Gudfaren

av (forfatter) og Daisy Schjelderup (oversetter).

Den norske bokklubben 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (43 terningkast.)

179 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På toppen sitter Gudfaren, Corleone-familiens overhode. Hans tallrike dynasti har forgreininger overalt hvor makt og rikdom kan økes: narkotika, prostitusjon, gambling. Deres tilværelse er en grenseløs, nådeløs krig for mer, og for å tilintetgjøre Togliatti'ene og andre familier som opererer på samme marked. Boken er filmatisert.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788252566185

EAN 9788252566185

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 547

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 19 8 0 1 0

Bokomtaler

"Gudfaren" er nok en bok som hadde unnslippe radaren min om den ikke hadde blitt anbefalt til meg. Jeg hadde ikke høye forventninger da jeg begynte å lese den, mest fordi jeg trodde den kun handler om mafia, noe som er delvis riktig. Jeg kan trygt si at boken overrasket meg. "Gudfaren" er ikke bare en roman som handler om mafiavirksomhetens indre liv og idealene de står for, men den har et persongalleri med svært komplekse karakterer.

Det er ingen tvil om at det mest interessante aspektet ved Gudfaren er karakterene, rett og slett fordi det er så mange faktorer som utgjør kjernen i personlighetstrekkene deres. Vi har Don Corleone, familiens overhode og mafia lederen. Av venner og fiender er han kjent som Gudfaren, en person som mange vender seg til når rettsystemet ikke gjør en god jobb. Han har visse standarder. Selv om disse idealene ikke kan forsvares moralskt, så er de forståelige ut ifra konteksten, ettersom det amerikanske rettsystemet var korrupt på 50-tallet. Slik Don Corleone ser på det, så må man ta saker i sine egne hender hvis man skal oppnå rettferdighet.

I sentrum av handlingen så har vi Don Corleones tre sønner. Alle tre er svært ulike, av den grunn så stiller faren ulike forventninger til dem. Etter min mening så er Michael, den yngste blant de tre brødrene, en av de mest komplekse karakterene jeg har vært bort i. Michael karakterutvikling og idealisme er en viktig drivkraft i historien. I begynnelsen vil han for enhver pris unngå å blande seg inn i mafiavirksomheten som familien hans er involvert i. Han ønsker å være en normal amerikansk borger. Men når Michael blir konfrontert med realiteten og ser at det er to veier han kan gå, der begge veiene bringer med seg flere ulemper, blir han likevel sugd inn i det han aldri hadde trodd ville bli en del av identiteten hans, nemlig mafiavirksomheten. Michael er en svært interessant karakter nettopp fordi personligheten hans består av så mange lag.

Jeg kan ikke si at jeg likte alle deler av boken. Enkelte deler, der vi får innblikk i sekundærkarakters tanker, er unødvendig og tjener ikke plottet noe spesielt. Jeg mener likevel at "Gudfaren" er en bok som er verdt å lese, mest på grunn av de komplekse hovedkarakterene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Amerigo Bonasera ville ikke klart å skjule den overveldende skuffelsen og hatet, hvis han ikke hadde hatt førti års trening i profesjonell sorg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det lønner seg å være genial.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun så ut som hun var femogtredve. Ungdommelig femogtredve, men femogtredve. Og her i Hollywood var det jevngodt med hundre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Din sjofle banditt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En advokat med dokumentmappe kan stjele mer enn hundre karer med skytere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Part 2 av bøkene som er nevnt i Gilmore Girls!
Jeg kommer nok ikke til å lese alle, men jeg har lyst til å prøve å få lest flest mulig :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

The nation's best-loved novels - Top 100


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den siste Don" av Mario Puzo
 • "Omerta" av Mario Puzo
 • "Sicilianeren" av Mario Puzo
 • "Familien" av Mario Puzo
 • "Gudfaren - de ukjente årene" av Mark Winegardner
 • "Karneval i Vaccarès" av Alistair MacLean
 • "Den usynlige spion" av John Le Carré
 • "Modigliani-skandalen" av Ken Follett
 • "Dødens time" av Wilbur A. Smith
 • "Marionetten" av John Le Carré
 • "Fritt leide til Golden Gate" av Alistair MacLean
 • "Den usynlige fiende" av Alistair MacLean
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver