Alle disse dagene vi har hatt sola skarp og fin der oppe, har vi pinadø fortjent. Noen har opplevd over 20 grader, jeg er foreløpig fornøyd med "mine" 16 her i Odda. Men det betyr også at arbeidsdagene er harde, og tidvis over ordinær arbeidstid. Mange pusser opp inne eller ute - eller begge deler. Flere besøk/kunderådgivinger enn vanlig på kveldstid.
Likevel har jeg lest boka til Maria Kjos Fonn, den forferdelige Kinderwhore. Forferdelig pga historien, samtidig som måten MKF skriver teksten på og disker opp med det ene gullkornet etter det andre, gjorde at den var vanskelig å legge på bordet ved midnatt - og vanskelig å sovne til... Rett inn på favorittlista mi!
Nå er jeg i gang med Ari Behn sin Trist Som Faen, disse korte novellene han slo gjennom med. Ingen grunn til å være det, dog :-) Kanskje jeg er det etter at Nasjonal Transportplan (NTP) for de neste 8 årene kommer i mål...? Tida får vise, men det er blant de politiske tingene som pågår nå, og som jeg er en del av på lokalplan.
"...and enjoy your next meal/How does it feel?" (Dylan). Joda, middagen var god ;-)
Noen av oss er ikke skuggeredde :-)
Boka du refererer til er så god at den havnet på favorittlista mi. I mitt hode en innertier :-)
Ut av byen, ut på landet! Det får stå som en oppsummering av en forlenget påske her i huset. Som skrevet noen ganger før her så har jeg et labert forhold til krim etter å ha forlest meg som ung. Det gjelder både tv og bøker. Men et par forsøk med Peter May har fått meg litt tilbake på sporet av god krim. Tv-serien Vera er knallgod britisk krim - og jeg digger at handlingen er lagt på landet. May skriver fra øyriket nord for Skottland. Nå har jeg lest ferdig Salt Lane av William Shaw, og det er en fabelaktig god krim som havner på favorittlista her inne. Så mange lag i historiene (ja, det er flere) som har blitt sydd sammen til èn, det i en høy intensitet på alle nivåer. Jeg blei lei meg, gretten, glad - fikk lyst til å bamseklemme et par av hovedfigurene :-) Kan ikke huske at ei krimbok har hatt den virkningen på meg før...
Skal lese ferdig mine amerikanske presidenter den kommende uka. Egentlig er det "etterordet" som forteller om prosessen rundt valget som står igjen. Hvor haren hopper etter det aner jeg ikke. Skifte pels, kanskje? Har i hvert fall skifta til sommerdekk ;-)
Har lest meg gjennom alle de første 44 presidentene i USA - Trump er nummer 45 og ikke nevnt, fordi denne boka til Ole O Moen er fra 2008, og skrevet etter Obamas første 100 dager. Mye interessant (og godt skrevet!), og noen av presidentene må sies å ha vært delvis kriminelle. Ja, pga egne avgjørelser, men også disse sine innerste kretser av personer som også gjorde grunnlovsstridige ting. Reagan og Bush jr var verstingene av de seinere presidentene. I boka gjenstår nå kun noen sider som beretter om "hvordan og hvorfor" i anledning presidentvalg. Det er jo et nytt til høsten når Trump skal utfordres.
Trur jeg venter litt med de siste sidene og lar William Shaw sin Salt Lane bli årets leste krim. Har så vidt åpna øynene for krim igjen og Chris Hammer sin Krattlandet, som du nevner, blir nok vårlektyre for meg. Peter May har jeg lest 4 av og særlig fordi handlingen foregår utafor bykjernen i en storby, blir det litt annerledes krim. Krattlandet foregår jo i en småby i Australias villmark.
Les dere blanke i øynene de siste regnfulle påskedagene - som Siri i værmeldinga påviste i kveld.
Er så heldig at jeg arbeider i en bransje som har gode dager nå. Jobber som kunderådgiver i interiørbransjen, og det er mye besøk i butikken - samtidig som jeg har to kundebesøk bak meg de to siste ukene. Viktig for å kunne analysere kundens behov, ikke minst når det er snakk om full oppussing eller totalrenovering.
Ellers har mine amerikanske presidenter gjort noen framstøt i den kalde krigen. Viktig lesning for å forstå hvordan det amerikanske systemet og samfunnet har blitt bygd - og fortsatt bygges. Dette blir også en del av påskelitteraturen. Og sikkert noe annet også - uten at jeg har planen klar :-) God helg og uke til alle og enhver :-)
2020 blir et merkelig år. Mye mulig dette fortsetter over i neste år også ettersom vi først da har ny og riktig medisinering klar. Jobb, skole - konkurser mv, jeg aner ikke når slutten på dette kommer. Er sjøl i jobb enda. Hurra!
Leser fortsatt om de amerikanske presidentene mine (ha-ha), og nå som 2. verdenskrig akkurat er avslutta, gikk Franklin Delano Roosevelt av som den 32. i rekka. Vedhogst - og bytte av garasje med en ny nabo har tatt en del tid. Fikk også rydda to skap med klær. Noe i søppelkonteineren og noe til Fretex :-)
Les og les! Se alltid lyst på livet, så les noe positivt og gøy fram til neste helg :-)
Det går da framover med de amerikanske presidentene "mine". Skal begynne på nummer 27 som heter William Howard Taft. Da er vi tidsmessig kommet til årene 1909-1913. Jeg har dermed lest meg langt forbi nummer 16 Abraham Lincoln.
For min del betydde hans vakt for USA litt mer fordi en av mine tidlige slektninger Peder Sæther var en del av miljøet rundt Lincoln. Peder reiste fra Nes på Romerike rundt 1850 og slo seg ned i området rundt dagens New York. Det er ikke bevist at Lincoln og Sæther noen gang traff hverandre men at de hadde felles kjente er temmelig sikkert. Peder var forretningsmann og gjorde det godt, og ettersom suksessen ikke stanset på noe tidspunkt, fant Peder det opportunt å reise til California - det var funnet gull i den vestlige kyststaten. Peder blei med i et følge som tok båt ned til Panama hvor de så hogg seg en sti gjennom jungelen (dette var altså mange år før kanalen så dagens lys), og en ny bår tok følget videre til en mindre kystby i California. Peder slo seg raskt ned i San Francisco hvor hans nye geskjeft banknæringen også ble en suksess - med noen få nedturer. For å gjøre historien kortere enn den opprinnelig er, så donerte Peder en stor slump penger etter noen år til opprettelsen av et nytt universitet i byen. Kjente og erverdige Berkely University så derfor dagens lys. Så om noen av dere har gått der eller bare har besøkt dette universitetet, har dere gått gjennom Peder Saether`s Gate.
Det har blitt skrevet ei bok om Peder Sæther, den heter Mannen Fra Montgomery Street og er skrevet av Karin Sveen. Det er ei godt skrevet bok, og interessant for flere enn meg og slektningene mine - som vel er inhabile :-)
Koronaen jobber intenst med noen av oss. Mange vil unngå smitten mens noen ikke er så heldige. Så langt har jeg unngått denne - hurra for det! - men samtidig er jeg i risikosonen pga litt surr med hjertet og nedsatt lungefunksjon. Nervøs er jeg dog ikke.; jobber annenhver dag nå ettersom jeg har mange feriedager til gode fra i fjor. Ønsker alle ei flott uke uten kluss med viruset, og er du så uheldig å ha det eller får det - må det beste bare hende deg :-)
Denne som er 7 år gammel har jeg ikke lest. Men jeg leste Månefjellet som er ytterligere 5 år eldre, og likte den såpass godt at jeg ga den en 5`er. Hun skriver ikke om de enkle ting i livet, von Bruggen...
Der ble jeg påminnet at jeg burde huke av de fire jeg har lest av Peter May. Sjelden jeg leser krim, men May skriver fra et helt annet miljø enn de fleste andre. God litteratur!
"Kjærlighet I Koleraens Tid" har fått en moderne avlegger i koronaviruset. En kan jo pleie kjærligheten - eller bare spille yatzy :-) Eller det tredje åpenbare gjøremålet, lese bøker. Jeg har kommet til USA sin president nr. 16, Abraham Lincoln i boka til Ole O Moen. Leser gjerne om èn eller to presidenter ved middagsbordet. Når jeg kryper under dyna leser jeg fortsatt Mi Briljante Venninne til herr Lukkøye blander seg inn.
Uansett hvordan du må forholde deg til koronaen; karantene og hjemmeopphold, eller i jobb, ha en så god uke som omstendighetene tillater. Bamseklem :-)
Der du "lesejenta" har begitt deg østover, leser jeg om de amerikanske presidentene. De 9 første presidentene er...øh...unnagjort. Noe er kjent fra før, men Ole O Moen skriver så tydelig og godt at det ikke fins ei eneste kjedelig side. Moen er flinkest i klassen, liten tvil om det, og det er til hans fortjeneste at boka har solgt såpass godt til denne typen litteratur å være.
Når alle presidentene til og med Obama er unnagjort, har jeg to bøker liggende ulest som handler om veiene østover. Det er Silkeveien og Grensen, forfatterne kjenner dere sikkert. Derpå står boka du lesejente du refererer til. Jacobsen er en av mine favorittforfattere og sammen med Pitz er dette nesten dømt til å bli bra :-)
Samling for fotballdommere i Bergen denne helga, og lektyre underveis på buss og hurtigbåt blir Elena Ferrante sin Mi Brilliante Venninne. Moen sin blir for tung å bære! Ei god helg og uke ønskes enhver :-)
Da har jeg mellom regn og vind og stengte fjelloverganger, lest ferdig første del av historien om tilblivelsen av konføderasjonen, og den første presidenten, George Washington. Ole H Moen skriver godt, og her er det noen ukers lektyre på gang!
Jeg har også glede av å følge karrieren til Erling Braut Håland, da snakker vi selvsagt fotball. Har så langt fått med meg hvert sekund og alle målene i Tyskland. Hva skulle en gjort om det ikke fantes politikk, fotball ... og flotte bøker?
Ha en innholdsrik helg innafor dørene, og ei fin uke etter det :-)
Da har jeg vært gjennom dagbøkene til A.N.P, altså denne unge vestkantdamen som bekjenner sine og andres seksuelle eskapader - pluss noen gode og seriøse tanker. Sitter igjen med mange spørsmål rundt hva hun skriver. Er det egentlig to dagbøker hun skriver? Er det virkelig hennes og vennenes sexliv hun skriver om eller er det henta fra pornoens verden - for forskjellen tviler jeg på er til stede - uten å ha vært i sistnevnte på tredve år minst. Hvem er hun? Hun skriver faktisk om sine eskapader og følelser på en sånn måte at jeg undres på om det er en talentfull skribent/forfatter som står bak - og da setter jeg det i sammenheng med de seriøse tankene hennes. De er nemlig proft skrevet, det vil si, ikke av en forsker eller professor, men på en måte som en amatør bør misunne henne. Egentlig er jeg glad for å ha vært gjennom disse to bøkene selv om dobbeltfølelsen er hjertelig til stede...
Da er det godt å ha noe helt annet å lese i. Venter enda litt med den fjerde boka om Elling, nå er det USAs presidenter fram til Obama som gjelder :-) Så får "han derre trumpeten" blåse i hornet fram til november!
Jobb, fotball og MGP denne helga! Heier både på Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp, som har de beste sangene lørdag kveld. God...eh, alt mulig, egentlig :-)
Du verden! Dette er lektyre jeg også skal gå gjennom i løpet av året. Gleder meg!
Det Usynlige Fjellet er ei knakende god bok! Leste den for tre år sida, og vil lese den igjen :-) Ellers leser jeg A.N.P sin andre dagbok i bokform. Dette er fortsettelsen av Chicks O`hoi som jeg skal lese etterpå. Mye klokskap og kåtskap hos denne unge damen, for å oppsummere på korteste vis, men absolutt lesverdig.
Kommer til å lese videre på disse under bussturene til og fra Bergen lør-søn, da jeg skal på årsmøtet til Vestland SV. Ha ei flott helg og uke i regn og mye blest :-)
Blir litt som å være fotballdommer dette, med en veileder på tribunen. Sistnevnte kan mene "det og det" om ulike situasjoner, men veilederen skal alltid ta hensyn til totalinntrykket når han/hun oppsummerer kampen ;-)
PS: Ingen kort deles ut under denne debatten, for den er saklig :-)
Alle de tre første er knakende gode :-) Venter med den fjerde og siste.
Elling-pause! Har etter langt tid med lite lesing, lest ferdig den tredje boka om Elling - og Kjell Bjarne :-) Årsmøter og årsmeldinger, og kurs for unge fotballdommere, har som venta tatt mye oppmerksomhet. Men jeg fikk da tid til å kose meg med Erik Lukashaugen og hans sanger bygd på Hans Børli sine dikt, da han besøkte Litteraturhuset i Odda for ei uke siden.
Før den fjerde Elling-boka leses, blir det noe helt annet lesbart framover - uten at jeg veit helt hva enda. Ei god helg og uke til alle og enhver :-)
Har denne på leselista. Blei ikke mindre inspirert av denne ytringa :-)