Nå har eg lytta ferdig Little Women av Louisa May Alcott. Uavkorta versjon. (Frå I-Tunes).
Del 1: Little Women. Del 2: Good Wives.
Vi møter familien March i ein av nordstatane i USA midt på attenhundre-talet. Faren var med i borgarkrigen, og mora med dei fire døtrene deira levde eit godt, men nokså fattig liv saman med ei hushjelp. Vi får innblikk i både gleder og problem i familien. Moral og kjønnsroller frå viktoriatida er ganske framtredande, men boka er sjarmerande og koseleg. Ein blir glad i karakterane.
Romanen byggjer delvis på forfattaren sin eigen barndom og ungdom. Ho er modell for Jo, nesteldste dottera i familien. Ei impulsiv, litt vilter, men omsorgsfull jente med litterære evner.
Vi får eit godt bilete av Alcott si samtid. Boka er lang og detaljrik som var typisk for den tida, men ho kan veldig godt lesast i vår tid òg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal