Hvem fulgte Doruntine hjem?

av (forfatter) og Christine Amadou (oversetter).

Cappelen 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (9 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bygger på en albansk middelalderberetning. En ung pike giftes bort til et fjernt og fremmed land. Dersom hun skulle synes at hjemlengselen blir uutholdelig, har broren avlagt et hellig løfte om å hente henne tilbake. Så en natt står hun utenfor døra hjemme. Hun kan fortelle at broren har hentet henne og brakt henne hjem, men han har vært død i tre år. Politisjef Stres får i oppgave å etterforske pikens tilbakekomst, men til slutt arresterer han en helt vilkårlig mann i ren desperasjon.

Omtale fra forlaget

Historien om Doruntine bygger på en albansk middelalderberetning: en ung pike giftes bort til en mann i et fjernt og fremmed land. Broren Konstantin avlegger et hellig løfte, en bessa, om å hente henne tilbake hvis hjemlengselen blir uutholdelig. Og så en natt banker det på døren hos Doruntines gamle mor, og datteren står utenfor. Hun forteller at Konstantin har hentet henne og fulgt henne hjem. Men Konstantin har vært død i tre år allerede...
Det blir den arme politisjef Stres som skal etterforske pikens gåtefulle tilbakekomst.
Rykter, mistenkeliggjøring, sprikende teorier sprer seg som gift i det lille samfunnet. Kirken blander seg inn, både den romerske og den bysantiske. Stres arresterer en mann i ren desperasjon. Historien blir en spennende thriller, et vakkert eventyr fra en fjern tid, eller en almengyldig og fengende historie om kjærlighet, ønsketenkning, undertrykkelse og frykt for alt som er ukjent.


Ismail Kadare (1936) er ubestridt Albanias fremste forfatter i dag. Han har skrevet lyrikk, noveller og en rekke romaner, og bøkene hans utkommer i mange land.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788202259785

EAN 9788202259785

Serie Cappelens utvalgte billigbøker

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Albania

Språk Bokmål

Sider 155

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 2 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen vakre og interessante omslag - i tilfeldig rekkefølge. Håper det er lenge til flinke designere av bokomslag blir arbeidsledige...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver