Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 176 bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte lydboka på norsk. Desverre synes jeg innleser leser på en gammeldags måte, i litt samme stil som Lucinda Rileys bøker blir lest. Derfor mister den sin ungdommelige og sarkastiske humor. Når det er sagt er boka litt treig og jeg får ikke særlig sympati med hovedpersonen Daisy. Tredje verdenskrig har brutt ut og Daisy sendes fra sitt hjem i Newyork til den britiske landsbygda. Faren og hennes onde stemor mener hun er tryggere der og håper at hun vil komme seg ut av et destruktivt mønster med blant annet spiseforstyrrelser. Hun skal bo sammen med sine søskenbarn og det hele ser ut til å bli ganske idyllisk før krigen brått rykker farlig nærme. Dette er ei bok om vanskelige relasjoner, kjærlighet, overlevelse og krigens brutalitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka var alt for lang for min smak. Men heldigvis fant jeg den på lydbok. Jeg hørte den på svensk, for den var først tilgjengelig. Ikke helt krim dette her, selv om det kan sies at folk mister livet på ymse vis. Historien handler om to brødre som vokser opp på en knaus et stykke fra ei lita bygd. Den ene broren velger å flytte til USA og kommer tilbake etter noen år med kone og en stor plan for bygda. Boka byr på mange tilbakeblikk til oppveksten og intrigene som utspiller seg i den lille bygda. Jeg vil beskrive boka som mørk og brutal til tider og kanskje litt kjedelig innimellom, akkurat som landskapet Opgard er en del av, tenker jeg. Anbefales til de som liker krim uten for mye blod, gørr og tortur, men litt må man regne med. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ei stille bok om vold i hjemmet. Noen løse tråder blir hengende og jeg skulle gjerne fått vite mer. Boka har heldigvis strimer av lys i form av et varmt og trygt vennskap. Godt innlest av Helene Bergsholm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette vil jeg tro er ei veldig morsom bok for folk som lever sammen med overivrige sportsfiskere. For meg som har null kjennskap til dette miljøet, ble det litt for mange poenger som gikk rett over hodet på meg. Men boka er morsom og Ingrid Bjørnov leser den selv, med innlevelse og glimt i øyet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handlinga finner sted på grensa mellom Hedmark og Värmland. Vi skal tilbake i tid, til attenhundretallet. Blant flere andre, er det skogfinnene Lina og Taneli som er hovedpersonene. Lina er en overlever som har født fire barn og mistet tre av dem. Lina lever ute i den nådeløse naturen og får tidvis jobbe på gårder rundt forbi. En dag møter hun Taneli, en beryktet bjørnejeger som folk flest er redd og frykter.
Kanskje ei bok for de som liker Anne Karin Elstad, Sigrid Undset og Frid Ingulstad?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er noe så sjeldent som en morsom bok om kjærlighetssorg. Agnes er i starten av 30-årene og har nettopp blitt dumpa av kjæresten igjennom 7 år. Vi møter Agnes i det hun flytter inn i en leilighet i en bygård som faren hennes eier. I denne leiligheten står det igjen en del ting etter forrige leieboer, som har flyttet midlertidig ut. I sorgprosessen etter det vonde bruddet begynner Agnes å snoke i disse sakene. Hun sykmelder seg fra jobben som flyvertinne og tilbringer dagene delvis i senga mens hun forestiller seg sin egen begravelse. I tilbakeblikk fra Agnes sin oppvekst og livet sammen med exen får man et innblikk i livet hun har levd. Lydboka anbefales på det sterkeste, da Tone Mostraum leser med innlevelse og snert. Hun får ironien og det komiske godt fram i sin innlesning. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ei bok om å finne seg selv i en alder av 49. Det er aldri for sent! Dette er nesten som en selvhjelpsbok i romanens form. Her møter vi Bente, hun er 49, har kommet i overgangsalderen og er drittlei absolutt alt. Sjefen hennes sender henne til en terapeut for å finne ut hva som egentlig plager henne. Slik får vi et innblikk i Bentes familierelasjoner, vennskap og arbeidsliv. Hun tar saken i egne hender og begynner å finne ut hva hun egentlig mener og vil. Fin og lettlest bok med humor og feel good.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei god lydbok! Forfatteren leser selv, og han leser i samme tempo som jeg vil tro at Christine Koht har fortalt. Raskt og usentimentalt om et fargerikt liv, en stor kjærlighet, mørke hemmeligheter, rebelske tenår, en destruktiv avhengighet og altoppslukende sykdom. Nesten hele livshistorien til Christine Koht på noen veldig effektive timer, altså. Denne boka byr på det meste, lys og mørke, latter og iskaldt alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dessverre ble denne for rotete for meg. Dagbokstilen gjør beskrivelsene av hendelsene for korte. For en leser som ikke kan detaljene i Metoo-bevegelsen i Sverige ble det litt for mange navn og litt for få knagger å henge dem på. Men det er veldig interessant å lese en insiders tanker rundt rettssikkerheten til de som henges ut og troverdigheten til anklagerne i #Metoo-stormen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble nødt til å avbryte denne. Dette er min helt objektive mening, men det blir så påtvunget morsomt. Jeg storkoste meg i starten av boka, men det ble for likt den hundreåringen, men uten de historiske punktene. I det store og det hele handler den om en