Ansiktene

roman

av (forfatter) og Hilde Lyng (oversetter).

Oktober 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (9 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

København 1968. Lise Mundus, en kjent og prisbelønt barnebokforfatter, har isolert seg hjemme i lang tid. Hun er overbevist om at ektemannen - som bedrar henne med stor energi - kommer til å forlate henne. Hun opplever at hushjelpen har overtatt ikke bare henne, men også mannen og barna. Mest av alt frykter hun at hun aldri skal klare å skrive igjen.

Vrangforestillingene kommer hyppigere og hyppigere, og Lise Mundus blir til slutt innlagt på psykiatrisk sykehus. Der hjemsøkes hun av kroppsløse ansikter og stemmer som strømmer gjennom radiatorer, hodeputer, vannrør og vegger. Hun får aldri hvile. Likevel, jo dypere hun synker ned i pillerus og paranoia, jo mer påtrengende blir spørsmålet: Kan galskap være en form for frihet?

Med uhyggelig klarsyn og besk humor analyserer Tove Ditlevsen sammenbruddet, sykdommen og sykehusoppholdet. Slik blir "Ansiktene" en ærlig og kompromissløs roman om smerte og lengsel, ensomhet og frihet - og om det skjøre skillet mellom den syke og den friske.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788249524686

EAN 9788249524686

Omtalt tid 1960-1969

Språk Bokmål

Sider 140

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 5 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

-Gert, sa hun, med den mildheten i stemmen man bruker for å dekke over mangelen på kjærlighet. Det er ikke sikkert hun gjorde det på grunn av deg. Nadja sier at folk kan ha lav selvmordsterskel. En gang fortalte hun meg om en ung jente som hadde tatt livet av seg fordi sykkelen hennes hadde blitt stjålet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste for romaner og fiction - boksamling


Godt sagt! (0) Varsle Svar