortetta og skriven inn i eit stramt og medrivande plott. Lukta av varm småby. Stanken frå Volvoen min. Det var vittig. No som Odda endelig var kvitt utslippa frå verket, kjørte eg rundt i ein bil som lukta død og pine. Eg rulla ned vindauget og svingte inn på vegen ved Shell. Det varme rattet var klissete av blod.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788252161984

EAN 9788252161984

Omtalt sted Hordaland

Språk Nynorsk

Sider 246

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Rivertonprisen 2005

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 30 49 13 5 1

Bokomtaler

Denne boka har eg hatt liggande lenge, utan å lese. No, når den er ferdiglesen, er eg glad for at den vart "spart" så lenge. Svært gode, og til dels humoristiske, person-og miljøskildringar, gjer boka til ein favoritt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo flere bøker jeg leser av Frode Grytten, jo mer fascinert blir jeg av ham.

Handlingen i denne boka er lagt til Odda. Alle som har vært i Odda vet at dette tettstedet ligger i en inneklemt dal hvor sola nesten ikke slipper til. Med dette som bakteppe klarte i allefall jeg med letthet å komme inn i en slags mollstemt stemning ettersom forbrytelsen ruller frem, og journalisten begynner å grave i hva som egentlig har skjedd. Han har dessuten et forhold til sin brors kone, men de komplikasjoner dette medfører.

En flott og lesverdig bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Eg var eit glas gin. Eg var ein fisk utan fjord. Ein dress utan mann.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når tar noko slutt? Når er det eigentlig over? Det er mykje lettare å vite når noko tar til. Odda blei til dømes ein industristad i 1908. Då stod Alby Carbide Union ferdig midt i bondelandet. Men når tok det slutt? Dei siste åra hadde det gått så langsomt nedover med Odda at ingen kunne setje fingeren på eit punkt og seie: Der tok det slutt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg tenkte at ein pressekonferanse er den vanskelige kunsten å seie ingenting på rett vis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne elva er ein bjørn, sa Dean Martini. Forstår du? Denne elva er ein flytande bjørn. Han lente seg framover mot meg, som om det var ein løyndom han ville fortelje meg. Denne elva søv om vinteren, sa han. Og så vaknar ho om våren. Då er elva livsfarlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er så flott når venner, bekjende og ukjende legg ut ein heil haug av bøker på Facebook og blogger, og skriv at dei skal seljast. Alle bøkene på denne lista kosta mellom 5-35 kroner. Eg fekk karra til meg fire bøker som eg har tenkt at eg skal skaffe meg. Alt saman for 80 kroner :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dyrene synes det var urettferdig at jeg bare lagde fugl og fjær-liste. Så, dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har dyr eller pels i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen vakre og interessante omslag - i tilfeldig rekkefølge. Håper det er lenge til flinke designere av bokomslag blir arbeidsledige...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Eg blir her, eg drar ikkje - noveller i utval" av Frode Grytten
 • "Rom ved havet, rom i byen - noveller" av Frode Grytten
 • "Saganatt - roman" av Frode Grytten
 • "Popsongar - noveller" av Frode Grytten
 • "Grand Manila - roman" av Kjartan Fløgstad
 • "Flommen - roman" av Jonny Halberg
 • "Svendsens catering - roman" av Kyrre Andreassen
 • "Sneglene" av Lars Saabye Christensen
 • "Menn som ingen treng - noveller" av Frode Grytten
 • "1964 - roman" av Ragnar Hovland
 • "Ei vinterreise - roman" av Ragnar Hovland
 • "Da duene forsvant" av Sofi Oksanen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver