Et norsk hus

roman

av (forfatter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (120 terningkast.)

298 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202451806

EAN 9788202451806

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 190

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 38 52 17 1 2

Bokomtaler

"Og Alma tenkte hun skulle brodere en parmiddag så umulig og klaustrofobisk som hun opplevde dem. (...) Lage et bilde så han forsto at sånn han mente menneskene skulle være sammen, kunne ikke Alma være sammen med andre, at formene hans ikke passet for alle, at formene kunne gjøre vold framfor å virke samlende." (s.80)

Dette er den første romanen jeg har lest av Vigdis Hjorth, har tidligere bare lest "Jørgen + Anne = sant" og husker den som en av mine favoritter som barn, og jeg hadde ganske høye forventninger til denne boka. Og den skuffet absolutt ikke!

Hjorth skriver utrolig bra, og på underkant av 200 sider tar hun opp utrolig mange viktige temaer på en veldig enkel og fin måte, som får deg til å stoppe opp og tenke.
Handlingen er enkel og troverdig. Jeg både hatet og elsket hovedpersonen, Alma.

Alt i alt er dette en veldig god bok som det er verdt å sette av noen dager på å lese. Og jeg personlig kommer til å fortsette å lese Vigdis Hjorth, for jeg ble virkelig helt betatt av språket hennes!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne boka traff meg skikkelig. Underholdende og skrevet med et skråblikk på samfunnet. Historien er gjenkjennelig og aktuell - veldig bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alma bor i et gammelt tømmerhus, og har i en årrekke leid ut en leilighet forbundet med huset. Dette har gått så og si knirkefritt, med enkelte unntak. De nye leieboerne er et ungt par fra Polen. Den unge kvinnen er gravid, og virker ganske sky, mens mannen er litt mer utadvendt. Alma har en god følelse for disse to, men alt blir ikke som Alma trodde...

En interessant samtidsroman om en navlebeskuende dames relasjoner og reaksjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne skuffet. Kanskje hadde jeg for store forventninger? Jeg skjønner godt at Alma ble irritert over leietakeen som ikke tok hensyn, sløste med vannet, kjørte på plena osc, selv om hun hadde fått flere beskjeder.. Er det å være fordomsfull? Les gjerne mer HER

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vigdis Hjorth hadde bursdag i går og Bokklubben kaller henne for en av Norges kuleste forfattere. Det er jeg enig i selv om jeg frem til nå ikke har vært overbegeistret over romanene jeg tidligere har lest og skrevet blogginnlegg om. Men jeg likte romanen Et norsk hus. Selv om jeg synes hun skriver på måte som gjør at jeg mister konsentrasjonen innimellom. Poengene forsvinner i de lange setningene. Mer i et innlegg på bloggen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

[...] når menneskene ikke innser at ulikhetene mellom dem er ubetydelige sammenliknet med likheten, at det som på overflaten er forskjellig ikke er noe mot alt de deler, at det som er bunnen i den ene er bunnen også i andre, i alle [...].

Godt sagt! (10) Varsle Svar

For hun visste at hun med dette forsterket det ubehaget som allerede eksisterte mellom dem fordi det som var godt for den ene, var vondt for den andre, men sånn er det gjerne mellom mennesker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Men så ble Alma skilt og uten at noe ble sagt, overtok eksmannen søttende mai for han likte bunader og sang og flagg. Et par ganger hadde hun prøvd å stille opp i toget og gått bak den ganske glorete fanen [...]. Og hun følte seg ganske utenfor for eksmannen hadde ny kjæreste, og alle andre var par, for de som skilte seg, giftet seg straks igjen for ikke å være alene slike dager, tenkte Alma, men hun syntes ikke hun kunne legge livet opp etter søttende mai.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når hun hørte bilene deres komme, grøsset hun av sinne men var samtidig redd for å treffe dem, hun unngikk dem for hun visste ikke hva slags ansikt hun skulle møte dem med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

[...] nok en vinter var over, det var alltid en påkjenning, noe som måtte overkommes, nå var den overkommet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her legges alle bøker jeg har lest i 2014 inn. Et mål for i år er å lese mer skjønnlitteratur, for jeg begynner å bli lei av alle krimbøkene!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vil jeg legge alle bøkene jeg leser i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Å tale og å tie - essay" av Vigdis Hjorth
 • "Melding til alle reisende - roman" av Liv Køltzow
 • "Lærerinnens sang - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Takk, ganske bra - en norsk roman i tre deler" av Vigdis Hjorth
 • "Fra vinterarkivene - roman" av Merethe Lindstrøm
 • "Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux" av Hanne Ørstavik
 • "Evighetsbarna" av Beate Grimsrud
 • "Velkommen til Amerika" av Linda Boström Knausgård
 • "Frøken Island" av Auður Ava Ólafsdóttir
 • "Leve posthornet! - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Mine venner - roman" av Monica Isakstuen
 • "Går, gikk, har gått - roman" av Jenny Erpenbeck
Alle bokanbefalinger for dette verket