Men tankene mine får du aldri

av (forfatter).

Cappelen 1984 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (165 terningkast.)

1019 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Liv-Norunn Staviks eksemplar av Men tankene mine får du aldri

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En roman om prostitusjon i Oslo, som vakte stor oppsikt da den ble utgitt første gang i 1982.

Omtale fra forlaget

En roman om prostitusjon i Oslo, som vakte stor oppsikt da den ble utgitt første gang i 1982.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1984

Format Innbundet

ISBN13 9788202096526

EAN 9788202096526

Språk Bokmål

Sider 274

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

30 70 51 11 2 1

Bokomtaler

Selv om det er lenge siden jeg leste boken, husker jeg innholdet svært godt. Kanskje er det fordi den var (og er) så skremmende realistisk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Egentlig en roman. Men er den det ? Asmervik gir den undertittelen "En roman om prostitusjon i Oslo". Jeg vil kalle den et dokument over "Sonja"s liv. Et tragisk liv. Kom ut i 1982, og jeg husker ennå den debatt, eller storm, den vakte. For bokens hovedperson er ikke oppdiktet, og da blir den enda mer grusom. Faktisk kan den bli for sterk å lese. Men boken er vanskelig å glemme, og selv om man av og til vil det, kan man rett og slett legge den fra seg! Det er som man føler en plikt til å stå løpet ut. For utgangen er dessverre gitt ? : " Og i det korte fallet før tauet strammet seg med et rykk, smilte hun, sikker på at fra nå av skulle ingen få ta del i tankene hennes."
Dermed er sarte sjeler advart !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boken leste jeg første gang når jeg var 14 år, så igjen når jeg var 18. Jeg fikk endelig kjøpt boken da jeg fant den på en brukt bokhandel som 22 åring, og leste den igjen da. Denne boken er ekte, modig, grusom og oppsiktsvekkende. Dette er en bok jeg har anbefalt andre å lese siden jeg første gang leste den. Den gir en usminket fremstilling om hvordan hverdagen for prostituerte kan være. Boken tar utgangspunkt i to norske jenter (hovedpersonene) i forskjellig alder. Jeg måtte endre mitt syn på prostituerte etter å ha lest boken. Forfatteren har intervjuet jenter som er i denne bransjen og fått lest politirapporter. De to karakterene er basert på den informasjonen forfatteren har fått.

En kjempesterk leseopplevelse, anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En tankevekkende bok som tidvis innbyr til sterk lesning. Det er en roman du tidlig aner kommer til å være trist (inkludert gjør deg trist), men er på mange måter en bok du likevel burde fullføre for å faktisk få det inntrykket - og bære det med deg. Beskriver en tidsperiode (80-tallet) som er så nær, men som likevel virker så fjern når man leser handlingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (42) Varsle Svar

Det er så populært for tida og sette opp lister over de 15 bøkene man har lest som har gjort mest inntrykk.

En formidabel oppgave å velge, men jeg har fundert gjennom noen søvnløse timer, og valgt ut 15 bøker som har endret kursen på livet mitt i ei anna retning, eller åpenbart en sannhet for meg på noe vis.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.

Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.

Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liste med bøker jeg har fått anbefalt av andre


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene som endrer deg som person, de er de fineste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som tar for seg kvinnens posisjon i samfunnet, kampen for likestilling og kvinnefrigjøring, og/eller kvinners erfaringer med å leve som «det annet kjønn» og dobbeltmoralen i samfunnet. Bøker om kvinner som bryter alle normer, og bøker som ellers / i tillegg problematiserer kjønnsroller og det binære synet på kjønn og seksualitet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar