Ingen barn trenger å høre pedagogiske metasetninger som: "Å leke hjelper deg å forstå verden som er rundt deg. Det viser også hvem du er."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin bok, men bildene var ofte for små til at jeg kunne se ordentlig hva som gikk for seg. Kanskje vil de fleste barn se alt uten passertfemtiogbrilleproblemene jeg har, men et litt større format, ala Amuletten, hadde gjort leseopplevelsen enda større, i dobbelt forstand.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er et utvalg lettlestbøker for en som er i startfasen av livets leseeventyr!


Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hørt om en berømt detektivforfatter som aldri visste hvem morderen var før han hadde skrevet seg til slutten av bøkene. Personlig ville jeg ikke ha overlatt en så viktig avgjørelse til en gjeng med oppdiktede personer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke alt man ønsker å vite som blir forklart ordentlig på Google.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne listen finner du bøker som ble foreslått til en leser som likte "40 postkort" av Ingeborg Arvola og "Elefanten i rommet" av Kari Saanum. Hun likte at bøkene var lette å lese, hadde god driv, og at de beveget henne.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Liste over bøker som kan minne om Stoner. Bøkene på lista deler noen av disse appellfaktorene: lavmælt fortellermåte, med et langsomt og beskrivende språk. Bøkene går tett på en enkelt karakter gjennom et helt liv. Noen av bøkene på lista deler også den dystre og skjebnetunge tonen.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Murakami er en unik forfatter, og det er vanskelig å finne bøker som ligner helt presist.

Bøkene på lista er plukket ut av forskjellige grunner. Noen ligner i skrivestil og tone, og noen har elementer av magisk realisme.

Til lesere av Murakami som liker den japanske bakgrunnsrammen, er det tatt med et utvalg markante japanske forfattere.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøkene i denne listen er bøker som ligner bøkene til Stig Larsson. Bøkene er plukket ut på bakgrunn av tema og sjanger, og har til felles at de har høyt tempo, mørk undertone, og interessante karakterer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.

Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.

Se flere bøker som ligner her:

http://www.goodreads.com/list/show/19203.If_you_love_John_Green_books_you_ll_love_these_books


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ofte spørsmål om bøker til barn om tannlegebesøk, legebesøk og sprøyteskrekk. Her er nokre av bøkene som er å finne.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydboka er veldig godt innlest, med ulike stemmer til de ulike fortellerstemmene. Det løfter boka, letter språket og levendegjør historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Her var altså eiendommen min. En del av dette skrånende jordet eide jeg." Det er sommerferie. Monika drar fra byen til jordet sitt, med telt og stormkjøkken. Hun vil prøve å få orden på ting, eller hva er det egentlig hun vil, og prøver på.. Hun vet ikke helt. På butikken kjøper hun en gul notisblokk. Dagene går, i et annerledes tempo, og hun blir etter hvert kjent med den lille bygda som jordet befinner seg i. I notisblokken skriver hun ned noen ord: Båten vår. Charlie. Celler. Være vanlig. Omplassert. Sammenheng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker til barn og ungdom med kulturmøte som tema


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vær stille nå, så jeg kan høre når stillheten kommer.
Den kan være her når som helst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker om å starte på skulen


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker til fjerde trinn


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han måtte puste gjennom nesa for ikke å spy.
(sic.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryJulie StensethAnn ChristinLailaSaraKarin BergBeathe SolbergLillevigretemorFrode Øglænd  MalminVariosaEvaEllen E. MartolNtotheaTovePiippokattaTine SundalAnniken RøilSynnøve H HoelIngunn SIngeborg GMarit HåverstadMcHempettBjørg Marit TinholtRune U. FurbergEvaTralteLiv-Torill AustgulenHanne Kvernmo RyeEgil StangelandKnutMTanteMamiesveinVannflaskeHeidi HoltansvarteperStig THarald KTove Obrestad Wøienmge