Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 169 bokomtaler

Dette er ei bok om å finne seg selv i en alder av 49. Det er aldri for sent! Dette er nesten som en selvhjelpsbok i romanens form. Her møter vi Bente, hun er 49, har kommet i overgangsalderen og er drittlei absolutt alt. Sjefen hennes sender henne til en terapeut for å finne ut hva som egentlig plager henne. Slik får vi et innblikk i Bentes familierelasjoner, vennskap og arbeidsliv. Hun tar saken i egne hender og begynner å finne ut hva hun egentlig mener og vil. Fin og lettlest bok med humor og feel good.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei god lydbok! Forfatteren leser selv, og han leser i samme tempo som jeg vil tro at Christine Koht har fortalt. Raskt og usentimentalt om et fargerikt liv, en stor kjærlighet, mørke hemmeligheter, rebelske tenår, en destruktiv avhengighet og altoppslukende sykdom. Nesten hele livshistorien til Christine Koht på noen veldig effektive timer, altså. Denne boka byr på det meste, lys og mørke, latter og iskaldt alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dessverre ble denne for rotete for meg. Dagbokstilen gjør beskrivelsene av hendelsene for korte. For en leser som ikke kan detaljene i Metoo-bevegelsen i Sverige ble det litt for mange navn og litt for få knagger å henge dem på. Men det er veldig interessant å lese en insiders tanker rundt rettssikkerheten til de som henges ut og troverdigheten til anklagerne i #Metoo-stormen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble nødt til å avbryte denne. Dette er min helt objektive mening, men det blir så påtvunget morsomt. Jeg storkoste meg i starten av boka, men det ble for likt den hundreåringen, men uten de historiske punktene. I det store og det hele handler den om en torpedo som møter en prest og en resepsjonist. Sammen legger de ut på flukt fordi de har gjort seg noen raske penger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter et langt ekteskap blir Ingrid brått enke, tidlig i 60-årene. Dette fører til at hun gjenopptar kontakten med venninne fra folkehøgskolen. Vi får bli med Ingrid tilbake i tid i minnene fra skoletiden. Boka handler om kjærlighet og vennskap og viser hvordan små detaljer kan gjøre at man gjør valg som vil bestemme store deler av ens liv. Boka kunne gjerne dykket litt dypere og gitt mer detaljer, men det var helt ok underholdning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det mange navn å holde styr på! Boka handler om hva som skjer etter at to studenter på mystisk vis blir skutt på åpen gate i seiersdagenne i 1945. Stalin styrer fortsatt med jernhånd og ingen kan stole på noen. Dette er en fortelling om forbudt kjærlighet, et regime som kan følge med på alt du foretar deg, ved hjelp av spioner og observatører i hver en krik og kampen for å verne om de du elsker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ganske forutsigbar. Morsom idé, men den blir litt kjedelig. Lise arver et cirkus etter en onkel hun aldri har møtt. Men Lise er en kynisk person som bare bryr seg om karriere og penger. Det blir kulturkrasj i møtet med de ansatte på cirkuset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var så usikker på denne boka. Så lang tid etter siste Elling-bok.. Også Elling på Facebook.. Jeg orker det ikke, tenkte jeg. Men så måtte jeg bare høre den, da jeg så at Sven Nordin er innleser. Det funket! Dagdrømmeren Elling prøver seg på samfunnet igjen. Både IRL og på det store internettet. Jeg elsker Elling sitt reflekterte og skarpe blikk på verden, til tider blottet for selvinnsikt. Jeg beundrer hans enestående selvtillit og føler med ham i den etterfølgende bunnløse angsten. Jeg ble ikke skuffet, det ble et gledelig gjensyn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjeda meg så mye at jeg ble sint underveis i denne boka. Og den tok aldri slutt. Jeg likte egentlig måten historien var bygget opp på. Katastrofen har allerede skjedd, og gjennom boka skal vi få vite hvorfor hovedpersonen er siktet i en forferdelig straffesak. Også blir alt bare så langtekkelig og kjedelig, fylt med ungdomsdrama og klisjéer. Dette er en ungdomsbok mer enn den er krim for voksne, og den var i hvertfall ikke spennende. Beklager, men jeg ble grinete av å fullføre denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En ungdomsroman om aktivisme. En gjeng ungdommer bestemmer seg for å bekjempe urettferdighet. De går til angrep på motebransjen på vegne av barnearbeidere og underbetalte arbeidere, mot teknologi-industrien og kjøttindustrien. Innad i gruppa lurer små intriger og kampen for å få mest mulig oppmerksomhet i media gjør at de hele tiden tøyer grensene. Parallelt får vi høre historien til en av barnearbeiderne i Bangladesh.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En annerledes kjærlighetshistorie for ungdom. Emilie er på ferie på Gran Canaria sammen med foreldrene og lillebroren. Hun strever med en startende spiseforstyrrelse og bruker tid på å jogge og unngår foreldrenes blikk når de spiser. En dag driver en båt med båtflyktninger i land. De er utsultet etter en forferdelig reise i åpent hav. Ombord i båten er Samuel. Vi får høre om hans reise, livet han flykter fra og drømmen han har om et annet liv. Kan lett anbefales for ungdomstrinnet og kanskje for de ivrigste leserne på slutten av barneskolen. Fint lest av forfatteren selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mimir Kristjansson skriver ærlig og usentimentalt om hvordan det er å vokse opp med en alvorlig kreftsyk mor. Han forteller om forholdet dem imellom, men også om hvordan samfunnet stiller seg til mennesker som faller utenfor malen. Innimellom familierelasjonene og fortellingen om Mimirs mor kommer fakta om velferdsstaten og politiske utsagn om emnet.
