Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Marisol reiser i ung alder fra Cuba sammen med bestemora si. Da bestemora dør flytter Marisol tilbake til Miami hvor hun engasjerer seg i det kubanske flyktningmiljøet. Dette utløser en lengsel i Marisol etter å få vite mer om familien og landet hun har forlatt, og gjennom filmskaperen Gabriel kommer hun stadig nærmere historia om sin egen familie og fortid.
Omtale fra forlaget
HABANITA er en vakker og stemningsfull roman der vi blir kjent med Marisol, en kubansk kvinne som i ung alder drar i eksil til Miami sammen med sin bestemor. Som barn og ungdommer flest er Marisol lite opptatt av sitt opphav. Hun ønsker å leve som den vanlige amerikaner.
Da Marisol akkurat har fullført studiene, dør bestemoren. Marisol flytter tilbake til Miami, der hun engasjerer seg i det kubanske flyktningmiljøet. Først når hun hører flyktningene snakke om hjemlandet, om menneskene og livet der, kjenner Marisol en tomhet og en lengsel etter Cuba. Ikke minst får hun behov for å vite sannheten om sin egen fortid.
Marisol reiser til Barcelona, der hun treffer den kubanske filmskaperen Gabriel. Han lærer henne mer om Cuba, og Marisol kommer stadig nærmere historien om sin egen familie og fortid.
HABANITA viser deg at det aldri er for sent å realisere drømmene og gi livet en duft av storhet.
Forlag Juritzen forlag
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788282050876
EAN 9788282050876
Språk Bokmål
Sider 293
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Denne boka falt ikke i min smak. Litt for klissete liksom
Jeg fasineres veldig av latinamerikansk- og spansk kultur, og leser mer enn gjerne bøker der handlingen foregår i disse landene. Denne boken var dessverre ingen høydare, men den var helt ok. Marisol er en kubansk flyktning bosatt i Miami med bestemoren sin. Hun har et nært forhold til bestemoren, så da hun dør får Marisol opp øynene og interessen for kulturen og bakgrunnen sin. Ferden går til Spania, der hun treffer den kubanske filmskaperen Gabriel. De innleder et kjærlighetsforhold, og Marisol lærer mer om den kubanske kulturen og familien sin.
Her er det mye drama, intriger og PULING. Nesten litt i overkant av det siste… Historien er ganske tynn, men det er enkel underholdning til ferie eller lignende. Det finnes heldigvis veldig mange andre gode bøker fra denne kulturen!
En dum kvinne, en blind kvinne, en kvinne som ikke forstår at hun fortjener bedre, kan bruke et helt liv på å vente på et mirakel.
Hvis pennene her i verden kunne gråte,ville min få elven Yumuri til å flomme over.
Den nye regelen som utviklet seg mellom oss, var ganske enkelt at det hun ikke så med egne øyne, ikke eksisterte.
"Vi er alle ufullkomne", sa vismannen. "Vi er biter, fragmenter, skygger, gjenferd uten substans."
En gang, bare en gang til vil jeg se øya. Og da kommer jeg hjem. For havet er havet er havet.
Jeg passerer en skjeggete uteligger som holder opp en papplate der det står: "Hvorfor ljuge? Jeg må ha en øl", ruller ned vinduet og slipper vekslepengene jeg har liggende i askebegeret ned i pappkruset hans. Han takker og bukker. Trengs ikke, de pengene har han fortjent med sin humor.
Alle på skolen sa at dalen var hjemsøkt. Hvorfor visste ikke Papi at el Yumurí var gjemmestedet til gjenferdet etter Hatuey, den edle indianeren som ble brent levende av de brutale, spanske conquistadorene?
Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?
Dette er bøker som jeg har tenkt kanskje å lese i sommer. Noen av disse vet jeg at jeg skal lese i sommer. Mens andre får jeg se om jeg skal lese i sommerferien.