Da har noen av tiltakene blitt letta på, merker noe dere til?Jeg merker ikke noe særlig til det i min hver dag må jeg ærlig si. Fortsatt er jeg stort sett hjemme, trener, leser bøker, ser noen tvserier og går noen turer og holder andre folk på avstand, slik at jeg får litt mer bevegelse.

Jeg ble ferdig i forrige uke med en del krim bøker, nå er på den siste jeg fikk låne av take away biblioteket sekten på tåkeøy av Mariette Lindstein, som jeg liker så langt jeg har lest. Ellers får jeg ser om jeg begynner på noe andre om jeg blir ferdig sekten boka.

Hva har dere lest? Og hva leser dere?

Håper alle er friske og ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg har lest ferdig det gyldne kompasset av Philip Pulman i helga, så da er det bare å se hva de neste to bøkene i serien vil bringe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan likte du det gyldne kompasset :)? Jeg likte best en og to, men tre er også ganske bra. Håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med Koke Bjørn av Mikael Niemi. For en Ordmester! Han setter så godt ord på den menneskelige sårbarheten og det uuttalte som skjer i møte mellom mennesker at jeg blir helt andpusten. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for anbefalingen,, men jeg har allerede også lest den og likte boka veldig godt. Håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lastet ned stolpejakt-appen og tar noen poster hver dag og noen lengre med en følgesvenn. Synd at moroa ikke varer alt for lenge... 77 poster varer ikke allverdens tid!
Jag er i ferd med å avslutte De 40 dagene på Musa Dagh. Og da lurer jeg på om dere klarer å motstå fristelsen med å smuglese her og der fremover for å se hvordan ting utvikler seg? Jeg må holde meg hardt i skinnet men har vel ved en anledning vært litt svak...for å se om en person ville klare seg.
I dag så jeg linerla og da er våren virkelig her, herlig!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørtes moro ut :). Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder meg også stort sett hjemme fortsatt.

Leste ut Forventning av den britiske forfatteren Anna Hope i går – veldig bra roman om tre venninner. Hope blir – ganske riktig, synes jeg, sammenlignet med en annen god forfatter, irske Sally Rooney.

Er også godt i gang med 1794 av Niklas Natt och Dag. Likte den forrige krimmen hans veldig godt, så jeg hadde store forventninger, og de blir så langt absolutt blir innfridd. Blir sikkert snart ferdig med denne også, for den er vanskelig å legge fra seg.

Har også så vidt startet på Mostly Hero av irske Anna Burns i dag – hun som vant Man Booker-prisen for Milkman i 2018. Mostly Hero er en novelle på bare 60 sider. Hvis jeg blir ferdig med den, er neste bok ut romanen Døden i arbeid av drammenseren Kristian Klausen – en forfatter jeg har fulgt siden han debuterte med novellesamlingen Måltidet i Emmaus, i 2008

På øret har jeg The mirror and the light av Hilary Mantel, den siste romanen i trilogien om Thomas Cromwell. Likte de to første, Wolf Hall og Bring Up the Bodies, så store forventninger til denne også :-)

Hold dere friske og god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kjekt med gode romaner. Du leser mye ser jeg wow. :). Håper du får en god helg og holder deg frisk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så langt har jeg vel ikke merka noe annet enn at jeg kjenner på at jeg nå senker skuldrene litte grann. I min region er nå alle de som ble smitta friske igjen, og det har ikke vært nye smittetilfeller den siste uka. Hvis vi nå alle fortsetter å være så er flinke som vi har vært til nå, med å begrense sosial kontakt og reise lite, så kan jo gjenåpning av skoler og barnehager gå veldig bra, for nå er jo vi nordmenn i hovedsak friske. Det blir særlig bra å få folk ut i jobb igjen, og at samfunnshjulet begynner å snurre iitt igjen, tror jeg.

I påska leste jeg ut Den evige ilden. Den var stor, og tok lang tid, men den var veldig bra. Anbefales til alle som liker romaner med historisk innhold. Follett er veldig god på å veve roman rundt historiske hendelser, og er nøye med at historiens fakta stemmer i sine bøker. Det liker jeg.