Boka er full av kjærlighet, men viser også hvor sliten man blir av å være pårørende over mange år. Jeg elsker telefonsamtalene han har med sin far. Han høres ut som litt av en type!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hørte lydboka på svensk, den kan anbefales! Denne boka forteller om kvinneliv i Kurdistan på 1980 og 1990-tallet. En verden som er så grusom at det gjør vondt å lese. Mennene dreper, slår og voldtar over en lav sko. Men heller ikke alle kvinnene er uskyldige. De sladrer på hverandre, sprer rykter og hauser opp mennene sine til vold og drap, selv mot sine egne svigerdøtre og barnebarn. Vi følger også kvinneundertrykkelsen inn i dagens Danmark, med sosial kontroll og tvangsekteskap. Men midt i all elendigheten finnes det gode menn og kvinner. Mennesker som setter sitt eget liv i fare for å redde sine døtre og barnebarn mot kulturens og religionens terror. Boka er grusom, men den er virkelig verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her avsluttes trilogien om Juha og vennene hans. Det er dystert og tungt å lese. Noen svar på hva som har hendt i forrige bok får man også. Og om det virker bekmørkt i store deler av den, har denne boka ei strime av lys og håp. Dette er historien om Jenny og hva som hendte med henne. Det er så hjerteskjærende og rått. Juha har blitt voksen og reiser tilbake til barndomsbyen for å lete etter svar og kanskje for å lette sin egen samvittighet. Her får vi vite hvordan det gikk med flere av de kule kidsa i gjengen. De har blitt voksne, men har de i det hele tatt endret seg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er oppfølgeren til "En komikers oppvekst". Nå er Juha og "vennene" hans ungdommer. Juha strever fortsatt med å bli en av gjengen. Det røykes og drikkes og ungdommene er slemme mot hverandre i bevisst og bevisstløs tilstand. Juha er ingen spesielt god venn for dem rundt seg, og de han strever for å være venn med, er ufyselige mot ham. Dette er en interessant skildring av en ungdomstid som var en helt annen tid, men likevel innehar de samme elementene som ungdomstiden alltid har hatt og alltid vil komme til å ha; Kampen for å passe inn, frykten for å falle utenfor og det forferdelige presset på utseende, seksualitet og popularitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en oppvekstskildring fra 70-tallets Sverige. Juha er hovedperson, Jenny og Thomas er statistene i livet hans. Han er klassens mislykkede klovn. I likhet med de andre outsiderne får han stadig juling. 70-tallsmobbingen er så hard, rå og brutal at det knyter seg i magen når man leser, eller i mitt tilfelle hører lydboka der Jonas Gardell selv leser. Han er så god på det. Boka er omtalt som morsom og trist. Visst er den finske moren til Juha komisk og visst drar Juha morsomme vitser i klassens kosetimer, men dette er ei ubehagelig bok. De er flere i klassen som mobbes grovt og det ender ikke spesielt godt i alle tilfeller. Stålsett deg om du begynner på denne, for den er virkelig utrolig trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En oppvekstskildring fra Nigeria på 90-tallet. Hovedpersonene er fire brødre, men det er Benjamin som er fortelleren. Dette er en fortelling om familieliv i Nigeria, med en stor søskenflokk og en far som må være mye borte fra hjemmet for å tjene penger. Det skildres håpløse sjeler som streifer rundt, forbannelser og overtro. Historien starter da de fire brødrene velger å fiske i den forbudte elven. En myteomspunnet elv hvor det ofte har skjedd dramatiske hendelser og døde kropper har flytt opp. Selv de voksne er livredde denne elven. Denne fiskingen får fatale konsekvenser for de fire guttene og resten av familien deres. Jeg hørte lydboka, og Christian Hestø gjør en flott innsats både i norsk og igbo.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne var spennende! NASA utlyser en konkurranse der tre heldige ungdommer kan vinne en tur til månen. Året er 2012 og denne konkurransen startes for å finansiere turen. Det blir mye blest i media og flere hundretusen unge over hele verden melder seg på. Men finnes det en baktanke? I bakgrunnen av fortellingen lurer en "hunger games-aktig" følelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er faktisk ei bok om en helt vanlig fyr. Han gjør vanlige, kjedelige ting med en venn han gjenoppretter kontakt med. Det skjer ikke så mye. Det er en litt trist fortelling, egentlig.. Om hvor kjedelig livet kan bli.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For ei fin bok! Den handler om Bart som bor i en svært belastet bygård sammen med sin syke mor som strever med alkoholproblemer, overvekt og økonomi. Bart er tretten år og prøver så godt han kan å være usynlig på skolen. På fritiden bokser han, fordi moren hans mener det er lurt å kunne forsvare seg, men egentlig liker han bedre å synge. Alt virker håpløst for den stakkars gutten, men heldigvis sitter han ved siden av Ada på skolen, bestemor stikker innom i ny og ned og det finnes kanskje greie folk i den herjede bygården også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaArveVigdis VoldLars MæhlumSilje HvalstadTorill Elisabeth RevheimBjørg L.Anne Lise JohannessenTjommiHeidi Nicoline ErtnæsTanteMamieHarald AndersenKirsten LundSynneBeathe SolbergAgnete M. HafskjoldMarit HåverstadVibekeJulie StensethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudmoiraIngunn SGro-Anita RoenHeidiKine Selbekk OttersenKay NilsenReadninggirl20Tonesen81NinaLilleviRoger MartinsenNeda AlaeiBerit B LieHåvard Edvardsen HellerudSiv ÅrdalPia Lise SelnesLailaVidar KruminsEivind  Vaksvikgretemor