torpedo som møter en prest og en resepsjonist. Sammen legger de ut på flukt fordi de har gjort seg noen raske penger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter et langt ekteskap blir Ingrid brått enke, tidlig i 60-årene. Dette fører til at hun gjenopptar kontakten med venninne fra folkehøgskolen. Vi får bli med Ingrid tilbake i tid i minnene fra skoletiden. Boka handler om kjærlighet og vennskap og viser hvordan små detaljer kan gjøre at man gjør valg som vil bestemme store deler av ens liv. Boka kunne gjerne dykket litt dypere og gitt mer detaljer, men det var helt ok underholdning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det mange navn å holde styr på! Boka handler om hva som skjer etter at to studenter på mystisk vis blir skutt på åpen gate i seiersdagenne i 1945. Stalin styrer fortsatt med jernhånd og ingen kan stole på noen. Dette er en fortelling om forbudt kjærlighet, et regime som kan følge med på alt du foretar deg, ved hjelp av spioner og observatører i hver en krik og kampen for å verne om de du elsker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ganske forutsigbar. Morsom idé, men den blir litt kjedelig. Lise arver et cirkus etter en onkel hun aldri har møtt. Men Lise er en kynisk person som bare bryr seg om karriere og penger. Det blir kulturkrasj i møtet med de ansatte på cirkuset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var så usikker på denne boka. Så lang tid etter siste Elling-bok.. Også Elling på Facebook.. Jeg orker det ikke, tenkte jeg. Men så måtte jeg bare høre den, da jeg så at Sven Nordin er innleser. Det funket! Dagdrømmeren Elling prøver seg på samfunnet igjen. Både IRL og på det store internettet. Jeg elsker Elling sitt reflekterte og skarpe blikk på verden, til tider blottet for selvinnsikt. Jeg beundrer hans enestående selvtillit og føler med ham i den etterfølgende bunnløse angsten. Jeg ble ikke skuffet, det ble et gledelig gjensyn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjeda meg så mye at jeg ble sint underveis i denne boka. Og den tok aldri slutt. Jeg likte egentlig måten historien var bygget opp på. Katastrofen har allerede skjedd, og gjennom boka skal vi få vite hvorfor hovedpersonen er siktet i en forferdelig straffesak. Også blir alt bare så langtekkelig og kjedelig, fylt med ungdomsdrama og klisjéer. Dette er en ungdomsbok mer enn den er krim for voksne, og den var i hvertfall ikke spennende. Beklager, men jeg ble grinete av å fullføre denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En ungdomsroman om aktivisme. En gjeng ungdommer bestemmer seg for å bekjempe urettferdighet. De går til angrep på motebransjen på vegne av barnearbeidere og underbetalte arbeidere, mot teknologi-industrien og kjøttindustrien. Innad i gruppa lurer små intriger og kampen for å få mest mulig oppmerksomhet i media gjør at de hele tiden tøyer grensene. Parallelt får vi høre historien til en av barnearbeiderne i Bangladesh.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En annerledes kjærlighetshistorie for ungdom. Emilie er på ferie på Gran Canaria sammen med foreldrene og lillebroren. Hun strever med en startende spiseforstyrrelse og bruker tid på å jogge og unngår foreldrenes blikk når de spiser. En dag driver en båt med båtflyktninger i land. De er utsultet etter en forferdelig reise i åpent hav. Ombord i båten er Samuel. Vi får høre om hans reise, livet han flykter fra og drømmen han har om et annet liv. Kan lett anbefales for ungdomstrinnet og kanskje for de ivrigste leserne på slutten av barneskolen. Fint lest av forfatteren selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mimir Kristjansson skriver ærlig og usentimentalt om hvordan det er å vokse opp med en alvorlig kreftsyk mor. Han forteller om forholdet dem imellom, men også om hvordan samfunnet stiller seg til mennesker som faller utenfor malen. Innimellom familierelasjonene og fortellingen om Mimirs mor kommer fakta om velferdsstaten og politiske utsagn om emnet.
Boka er full av kjærlighet, men viser også hvor sliten man blir av å være pårørende over mange år. Jeg elsker telefonsamtalene han har med sin far. Han høres ut som litt av en type!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hørte lydboka på svensk, den kan anbefales! Denne boka forteller om kvinneliv i Kurdistan på 1980 og 1990-tallet. En verden som er så grusom at det gjør vondt å lese. Mennene dreper, slår og voldtar over en lav sko. Men heller ikke alle kvinnene er uskyldige. De sladrer på hverandre, sprer rykter og hauser opp mennene sine til vold og drap, selv mot sine egne svigerdøtre og barnebarn. Vi følger også kvinneundertrykkelsen inn i dagens Danmark, med sosial kontroll og tvangsekteskap. Men midt i all elendigheten finnes det gode menn og kvinner. Mennesker som setter sitt eget liv i fare for å redde sine døtre og barnebarn mot kulturens og religionens terror. Boka er grusom, men den er virkelig verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KToveJohn LarsenTarjeiMarit HåverstadDolly DuckMorten BolstadNina M. Haugan FinnsonLailaTone SundlandEileen BørresenReadninggirl20Line DahleEster SHanne MidtsundHilde H  HelsethTorChrissieKaren RamsvikEllen E. MartolJohn Glenn RobertsenRuneHilde SJulie StensethCtinaKari ElisabethAnn ChristinMonica CarlsenAvaRufsetufsaFrode Øglænd  MalminMangosaft45Tonesen81VannflaskeMarianne  SkageIrakkErlendAnn Marlen EngerEvaStine Aske