"Jubel" er fortellingen om Jonatan Grep fra Oslo som får seg sommerjobb som dansemusiker på et bortgjemt hotell i Nordland. Her møter han den krakilske direktøren Alfons Abelsen, den bitre doktor Wingel, den skjønne organisten Louise, den spinkle tubaisten Emilie, den storartede ekspeditøren og bartender Frikvarter Olsen og ikke minst resepsjonsvaktene Solveig og Sara som må dele uniform. Jonatan Grep får del i deres hemmeligheter. Og i den nordnorske sommerens bisarre lys kommer også hans egne historier fram, en oppvekstskildring fra Oslo, som Jonatan Grep er ganske alene om.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1997
ISBN13 9788202167165
EAN 9788202167165
Serie Cappelens storbøker
En av de morsomste bøker jeg har lest!
Kan ikkje gje denne terningkast fordi eg avbrøyt omtrent midtvis. Ikkje fordi boka er dårleg,men fordi lydbok-varianten eg høyrte på ikkje fenga meg. Oppleserens stemme blei rett og slett for monoton, og den påtatte nordlansken var såpass "off" at eg blei irritert. MEN: eg legg ikkje berre frå meg denne, eg har notert meg at eg vil lese boka, for eg blei nyfiken nok på handlinga (og ikkje minst blei eg engasjer i karakterane) til å no - tre veker etter å ha lagt bort boka - framleis lurar litt på kva eg gjekk glipp av her.