Little Women (Oxford World's Classics)

av (forfatter) og Valerie Alderson (editor).

Oxford Paperbacks 2008 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (47 terningkast.)

195 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Martes eksemplar av Little Women (Oxford World's Classics)

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Klassikare

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Oxford Paperbacks

Utgivelsesår 2008

Format Paperback

ISBN13 9780199538119

Språk Engelsk

Sider 530

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 22 13 5 0 0

Bokomtaler

Tilfeldigvis endte jeg opp med å høre denne på lydbok samtidig som jeg leste Amtmannens døtre av Camilla Collett. Det slo meg etterhvert hvor like, men samtidig hvor veldig forskjellige de er. Begge bøkene handler om familier med fire døtre på midten av 1800-tallet, og disse døtrenes liv og ekteskap. Men der Little Women sier at hvis kvinner velger å gifte seg bør de gjøre det av kjærlighet, sier Amtmannens døtre at dette er umulig fordi kvinner sjeldent kan velge hvem de skal gifte seg med. Kanskje det sier noen om forskjellene mellom kvinners situasjon i USA og Norge på den tiden? Uansett, så var begge veldig gode på hver sin måte. Little Women er full av varme og karakterer det er lett å bli glad i. Anbefales for småfrøkner i alle aldre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette blir en kort og personlig omtale!

Da jeg tok opp denne boken for endelig å lese den var jeg ganske skeptisk, så for meg et seigt språk, pripne karakterer og unaturlige moraler, for ikke å nevne en følelse av at religion stod bak valg og ytringer. Jeg tok grundige feil.

Språket var forfriskende, enkelt og blidt. Det var rett frem, og uten det poetiske karaktertrekket mange forfattere på den tiden brukte.

Karakterene var reelle, blide, godhjertede, men allikevel menneskelige, med sine mangler og feil. Jeg ble like glad i dem alle, og de ble så kjære som min egen familie! Når de smilte og lo, smilte jeg og lo også, og når de gråt, gråt jeg. Når kjære Beth døde var det som å miste min egen søster, så opphengt ble jeg i boka.

Boka er full av moraler, noe karakterene får servert siden de er små og vi først møter dem, men det føles ikke som noe tungt og unaturlig. De får hjelp til å overgå det de sliter med; Jo et voldsomt temperament, Amy sitt overfladiske vesen og Meg sin ide om at det kun er penger og berømmelse som betyr noe i livet. De vokser både i alder og karakter gjennom boken, og forbigår sine feil og mangler, og blir 4 riktig så sterke og flotte kvinner.

At gud og kristendommen blir nevnt er ikke så rart når man tenker over epoken boken ble skrevet i, men det er allikevel ikke nevnt så ofte at en ateist som meg drar seg i håret. Faktisk overraskende lite...

En bok jeg virkelig elsket, og kommer til å anbefale til alle jeg kjenner. Den er varm og kjærlig, i stor kontrast til andre bøker fra samme tid. For meg føles den ganske moderne også, pga språk og sterke kvinnelige karakterer, og deres modning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Meg's high-heeled slippers were very tight and hurt her, though she would not own it, and Jo's nineteen hairpins all seemed stuck straight into her head, which was not exactly comfortable, but, dear me, let us be elegant or die.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dear me, let us be elegant or die.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God seems so far away I can't find him.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I am not afraid of storms, for I am learning how to sail my ship.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

There are many Beths in the world, shy and quiet, sitting in corners till needed, and living for others so cheerfully that no one sees the sacrifices till the little cricket on the hearth stops chirping, and the sweet, sunshiny presence vanishes, leaving silence and shadow behind.”

Godt sagt! (1) Varsle Svar

There were six dolls to be taken up and dressed every morning, for Beth was a child still, and loved her pets as well as ever. Not one whole or handsome one among them; all were outcasts till Beth took them in; for, when her sisters outgrew these idols, they passed to her.... Beth cherished them all the more tenderly for that very reason, and set up a hospital for infirm dolls. No pins were ever stuck into their cotton vitals; no harsh words or blows were ever given them; no neglect ever saddened the heart of the most repulsive: but all were fed and clothed, nursed and caressed, with an affection which never failed.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (106) Varsle Svar

Denne listen er en reaksjon på Esquires liste.

Bøkene er ikke rangert.

Lenke til den originale listen.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Novalis, Hoffmann, Heine, Nietzsche, Wagner, Pusjkin, Gogol, Turgenjev, Tolstoj, Dostojevskij, Tsjekhov, Emerson, Whitman, Dickinson, Hawthorne, Melville, Poe; huff, jeg blir nesten andpusten, her er utvalget nesten for stort. Om "The Democratic Age" (år 1832-1900) skriver Bloom:
- - - I have located Vico's Democratic Age in the post-Goethean nineteenth century, when the literature of Italy and Spain ebbs, yielding eminence to England with its renaissance of the Renaissance in Romanticism, and to a lesser degree to France and Germany. This is also the era where the strength of both Russian and American literature begins.

Link til boken her på Bokelskere.no.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det finnes utrolig mange bøker der ute som blir betraktet som klassikere, bøker en burde lese. Jeg har etterhvert innsett at jeg aldri kommer til å lese alle klassikerne hvis jeg samtidig skal prøve å holde tritt med bøkene som blir utgitt i dag.

Noen klassikere har jeg allerede lest (Stolthet og fordom, Overtalelse, Oliver Twist, David Copperfield, Tom Sawyer, Huckleberry Finn, Skatten på sjørøverøya, Alice i Eventyrland, Rebecca, Greven av Monte Cristo, Ringens Herre, Hobbiten, Narina-bøkene, Jane Eyre, Stormfulle Høyder osv.) og en del vil jeg lese. Denne lista blir en liste over klassikere jeg virkelig vil lese. Kanskje ikke nå, kanskje ikke i år, men en eller annen gang:)

Kom gjerne med forslag til bøker DU mener er klassikere, og som jeg burde lese. Det er kjekt med litt innputt. Og jeg har tross alt mange år forran meg på å lese bøkene på denne listen:)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Liste over bøker i utfordringen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

I det lokale biblioteket i en London-bydel dukker det opp en håndskrevet bokliste med overskriften: «Just in case you need it.» Den får etterhvert en hovedrolle i romanen til Sara Nisha Adams: The Reading List.. Her er det stort sett lagt vekt på de norske utgavene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

http://www.lifehack.org/articles/communication/30-books-that-everyone-should-read-least-once-their-lives.html


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Part 2 av bøkene som er nevnt i Gilmore Girls!
Jeg kommer nok ikke til å lese alle, men jeg har lyst til å prøve å få lest flest mulig :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Disse bøkene har jeg lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Persuasion (Penguin Classics)" av Jane Austen
 • "Tess of the D'Urbervilles" av Thomas Hardy
 • "Sense and Sensibility (Wordsworth Classics)" av Jane Austen
 • "A Tale of Two Cities (Penguin Classics)" av Charles Dickens
 • "Northanger Abbey" av Jane Austen
 • "Macbeth" av William Shakespeare
 • "Lille lord Fauntleroy - roman" av Frances Hodgson Burnett
 • "Overtalelse" av Jane Austen
 • "Mansfield Park" av Jane Austen
 • "En julefortelling" av Charles Dickens
 • "Anne som frøken" av L.M. Montgomery
 • "Harry Potter og barnets forbannelse - del én og to" av Jack Thorne
Alle bokanbefalinger for dette verket