Safirblå

kjærligheten til alle tider

av (forfatter), Elin Brodin (oversetter) og Henning Hagerup (oversetter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.18 (119 terningkast.)

261 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Stine Berentsens eksemplar av Safirblå - kjærligheten til alle tider

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Bibliotek bøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gwendolyn begynner å få taket på tidsreiser, men hun kan ikke stole på noen, ikke engang sine egne følelser. I tillegg til at hun har forelsket seg i den overlegne og kjempekjekke Gideon har den uhyggelige greven av Saint Germain fattet interesse for henne. Han har bedt henne på ball i 1782, og derfor må hun fra hjelp av kusine Charlotte til å lære seg å danse menuett og dannet konversasjon. Dette er andre bok i en trilogi.

Omtale fra forlaget

Kjærlighet er vidunderlig. Kjærlighet er latter. Kjærlighet er drama. Kjærlighet er tidløs. Kjærlighet er å lese Kerstin Gier.


Å reise inn i fortiden når man er nyforelsket, er kanskje ingen god idé. Det tenker i alle fall Gwendolyn -- seksten år og nybegynner i tidsreiser. Uansett har hun og Gideon helt andre problemer. Som for eksempel å redde verden. Eller lære å danse menuett. (Ikke helt enkelt noen av delene) Men da Gideon begynner å oppføre seg merkelig, skjønner Gwendolyn at hun snarest mulig må få kontroll over hormonene sine. Ellers er det ikke godt å si hvordan det går med kjærligheten på tvers av tidssonene!? En betagende kombinasjon av kjærlighet, humor og tidsreiser.? Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen ? forbudt, forførende og uimotståelig!? Kerstin Gier er en av Tysklands bestselgende forfattere; både for barn, ungdom og voksne. Flere av bøkene hennes er filmatisert, og de ligger kontinuerlig på tyske bestselgerlister. ? «Safirblå» er andre bok i en trilogi. Den første; ?Rubinrød? utkom i 2010, mens den avsluttende «Smaragdgrønn», utgis i norsk oversettelse i 2012.En ukontrollert tidsreise blir man som regel varslet om noen minutter, ofte også noen timer eller til og med dager i forveien, gjennom svimmelhetsfornemmelser i hodet, magen og/eller beina. Mange genbærere forteller dessuten om migrenelignende hodesmerter. Det første tidsspranget ? som også kalles initiasjonssprang ? finner sted mellom genbærerens sekstende og syttende leveår. (Fra Vokternes krøniker,bind 2, Allmenngyldige lovmessigheter.)En hånd la seg over leppene mine. ?Jeg vet hva jeg sa.? Gideon hadde bøyd seg langt frem mot meg fra avlukket sitt. ?Og jeg beklager.? Hva? Jeg satt der som truffet av lynet, ute av stand til å bevege meg eller puste. Fingrene hans berørte forsiktig leppene mine, strøk meg over haken og famlet seg opp langs kinnet til tinningen. ?Du er ikke vanlig, Gwendolyn,? hvisket han mens han ga seg til å føre hånden gjennom håret mitt. ?Du er tvers igjennom uvanlig. Du trenger ingen ravnemagi for å være noe spesielt for meg.? Ansiktet hans kom enda nærmere. Da leppene hans nådde munnen min, måtte jeg lukke øynene. OK. Denne gangen ville jeg nok svime av.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205405684

EAN 9788205405684

Serie Gwendolyn Sheperd (2)

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 382

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

46 51 20 2 0 0

Bokomtaler

Fantasy, kjærlighet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hånden hans begynte å stryke gjennom håret mitt, og så merket jeg endelig den myke berøringen av leppene hans. "And every breath we took was hallelujah," sang Bon Jovi inn i øret mitt. Den fordømte sangen hadde jeg bestandig vært glad i, det var en av dem jeg kunne høre femten ganger på rad, men nå ville den vel for evig og alltid være knyttet til minnet om Gideon. Halleluja.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eller noe slikt som naturlig autoritet. For eksempel bestemoren min, lady Arista. Hun trenger bare å stå på fortauskanten og se streng ut, så bråbremser straks taxisjåførene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne natten skulle jeg bare ligge våken og gråte over det knuste hjertet mitt. Jeg skulle bade i selvmedlidenhet og svulstige metaforer. Og kanskje skulle jeg høre på Bon Jovis "Hallelujah" samtidig. Alle trenger tross alt sitt eget lydspor for slike tilfeller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Time ain't nothing but time

It's a verse with no rhyme

and it all comes down to you

-Bon Jovi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjærlighet er svaret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med fjær lik rubiner flyr ravnen og hører de døde som synger for ingensteds-ører. Selv kjenner den ikke sitt verd og dets pris, men kretsen skal sluttes straks makten befris.

Og løven er stolt, diamantblikket flammer, skjønt lyset blir mørkt straks forbannelsen rammer, og omslaget kommer med solens sorti. Når ravnen er død, er det hele forbi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...meet the time as it seeks us. (...møte tiden slik den søker oss)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er så sinnsykt mye bra for ungdom denne våren - her er det bare å forsvinne ned i mellom permene på en bok! Dette er bøker som er svert lesbare for oss "voksne" også :)


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romantiske fantasy bøker jeg selv har lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Smaragdgrønn - kjærlighet til alle tider" av Kerstin Gier
 • "Rubinrød - kjærligheten går gjennom alle tider" av Kerstin Gier
 • "Giftige hjerter" av S.B. Hayes
 • "Da jeg lot deg gå" av Gayle Forman
 • "Aeon-paradokset" av Kjetil Johnsen
 • "Til jeg dør" av Amy Plum
 • "Carrington-katastrofen" av Kjetil Johnsen
 • "Mørk flamme" av Alyson Noël
 • "Evig din" av Alyson Noël
 • "Stillhet" av Becca Fitzpatrick
 • "Byttet" av Amanda Hocking
 • "Nattstjerne" av Alyson Noël
Alle bokanbefalinger for dette verket