Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 116 bokomtaler

Anna kan ikke fordra julen, men legger ut på en reise hjem til moren, stefaren og halvbroren for å feire jul sammen med dem for første gang på mange år. Akkompagnert av den forhatte låta "Last Christmas" blir hun ufrivillig sendt ut på en road trip med mange omveier og irriterende småulykker. Men på denne reisen møter hun mange forskjellige mennesker som forteller henne om sine tanker og følelser for julen. Lettlest og enkel underholdningsroman som passer fint i vinterlandskap og adventstid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg måtte vente lenge med å lese denne boka, fordi jeg ble så mektig irritert av å truge meg igjennom den forrige. Nå synes jeg historien tok seg litt opp igjen. Denne boka handler om Tiggy, den dyrevennlige av de seks (syv) søstrene. Parallelt fortelles en spansk historie fra tidligere generasjoner om dans, kvinnekamp og omstreiferliv. Boka kunne med fordel vært 100 sider kortere, for det blir en del unødvendige omveier. I det hele er jeg mer motivert til å lese neste bok nå enn etter forrige, ihvertfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortellingen om hva som egentlig skjedde i Pilestredet halloween-helgen i 2011. Avisene var fulle av bilder og spekulasjoner. Jeg tenkte og lurte, hver gang jeg kjørte forbi. De var jo bare en vanlig guttegjeng..? Nå fikk jeg omsider stilnet min grusomme nysgjerrighet. Boka forteller om livene deres før- og etter drapet. Det er i grunnen bare en utrolig trist historie. Jeg synes boka gir et interessant bilde av rus og mental helse. Når er man egentlig utilregnelig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den dramatiske oppfølgeren til Bjørnstad når ikke helt opp til forgjengeren, men historia er god og vel verdt å lese, evt. høre, for Kim Haugen leverer, som alltid. Vi møter igjen de samme menneskene fra Bjørnstad. Noen nye dukker opp og noen gamle forsvinner ut.
Jeg opplevde denne boka som hakket mørkere, og jeg synes kanskje det ble litt for mange klisjéer for min smak. Det tar liksom bort noe av troverdigheten fra fortellingen. Men jeg gir den terningkast 5 likevel. Den var unnagjort på et par intense dager med nesten nonstop lydbok-lytting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«En fortelling med stor dramatikk og sterke følelser" Er en god beskrivelse. En feel bad-feel good bok, sier jeg. Historien kretser rundt et hockey lag. Om barna og ungdommene som spiller på juniorlaget, om foreldrene deres sine kamper. Fine beskrivelser av vennskap, lojalitet, svik og kjærlighet. Det tar en landsby å oppdra et barn. Godt beskrevet hvordan korttenkte voksne med dårlige holdninger kan få fatale følger. Jeg hørte lydboka og Kim Haugen gjør som vanlig en glimrende jobb som innleser. Jeg starter på oppfølgeren umiddelbart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En familie blir funnet brutalt myrdet. Og en tidligere hypnotisør tvinges til å praktisere igjen. Dette utløser en rekke uheldige hendelser for mange andre mennesker. Den finskættede Joona Linna får i oppdrag å løse alle de merkelige hendelsene. Boka er til tider ganske spennende og det liker jeg godt. Samtidig er det noen overdrivelser også i denne krimmen som kunne vært droppa, men alt i alt ei ok bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt grei krim med et spennende og interessant tema. Unge jenter fra møblerte hjem som plutselig mister viljen til å leve det normale livet sitt og ramler utpå. Det må en gravende journalist til for å få fortgang på etterforskninga.
Jeg synes historien og plottet vakler på slutten, da trådene skal nøstes sammen. Det tar bare helt av på og personene mister troverdigheten helt for min del. Kan passe fint for ungdom/unge voksne, for den tar opp flere tema som angår dem i særlig grad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Biografien til en av tidenes kanskje best likte førstedame? Lettlest og spennende om hennes egen oppvekst, familiebakgrunn og oppdragelse. Jeg tror at mange foreldre kunne funnet mye inspirasjon og glede av å lese hennes holdninger og erfaringer. Jeg må innrømme at jeg mistet interessen litt i slutten av boka da det, naturlig nok, ble en del snakk om Barack og politikk. Men jeg anbefaler å lese denne, for historien hennes (og Baracks) er både interessant, inspirerende og lærerik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte den første boka svært godt! Jeg ble så glad i Maj og familien hennes. Jeg har gledet meg veldig til å omsider få høre oppfølgeren. Den innfridde forventningene til de grader. Jeg tror jeg kan si at jeg likte denne enda bedre!
