Fugledansen

av (forfatter) og Are Storstein (oppleser).

Cappelen Damm 2010 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (307 terningkast.)

1692 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Heidis eksemplar av Fugledansen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Mental/Psyk.

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen er en frittstående fortsettelse av Utsikt til paradiset (1993). Igjen er hovedpersonen den ensomme Elling. Etter sammenbruddet i blokkleiligheten våkner han opp på psykiatrisk institusjon, på rom sammen med den like ensomme Kjell Bjarne. To underlige mennesker nærmer seg hverandre og et skjørt vennskap oppstår. I et tilbakeblikk møter vi også Elling og moren i et fortvilet forsøk på normal ferietilværelse i badebyen Benidorm. Fortsetter i Brødre i blodet og Elsk meg i morgen.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2010

Format Lydfil

ISBN13 9788202290351

EAN 9788202290351

Språk Bokmål

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Brageprisen Prosa 1995

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

35 167 89 13 3 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et hyggelig gjensyn med Elling og Kjell Bjarne, med mange gode minner fra filmene Elling og Mors Elling som man humrer godt av. Men har man sett filmene så er det dessverre lite nytt i denne boka, det meste er tatt med i filmene. Men skal lese hele serien på nytt før jeg leser den nye boka, så da får man bare nyte en god repetisjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men at en handling er godt ment, betyr på ingen måte at det kommer noe godt ut av den.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

En god latter forlenger livet. Og denne var av en slik karakter at det nok kunne bli snakk om evig liv.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har aldri lett etter diamanter. Jeg har alltid kunnet glede meg over glasskåret som gnistrer i grusen når solen treffer det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er den første siden som skal åpne døren for de neste seks hundre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det flotteste jeg hadde kjøpt til min egen mor opp gjennom årene, var en lommelykt som jeg selv la beslag på allerede før romjulen var over.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er underlig hvordan det er med oss mennesker. Vi har en god dag, eller kanskje bare et kort øyeblikk, ladet med skjønnhet og styrke. Vi føler oss trygge på å ha fanget indianeren i oss, eller at vår sjels zen buddhist har kommet for å bli. Og så herjer tilværelsen med oss så snart vi kommer rundt neste hjørne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kos er: Å våkne en iskald vintermorgen, kjenne kulden i rommet mot ansiktet. Og så snu seg inn mot vegggen og pakke dynen ekstra godt omkring seg. Krølle seg sammen som en katt. Pare drømmebilder med bildene fra den virkelige verden, den utgaven av verden som ennå befinner seg på betryggende avstand. Sveve og synke under den varme dundynen. Kjenne lukten av seg selv. Det er kos det! Da er det at mor kommer. Med stemmen sin og de kalde hendene. Hender som resten av døgnet er så varme og bløte; nå er de plutselig som klørne på et stivfrossent fortidsuhyre. Og stemmen hennes, den kjære stemmen hennes: Et flatt skrik fra Kambrium Silur.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til fjortenårsdagen min hadde hun kommet trekkende med en gullfisk! En liten toskete slørhale med hjerne som en fluelort! Det lille klissvåte krypet hadde ankommet pr. plastpose. Jeg hadde noe motvillig gått med på å døpe den Morten, men dåpen ble gjennomført helt og holdent uten begeistring. Morten fikk plass i en glassbolle av det slaget man ofte finner i tegneserier, en slags rund lampekuppel. Der svømte han rundt i et par dager før han oppga livet. Det var nesten en lettelse da jeg endelig kunne spyle ham ned i toalettet. For selv om jeg ikke så det dengang som fjortenåring, var det klart at den arme fisken minnet meg om min egen ensomhet. Å betrakte dette klissvåte livet ga meg en fysisk smerte i mellomgulvet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det fantes for eksempel en lidelse som het erotisk paranoia. Den sykdommen gikk ut på at man fullt og fast trodde seg elsket av et annet menneske, til tross for at dette menneske ga klart uttrykk for at det ikke var interessert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Massen er det uberegnelige. Det mangehodete uhyret som hyller deg på Palmesøndag og spikrer deg til korset neste fredag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (37) Varsle Svar

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (34) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Målet er 65 bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rydder i mine digitale bokhyller… I et forsøk på å komprimere, må jeg si enkelte av hyllene egner seg som lister! Samlingene er jo uten sammenheng forøvrig, så nå skal jeg la liste være liste og få bøkene i rett kategori…!!
Denne kategorien er bøker som andre ikke ville ha, men jeg syns det var fælt at de skulle "dø" der på fyllinga. Redningsaksjonene pågikk i 2014, da jeg kjørte søppel til gjenvinning en periode, som lastebilsjåfør.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Brødre i blodet" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Elsk meg i morgen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Utsikt til paradiset" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Natt til mørk morgen - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Den mekaniske kvinnen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Dronningen sover - fortelling" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Dukken i taket - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Elling" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Innocentia park" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Ekko av en venn - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Jubel" av Lars Saabye Christensen
 • "Giftige løgner" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver