Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 132 bokomtaler

Siste del av fortellingen om vennegjengen med Benjamin, Rasmus og Paul i spissen. Den er sår og nær, men likevel, midt i tragedien klarer Paul å få meg til å smile. Jeg har lært så mye om samfunnet, sykdommen og det forferdelige som hendte på 80-tallet. Takk for opplysning, humor og varme. En utrolig god trilogi, som får min varmeste anbefaling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi følger de samme hovedpersonene og vennene deres videre fra første bok. Nå har HIV-viruset kommet nærmere. Det rammer Sverige og det skrives mye i media og det synses og spekuleres om hvordan det smittes, hvem og hvorfor. Og så rammer det vennegjengen.
I denne boka får man oppleve frykten for å bli smittet og hvordan det påvirker relasjoner, følelsen av alt det krenkende som skrives i avisene, men også den store, udødelige kjærligheten.
Også i denne boka dukker varme gode barndomsminner opp. Fine oppvekstskildringer gir lys i en ganske mørk historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne hørte jeg som lydbok, lest av forfatteren. Det anbefales! Boka skildrer livene til Benjamin og Rasmus. To gutter som vokser opp med tilstedeværende foreldre med en nesten kvelende kjærlighet for sine sønner. Den ene søker seg bort fra menigheten, mens den andre søker seg bort fra den trangsynte bygda. I Stockholm er det homofile miljøet voksende og de to unge mennene kaster seg ut i voksentilværelsen med livet som innsats. Og i bakgrunnen lurer et dødelig virus som i løpet av 80-tallet skal skremme en hel verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mørk historie om mobbing, omsorgssvikt, frykt og ondskap. Fortellingen er brutal og omfatter vold mot både dyr og barn. Ikke en bok for alle, men likevel veldig bra. Den taper seg desverre litt mot slutten. Den handler om Nella som prøver å beskytte lillebroren mot mobberne på skolen. Rå og brutal 80talls-mobbing med ren vold og ekstrem terrorisering. Jeg hadde vondt i magen i flere scener. Gode beskrivelser av betingelsesløs søskenkjærlighet gir fortellingen litt lys. Med et snev av det overnaturlige, som jeg synes får litt for lite plass.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne hørte jeg som lydbok og forfatteren leser selv. Han fikk meg til å le høyt, men også blunke panisk for å ikke begynne å gråte på toget. Jeg er hele tiden usikker på om det jeg hører er sant. Forfatteren advarer tidlig om at han gjerne forteller skrøner eller legger på litt. Og boka starter med at han selv omkommer i en bilulykke. Men boka handler altså om hans egen oppvekst, og mest om hans mor, Ingjärd, som er litt av en type. Her beskrives mange morsomme hverdagssituasjoner, man får en god og komisk innføring i slekttreet på begge sider, og utfyllende beskrivelser av diverse familierelasjoner. Selv om boka er morsomt skrevet, med mye humor, overdrivelser og kommentarer, tar den likevel leseren med inn i det triste og vanskelige, for familien får urimelig store påkjenninger som det står respekt av å gjennomleve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Doris er 96 år og bor alene i Stockholm. Ved vårt første møte med henne er hun en passiv tilskuer til at hjemmehjelpen freser rundt i leiligheten hennes, gjemmer saltet og smæler den ferdiglagde middagen sammen til en uappetittelig haug på tallerknen hennes mens hun med munndiare spyr ut en rekke lite gjennomtenkte kommentarer og spørsmål.
Men hvem er egentlig Doris? Hvem er menneskene hun sirlig har ført inn i sin røde adressebok? Hva slags liv har hun egentlig levd? Det får ikke hjemmehjelpen vite, men leseren får vite det. Fin feelgood bok om levd liv, alderdom, eldreomsorg og minner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjeda meg så mye at jeg ble sint underveis i denne boka. Og den tok aldri slutt. Jeg likte egentlig måten historien var bygget opp på. Katastrofen har allerede skjedd, og gjennom boka skal vi få vite hvorfor hovedpersonen er siktet i en forferdelig straffesak. Også blir alt bare så langtekkelig og kjedelig, fylt med ungdomsdrama og klisjéer. Dette er en ungdomsbok mer enn den er krim for voksne, og den var i hvertfall ikke spennende. Beklager, men jeg ble grinete av å fullføre denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lille Elsa leser ekstremt mye, hun er bestevenn med mormor og elsker Wikipedia. Hun blir også plaget på skolen og har ingen venner på sin egen alder, bare voksne. Men så skjer det noe med mormor som omrokkerer på hele Elsas liv. Slik får leseren innblikk i eventyrlandet som mormor har diktet opp og i livene til alle de unike menneskene i blokka der de bor. Til tider litt rotete fortalt og jeg synes ikke eventyrene ga noe særlig og tenker at de like gjerne kunne vært kuttet ut. Svak firer fra meg, selv om jeg likte plottet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den snerpete og sosialt inkompetente Britt-Marie dukker en dag opp på arbeidsformidlingen. Hun blir en utrolig slitsom klient for den unge konsulenten med den "moderne" frisyren. Utover i fortellingen får en vite hvorfor 63 år gamle Britt-Marie plutselig vil tilbake i arbeidslivet.
Det blir en reise i finanskrisens farvann, fylt med mennesker med uendelig med livserfaring, unge som gamle, rusa som nykter, lovlydige som kriminelle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien om nyskilte Rakel, som finner en luke ned til helvete, er i starten veldig morsom. Finurlige ordspill og mye humor. Den blir litt for futtløs på slutten. Men den gikk ikke rett til helvete. Terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man er fra Hamar må man antakeligvis le litt ekstra av dette byråkrati-helvetet som oppstår da en pensjonert gymlærer får lyst til å sette opp et stupebrett. Det klikker for de lokale politikerne, og de sloss om å sole seg i heder og ære ved å bygge en flytende øy med et stupetårn på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ivana har ikke livet helt på stell. Hun drømmer om å komme inn på teaterhøgskolen, men kom ikke inn sist hun prøvde. I tillegg er hun fortsatt deppa over bruddet med kjæresten, Elias. Plutselig får hun en mystisk telefon fra ei som heter Kaja. Ivana får i oppdrag å få Kajas forlovedes elskerinne til å avslutte affæren. Ei morsom, lettlest og underholdende bok. Sterk firer, svak femmer. Jeg leste den ut på to dager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser alltid filmatiseringen av denne boka et par dager før jul. Jeg elsker Jim Carrey. Han spiller Ebanezer scrooge så knakende godt, eller stemmen hans da. Jeg pleide også å gråte av Mikke-versjonen som barn. Nå har jeg endelig lest boka, eller rettere sagt hørt lydboka. Jeg likte den veldig godt. Den gniene, kjipe Hr. Scrooge får et tankevekkende og opprørende møte med ånder og gjenferd en natt før jul. Dette gjør noe med den grinete gamle gubben. En herlig julefortelling jeg unner alle å lese. God jul!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka gir et svært interessant innblikk i livet til en person med en tung psykisk lidelse. Forfatteren har selv vært diagnostisert med schizofreni og vet mer enn de fleste om hvordan livet kan være på en lukket institusjon. Det er dette hun forteller om i denne boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du lurer på om du skal dra på Roskilde burde du lese denne boka. Hvis du har vært på Roskilde kommer du til å kjenne igjen mye morsomt. Og hvis det er lenge siden du var der, kommer du ganske sikkert til å få lyst til å dra dit igjen. Fine beskrivelser av konsertopplevelser, områdets oppbygning, livet i telt, spenningen, drama mellom andre festivaldeltakere og dynamikken som en gjeng på tur. Krydret med litt kjærlighet, vennskap og lidenskap til musikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er virkelig en fin skildring av en vanlig oppvekst/ungdomstid, i denne fortellingen lokalisert på Furuset i Oslo. Hovedpersonen er Eva, som er en litt over gjennomsnittet engstelig sjel, men som likevel er med der det skjer og har mange gode, om ikke fantastiske venner. Gjenkjennelig og presist skrevet. Linn Strømsborg er god, ass. Også er hun en veldig god innleser på egne lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anna kan ikke fordra julen, men legger ut på en reise hjem til moren, stefaren og halvbroren for å feire jul sammen med dem for første gang på mange år. Akkompagnert av den forhatte låta "Last Christmas" blir hun ufrivillig sendt ut på en road trip med mange omveier og irriterende småulykker. Men på denne reisen møter hun mange forskjellige mennesker som forteller henne om sine tanker og følelser for julen. Lettlest og enkel underholdningsroman som passer fint i vinterlandskap og adventstid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg måtte vente lenge med å lese denne boka, fordi jeg ble så mektig irritert av å truge meg igjennom den forrige. Nå synes jeg historien tok seg litt opp igjen. Denne boka handler om Tiggy, den dyrevennlige av de seks (syv) søstrene. Parallelt fortelles en spansk historie fra tidligere generasjoner om dans, kvinnekamp og omstreiferliv. Boka kunne med fordel vært 100 sider kortere, for det blir en del unødvendige omveier. I det hele er jeg mer motivert til å lese neste bok nå enn etter forrige, ihvertfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortellingen om hva som egentlig skjedde i Pilestredet halloween-helgen i 2011. Avisene var fulle av bilder og spekulasjoner. Jeg tenkte og lurte, hver gang jeg kjørte forbi. De var jo bare en vanlig guttegjeng..? Nå fikk jeg omsider stilnet min grusomme nysgjerrighet. Boka forteller om livene deres før- og etter drapet. Det er i grunnen bare en utrolig trist historie. Jeg synes boka gir et interessant bilde av rus og mental helse. Når er man egentlig utilregnelig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den dramatiske oppfølgeren til Bjørnstad når ikke helt opp til forgjengeren, men historia er god og vel verdt å lese, evt. høre, for Kim Haugen leverer, som alltid. Vi møter igjen de samme menneskene fra Bjørnstad. Noen nye dukker opp og noen gamle forsvinner ut.
Jeg opplevde denne boka som hakket mørkere, og jeg synes kanskje det ble litt for mange klisjéer for min smak. Det tar liksom bort noe av troverdigheten fra fortellingen. Men jeg gir den terningkast 5 likevel. Den var unnagjort på et par intense dager med nesten nonstop lydbok-lytting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SyntaksfeilMartinenWencheBjørn BakkenAkima MontgomeryvaskeklutRune SNorahAnettesveinErikLibraritas vLinnRandiAtove NessRufsetufsaHarald KLiljaTherese HolmFru GranKay Nilseningar hKenn HeitmannLeselindamoiraAleksanderAud Kristine JohnsenErlend Haugen  VikhagenCaroline Ekornes JohannessenSimen "Boktimmy" IngemundsenKaroline RøyskattRandi Annie FramnesLisbeth Kingsrud KvistenTine SundalØystein LSteinar JøsokKjell MagneElisabeth SødalQi AiSilje Hvalstad