Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Enorm.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå skal jeg skrive en elendig omtale, det er ikke meningen at den skal være dårlig, men jeg er ganske sikker på at den vil ende opp slik likevel. For jeg vet rett og slett ikke hva jeg syns om denne boken, om den var god eller dårlig.
Det virket som om forfatteren hadde det travelt av og til, vi får nemlig vite en hel haug med ting om hovedpersonen og de rundt han, men det blir fortalt fort, raskt og det er over før vi som leser egentlig kan få reagere på det. Jeg syns forfatteren går litt fort i svingene i de delene, samt som det faktisk er en ganske tykk bok. For i andre deler er forfatteren veldig overdrevent tydelig, man trenger egentlig ikke å tenke selv, forfatter skriver bare rett ut nøyaktig hva som skjer og gjentar seg mange ganger (han vil være usynlig, blir sagt sånn 30 ganger tror jeg). Jeg syns det var litt oppskrytt, den var ikke SÅ bra, men jeg leste de 632 sidene på nokså kort tid, så var likevel nysgjerrig på hva som skulle skje videre. Det er vel ingen som leser en så tykk bok om boken er dårlig, så da må den vel være litt bra også. Jeg vet ikke. Den var i hvert fall fengende, lettlest, hadde gode beskrivelser noen ganger, men det blir nok ikke en favoritt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne boken klarte jeg ikke å legge fra meg! Boken inneholder mange temaer. Det gjennomgående temaet fremstår likevel som flukten fra seg selv og omgivelsene. Andre temaer er psykiatri, mennesker som faller utenfor, naturen og klimaet på Færøyene, referanser til 80- og 90-tallet. Godt språk og god flyt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sommerboka mi i år, dette. Covid19-sommeren, 2020. Jeg kosa meg, bra saker, selv om kritikkene/ omtalene, er litt delt. De fleste roser Buzz og triller terningen til solide femmere og seksere. Kritikeren i NRK, som er en dyktige anmelder av litteratur, not so much.

Vel, jeg anbefaler Buzz Aldrin, hvor ble det av blablabla... handlingen er fascinerende, språket nærmest brilliant og helheten holder plenty. Sidene fyker unna. Boka er på over 600 sider, men det gjør ingenting. Dette er en bok du trives i selskap med.

Ok, en del, ganske mye, egentlig, henger ikke helt på greip. Det som skjer er i grunn temmelig rare greier, urealistisk og litt uakseptabelt gåtefullt, men det gjør ikke så mye fordi helheten ...er bra nok. Og selv om jeg ikke tror på alt herr Harstad juger ihop, er det likevel plenty med såre gjenkjennbare saker i romanen. Ensomhet, fremmedgjorthet, svik og annet av triste greier som rammer hovedpersonen og andre karakterer... joda, de fleste har nok følt litt på det.

Vel, boka er verdt penga, i hvert fall det pocketutgaven koster. Selv kjøpte jeg Buzz for ca 10-20 kroner på loppis noen år tilbake. Boka er absolutt verdt de penga og mer til:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig miks av humor, alvor og nostalgi. Tanker en noe mot villig kjenner seg igjen i. Språkbruken er også upåklagelig og løfter boka mange hakk.
Det er sjeldent jeg leser så lange bøker uten å kjenne et snev av utålmodighet eller iver etter å bli ferdig, rett og slett fordi lange bøker ofte er unødvendig langdryge. Med denne boka koste jeg meg derimot gjennom det hele og var oppriktig lei meg da den tok slutt. Trøster meg med at jeg nå kan se TV-serie basert på boka, som jeg ikke en gang visste om før nylig. Kommer garantert til å lese mer av Johan Harstad

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fascinerende og anderledes bok, anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en perle av en filosofisk, pussig og humoristisk - likevel dypt alvorlig bok. Språket er fantastisk og er i seg selv grunn nok til å lese boken. Handlingen rev meg også med fra første side, og jeg kjenner at jeg definitivt må reise til Færøyene en gang. Helst snart.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Handler om et knippe relativt selvgående tidligere psykiatriske pasienter på en etterverns-institusjon på Færøyene. Forfatteren gir en gripende fortelling, og holder en akkurat passe avstand til persongalleriet. Hovedpersonen Mathias er troverdig, og bokas litt standard spenningskurve forekommer naturlig og utvungen. Mathias ønsker å være usynlig, men har samtidig et sterkt behov for å bli sett. Han har også en unik sangstemme. Scenen der han griper mikrofonen for tredje gang i boka var et høydepunkt. På det tidspunktet var jeg fullstendig oppslukt av boka, og av Mathias' indre konflikter

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fascinerende og anderledes bok, anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenEgil StangelandAlice Nordli