Et fint gjensyn med den lille familien på Fagerborg og Jesper, Enzo og Margrethe. Språket er så vakkert, og det er ikke denne dysterheten eller galskapen som som lett sniker seg inn i Saabye Christensens bøker, det er bare ei utrolig god bok. Jeg håper jeg får lese mer om snille, søte Stine i neste bok! Jeg gleder meg uansett!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En biografi om Marie Hamsun som naturlig nok også forteller mye om Knut Hamsun, fremstilt som ektemann og medmenneske, ikke bare som forfatter. Det er ingen av disse ektefellene som slår meg som spesielt sympatiske. Makan til drama og elende i et ekteskap.. Det er veldig interessant å høre om! Boka gir mange innblikk i brevvekslinger mellom Marie og venninner og mellom Marie og Knut, noe som også gir et bilde av kvinners liv og hverdag i starten av 1900-tallet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Minner litt om Karin Fossum sin krim. Et drap blir begått og i ettertid skal en etterforsker finne ut hva som egentlig skjedde. I dette tilfelle blir en ung jente drept og en lege dømt for drapet. En advokat forsøker tretten år senere å finne ut om denne legen egentlig ble dømt på riktig grunnlag. (Dette får man vite i forlagets omtale. Ingen spoiler). Underveis i boka blir vi kjent med advokaten og hennes privatliv, men spenningen og krimmen uteblir og jeg synes storyen blir litt for forutsigbar og karakterene litt overfladiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja. En grøsser for ungdom. Treffer aldri skrekk-nervene mine. Historien er fengende nok til at jeg fullførte, men jeg synes plottet ble vel tynt mot slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne startet bra, med en ung gutt som forelsker seg i ei jente han ser i en drøm. Utover i boka er det duket for ungdomsintriger og kjærlighet, blandet med magi og overnaturlige hendelser. I utgangspunktet en god idé, men det blir rotete og etter hvert ganske kjedelig når spenningen skal hales ut, derfor det lave terningkastet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spenningsroman for ungdom. En ulykke blir etterforsket som drap. Fire elever som satt i samme rom for igjensitting blir etterforsket. De fire forteller sin versjon av det som har skjedd og hvorfor de havnet i denne situasjonen. Boka taper seg litt på slutten da alle trådene skal nøstes opp, men sånn er det ofte i krim og spenningsromaner, synes jeg. Alt i alt underholdende, terningkast fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av andre verdenskrigs verste kapitler sett fra et barns synsvinkel, og en fortelling om vennskap igjennom et høyt gjerde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Renberg er så innmari god på indre monolog. Jeg liker måten karaktererne hans reflekterer over livet. I denne boka har hovedpersonen så fin og god selvinnsikt. En familie får nye naboer. De blir litt kjent igjennom hekken og så går liksom hverdagen videre, med en nysgjerrighet for de nye som har flyttet inn i huset ved siden av.
Jeg hørte lydboka. Renberg selv leser og gjør som alltid en utmerket jobb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er den første boka jeg leser etter at jeg har sett filmatiseringen først. Den svenske filmatiseringen er en av mine absolutte favorittfilmer! I dette tilfellet synes jeg det er flaks at jeg så filmen først. Et par av karakterene får en mørkere og mer usympatisk side i boka. Men bevares. Boka er god! Grøssende, ubehagelig og brutalt god. I boka møter vi Oscar, en mobbet og plaget gutt. Han bor i en vanlig forstad til Stockholm, og folk lever sine normale 80-talls liv.. Helt til Oscar og moren får nye naboer. En bok om ensomhet, mobbing, vennskap, kjærlighet og en god dose splatter. Helt unik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg starta på denne boka var jeg usikker på om jeg kom til å sove noe særlig godt i tiden som skulle komme. Det skjedde så mye brutalt, sjokkerende og uventet at jeg liksom ikke klarte å holde guarden oppe. Men så tapte den seg halvveis og begynte å bli litt treg, irriterende og usaklige ting begynte å skje uten at det egentlig hadde noen god grunn. Jeg gir første del terningkast seks, men siste del terningkast tre. En mann finner en baby nedgravd i skogen. Dette blir starten på en ubehagelig reise som skal krysse sporene til ei anna merkelig jente. Jeg skal gi Lindqvist en sjanse til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjærlighet, klisjeer, intriger og engelsk/australsk historie.Kunne lett ha vært 100 sider kortere og Cece kunne oppført seg mindre som en fjerdeklassing! Jeg ble sur når den ene klisjeen følger etter den andre. Historien i seg selv er egentlig ganske interessant, men den blir forstyrret av overtydelige frampek som ødelegger hele spenningen. Jeg skal lese denne serien ferdig, for jeg må vite hvordan alt henger i hop til slutt. Den røde tråden i fortellingen er god, siden den får meg til å holde ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne boka følger vi folket på Innhaug videre i livet og i tida. Neste generasjon og deres strev, kjærlighet og skam.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Stine_JLogikaAnjaSimen "Boktimmy" IngemundsenEckhoffCtinaMarit HåverstadVannflaskeSynnøve H HoelIdaKjetil AudsenJulie StensethReadninggirl20Steinar JøsokNeda AlaeiAjiniakraAnne-Stine Ruud Husevågingar hkriraLisa Chatur VestbyTrine S. AustbøGrete AastorpAtmanWenche VargasAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H  HelsethHelena EMorten JensenAnn Helen E. H.Torill Elisabeth RevheimKristin F. JørgensenTove Obrestad WøienGitte FurusethMarte OnarheimSilje HvalstadDaffy EnglundStine AskeJan Arne NygaardTone SundlandMonica Carlsen