Nå er jeg i sluttspurten på ei mye mindre bok: Arr av islandske Audur Ava Olafsdottir. Dettte er et nytt forfatterbekjentskap for meg. Denne er også bra, men selvfølgelig helt annen type litteratur. Litt sorgmunter, om Jonas, som ønsker å avslutte livet sitt, men så langt jeg har lest til nå - men 1/4 igjen - ennå ikke har hatt tid. Ligner kanskje litt på En mann ved navn Ove, men stemningen og forfatterstemmen er en helt annen.

Denne blir jeg nok ferdig med i dag. Og nå kjenner jeg at jeg er sulten på krim, siden jeg ikke fikk lest noe av det i påska. Tror jeg vil fortsette med islendinger, og velger Yrsa Sigurdadottir, som er en til av mine favoritter.Syndsforlatelse står ulest i hylla, den tar jeg fatt på nå.

Det ble forresten fint nå, å ha et lager av uleste bøker i hylla. Dette lageret pleier å plage meg litt, en slags dårlig samvittighet fordi jeg burde ha lest dem. Men nå som biblioteket er stengt så ble de jammen gode å finne :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt å høre at det har roet seg i din region. Ja en får samfunnet får gå litt tilbake etter hvert. Follett skriver gode bøker. Arr er god synes jeg og var et kjekt møte med enda en islandsk forfatter for min del. Krim er grei avveksling i hverdagen ofte.

Ja godt å ha noe ulest i hylla.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi merker ikke noe spesielt til endrede tiltak, og livet går som det har gjort de siste ukene etter lock-down som jeg kaller det.

Sist gang skrev jeg:
"Jeg liker å lese krim i påsken, og har bestilt noen nye bøker som ligger og venter. Først ut blir antakeligvis Anders de la Motte sin Høstdåd. Gleder meg til den. Jeg ga hans første bok, Sensommer, terningkast 6."

Jeg leste ut denne boka i ett jafs, dvs over to dager, og ga den terningkast 6. God krim, med fin driv, spennende og lettlest.

Akkurat nå holder jeg på med boka Elanor Oliphant har det helt fint, av Gail Honeyman. En, så langt, underfundig bok om den noe annerledes Elanor - nåtidens Bridget Jones sies det. Boka blir nevnt å være en "up-lit"-bok, dvs. en bok som skal få leseren i litt bedre humør. Den ble en bestselger, og har blitt utgitt i flere titalls land.

I Dagens Næringsliv sin anmeldelse står det "Romanen om henne ligner et sosialt eksperiment: Hva skjer med en person som tar den urbane ensomheten helt ut og lever uten kontakt med andre?" Jeg har ikke kommet langt i boka, så det blir litt spennende å se om det finnes noen referansepunkter til hjemmeliv i koronatiden.

God helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det er samme her. Så gøy med bra krim. Ja Eleanor Oliphant har det helt fint har jeg lest, ja enig i det du sier der. Spennende tanker, håper du koser deg med boka og at den faller i smak :). Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ut av byen, ut på landet! Det får stå som en oppsummering av en forlenget påske her i huset. Som skrevet noen ganger før her så har jeg et labert forhold til krim etter å ha forlest meg som ung. Det gjelder både tv og bøker. Men et par forsøk med Peter May har fått meg litt tilbake på sporet av god krim. Tv-serien Vera er knallgod britisk krim - og jeg digger at handlingen er lagt på landet. May skriver fra øyriket nord for Skottland. Nå har jeg lest ferdig Salt Lane av William Shaw, og det er en fabelaktig god krim som havner på favorittlista her inne. Så mange lag i historiene (ja, det er flere) som har blitt sydd sammen til èn, det i en høy intensitet på alle nivåer. Jeg blei lei meg, gretten, glad - fikk lyst til å bamseklemme et par av hovedfigurene :-) Kan ikke huske at ei krimbok har hatt den virkningen på meg før...

Skal lese ferdig mine amerikanske presidenter den kommende uka. Egentlig er det "etterordet" som forteller om prosessen rundt valget som står igjen. Hvor haren hopper etter det aner jeg ikke. Skifte pels, kanskje? Har i hvert fall skifta til sommerdekk ;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gøy med god krim. Mhm spennende. Hehe det kan en si, håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline