Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 19 sitater

Er du ikke glad for å ha meg hjemme, spurte datteren og Alma nikket stumt for sånn skal det være mellom mor og datter

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den yngste datteren hadde avsluttet studiene og flyttet hjem for en periode og Alma kunne ikke si nei, for sånn er det ikke mellom mor og datter

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvor ofte hadde hun ikke, under barnas oppvekst, ironisert over de rike naboene som flottet seg med biler og bygg, men som på foreldremøter viste seg å være oppblåste, fordomsfulle og innskenkede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til gjengjeld hadde hun foretatt en ganske lang mental reise, mente hun selv, fra å være en ubevisst selvopptatt ungjente til å bli et ansvarlig samfunnsmedlem med bekymring for framtiden, selv om det ikke alltid var lett å vite hvordan man skulle handle for å unngå de verste scenariene, bortsett fra å sortere søppel og å kjøre el-bil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det eksisterte en nærhet mellom institusjonene den gangen, tenkte Alma, mellom gamlehjemmet og skolen, så de små barna som nettop var rullet inn i skolesystemets maskineri kunne bivåne institusjonen der de til sist ville bli rullet ut på nasjonaldagen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om Johanna hadde hørt om suffragettenes kamp for stemmerett i England, ville hun antagelig ikke kjent oppmuntring, det er det triste, tenkte Alma, at de undertrykkede og diskriminerte overtar undertrykkernes forestillinger så det blir dobbelt vanskelig å frigjøre seg. Hadde Johanna hørt om suffragettene som sultestreiket i fengsel, hadde hun nok blitt skremt og tenkt at de var gale.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

At leve er ikke nok, fred, frihet og en lille blomst må man have. (H.C.Andersen)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun visste og ville det rette, og gjorde det når det ikke voldte henne særlig besvær, men brant ikke. Man kan jo ikke brenne hele tiden, tenkte hun og åpnet øynene, for da brant man vel opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kontroll over mat og tilgang til klær, altså utseendet, var middelet for å oppnå det siste, få en kjæreste, oppleve kjærlighet. Veien mot det høyeste mål var brolagt med trivialiteter, dietter, klær, frisyre, det var et brutalt faktum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det fantes ikke noe bedre enn norske flyplasser på syttende mai. Ingen køer, alt åpent og tyst. Få passasjerer på flyene og derfor bedre service, på serviettene var det trykket et lite norsk flagg i høyre hjørne, og en gang hun var på vei til København fikk hun sågar en liten flaske gratis champagne i anledning dagen. Det var sol, kunne hun huske, og da hun hadde drukket flasken høyt oppe i den blå vårluften, var hun nesten på gråten. Så var hun nok glad i dagen likevel, på sitt vis.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken