Et norsk hus

roman

av (forfatter).

Cappelen Damm 2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (123 terningkast.)

308 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Thor F.s eksemplar av Et norsk hus - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Roman

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788202477752

EAN 9788202477752

Serie Cappelen Damms bestselgerromaner

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 188

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 40 53 17 1 2

Bokomtaler

"Og Alma tenkte hun skulle brodere en parmiddag så umulig og klaustrofobisk som hun opplevde dem. (...) Lage et bilde så han forsto at sånn han mente menneskene skulle være sammen, kunne ikke Alma være sammen med andre, at formene hans ikke passet for alle, at formene kunne gjøre vold framfor å virke samlende." (s.80)

Dette er den første romanen jeg har lest av Vigdis Hjorth, har tidligere bare lest "Jørgen + Anne = sant" og husker den som en av mine favoritter som barn, og jeg hadde ganske høye forventninger til denne boka. Og den skuffet absolutt ikke!

Hjorth skriver utrolig bra, og på underkant av 200 sider tar hun opp utrolig mange viktige temaer på en veldig enkel og fin måte, som får deg til å stoppe opp og tenke.
Handlingen er enkel og troverdig. Jeg både hatet og elsket hovedpersonen, Alma.

Alt i alt er dette en veldig god bok som det er verdt å sette av noen dager på å lese. Og jeg personlig kommer til å fortsette å lese Vigdis Hjorth, for jeg ble virkelig helt betatt av språket hennes!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne boka traff meg skikkelig. Underholdende og skrevet med et skråblikk på samfunnet. Historien er gjenkjennelig og aktuell - veldig bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alma bor i et gammelt tømmerhus, og har i en årrekke leid ut en leilighet forbundet med huset. Dette har gått så og si knirkefritt, med enkelte unntak. De nye leieboerne er et ungt par fra Polen. Den unge kvinnen er gravid, og virker ganske sky, mens mannen er litt mer utadvendt. Alma har en god følelse for disse to, men alt blir ikke som Alma trodde...

En interessant samtidsroman om en navlebeskuende dames relasjoner og reaksjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne skuffet. Kanskje hadde jeg for store forventninger? Jeg skjønner godt at Alma ble irritert over leietakeen som ikke tok hensyn, sløste med vannet, kjørte på plena osc, selv om hun hadde fått flere beskjeder.. Er det å være fordomsfull? Les gjerne mer HER

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vigdis Hjorth hadde bursdag i går og Bokklubben kaller henne for en av Norges kuleste forfattere. Det er jeg enig i selv om jeg frem til nå ikke har vært overbegeistret over romanene jeg tidligere har lest og skrevet blogginnlegg om. Men jeg likte romanen Et norsk hus. Selv om jeg synes hun skriver på måte som gjør at jeg mister konsentrasjonen innimellom. Poengene forsvinner i de lange setningene. Mer i et innlegg på bloggen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Starter bra og tar norsk kultur på kornet, men hun gjentar bare alt gjennom hele boken. Det kommer ikke noe "nytt".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fornøyelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

[...] når menneskene ikke innser at ulikhetene mellom dem er ubetydelige sammenliknet med likheten, at det som på overflaten er forskjellig ikke er noe mot alt de deler, at det som er bunnen i den ene er bunnen også i andre, i alle [...].

Godt sagt! (10) Varsle Svar

For hun visste at hun med dette forsterket det ubehaget som allerede eksisterte mellom dem fordi det som var godt for den ene, var vondt for den andre, men sånn er det gjerne mellom mennesker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Men så ble Alma skilt og uten at noe ble sagt, overtok eksmannen søttende mai for han likte bunader og sang og flagg. Et par ganger hadde hun prøvd å stille opp i toget og gått bak den ganske glorete fanen [...]. Og hun følte seg ganske utenfor for eksmannen hadde ny kjæreste, og alle andre var par, for de som skilte seg, giftet seg straks igjen for ikke å være alene slike dager, tenkte Alma, men hun syntes ikke hun kunne legge livet opp etter søttende mai.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når hun hørte bilene deres komme, grøsset hun av sinne men var samtidig redd for å treffe dem, hun unngikk dem for hun visste ikke hva slags ansikt hun skulle møte dem med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

[...] nok en vinter var over, det var alltid en påkjenning, noe som måtte overkommes, nå var den overkommet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det fantes ikke noe bedre enn norske flyplasser på syttende mai. Ingen køer, alt åpent og tyst. Få passasjerer på flyene og derfor bedre service, på serviettene var det trykket et lite norsk flagg i høyre hjørne, og en gang hun var på vei til København fikk hun sågar en liten flaske gratis champagne i anledning dagen. Det var sol, kunne hun huske, og da hun hadde drukket flasken høyt oppe i den blå vårluften, var hun nesten på gråten. Så var hun nok glad i dagen likevel, på sitt vis.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den yngste datteren hadde avsluttet studiene og flyttet hjem for en periode og Alma kunne ikke si nei, for sånn er det ikke mellom mor og datter

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Om at vold opptrer særlig hyppig i to typer samfunn. De små, tette, nære og de fjerne og løse. I de små, tette og nære fordi menneskene der er bundet sammen og ser og opplever hverandre som helheter. Liker eller misliker hverandre, elsker eller hater hverandre og samtidig er knyttet tett sammen i varige bånd. Konflikter må løses eller leves med, kan ikke forlates, for det fins ingen annen virkelighet, ingen annen arena. Og så i samfunn som er fjerne og løse fordi menneskene der ser hverandre som flyktige deler ,som skip i natten ,og neste natt kommer nye skip, som beveger seg fra sted til sted, fra arena til arena, fra mulighet til mulighet. Går det galt, reiser de bare videre og investerer derfor ikke særlig i personlige forhold så verdifellesskapet er lite og medmenneskene så fjerne at de lett faller utenfor reglene om hvordan man ter seg mot folk flest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kontroll over mat og tilgang til klær, altså utseendet, var middelet for å oppnå det siste, få en kjæreste, oppleve kjærlighet. Veien mot det høyeste mål var brolagt med trivialiteter, dietter, klær, frisyre, det var et brutalt faktum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om Johanna hadde hørt om suffragettenes kamp for stemmerett i England, ville hun antagelig ikke kjent oppmuntring, det er det triste, tenkte Alma, at de undertrykkede og diskriminerte overtar undertrykkernes forestillinger så det blir dobbelt vanskelig å frigjøre seg. Hadde Johanna hørt om suffragettene som sultestreiket i fengsel, hadde hun nok blitt skremt og tenkt at de var gale.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her legges alle bøker jeg har lest i 2014 inn. Et mål for i år er å lese mer skjønnlitteratur, for jeg begynner å bli lei av alle krimbøkene!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vil jeg legge alle bøkene jeg leser i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Å tale og å tie - essay" av Vigdis Hjorth
 • "Melding til alle reisende - roman" av Liv Køltzow
 • "Lærerinnens sang - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Takk, ganske bra - en norsk roman i tre deler" av Vigdis Hjorth
 • "Henrik Falk - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Fra vinterarkivene - roman" av Merethe Lindstrøm
 • "Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux" av Hanne Ørstavik
 • "En kvinnes frigjøring" av Édouard Louis
 • "Evighetsbarna" av Beate Grimsrud
 • "De siste kjærtegn - roman" av Kjersti Anfinnsen
 • "Velkommen til Amerika" av Linda Boström Knausgård
 • "Leve posthornet! - roman" av Vigdis Hjorth
Alle bokanbefalinger for dette verket