God morgen. Denne helgen snart for min del tidlig fordi min jobb har uansett stengt dermed har jeg ikke arbeidsoppgaver å gjøre hjemme. Dermed sitter jeg stort sett hjemme og får veldig mye tid til lydbøker, bøker, fargelegging i mine bøker til dette og litt hjemme trim. Jeg har i de siste dagene hørt på lydboka Other Peoples house av Abbi Waxman som er utrolig morsom om barn, foreldre og deres liv og litt humor i denne tiden passer meg ypperlig :D. I tillegg leser jeg brudekisten av Unni Lindell som krim og The Silent Pasient av Alex Michaelides.

Hva leser dere?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 13 svar.

God søndag ettermiddag til deg. Jeg er i karantene/hjemmekontor, og man skulle jo tro at da fikk vi lest en bok om dagen, men sånn er det ikke her i huset, nei, det er hundre andre ting å gjøre. I dag er det også temperatur til å drikke kaffe ute, og planlegge i ro og fred oppgaver å gjøre i hagen. I stedet for å lese har jeg sett en og er i gang med den andre serien om Countrymusikkens historie, som begge er knall gode; underholdende, morsomme og tragiske, som en god bok. Den boka av Alex M har jeg lest, men ble ikke overvettes imponert, eller for den del skuffet. Nå holder jeg på med "De utrøstelige" av Kazuo Ishiguro, og har ikke kommet langt nok til å si noe om den. Jeg leser også "Blodige kronblad" av Ngugi wa Thiong'o, som foregår i Kenya tidlig" på sekstitallet, om det å bo og leve der i overgangen mellom å være en britisk koloni og en uavhengig stat. Det er vel det. For å få utbytte av disse bør man nok sette seg ned og lese en stund. Håper at alle som er hjemme får en riktig god leseuke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk og en god søndagskveld :). Gøy med litt av hvert, håper du har det fint og ønsker deg en fin uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

eh hallo Smitteadministrasjonen,
"den Nasjonale koronadugnaden"?

NRK har en side med effektiv tankevekkende Grafikk ->
under det emneskiltet,
'Prikkeby-spillet' er bra edutainment, spill selv..

men hvor er innholdet, planleggingen?
 

for konklusjonen i sin hoderystende reklamestøy lyder:
"Dugnaden Norge nå gjør sammen, er kanskje den viktigste
siden andre verdenskrig.

Måten du bidrar på,


er å passe på to ting:
Vent med å få viruset
Vent med å sende det videre !

God bedring til Smitteinspektørene,

har noen fått øye på detaljert tenksom planlegging,
noe sted?
eller er vi bare kommet til brygging av småfikse
reklameslagord ??

her er jo alt nevnt 1 stk. frivillig innsats for å handle mat
til et litt utsatt medmenneske, men hvor mange sitter uten
det tilbudet, og vet ikke om det hjelper å kontakte guttespeideren,
styret i borettslaget, det vetobelagte menigjetsrådet,
eller stasministerens kontor?
har noen slike aktører meldt seg til, eller organisert og planlagt -
sånn helt enkel hjelp?
- jeg hørte fra en litt mindre men stolt nok norsk by:
Noe av det første Kommunen satte stengt på med hengelås,
var 'Frivillig-sentralen', for der kunne man ikke risikere noen
samling av folk.
Folk er det farligste å ha gående løs - -
her må nok Salamandrene settes inn til redningsstyrke,
spør bare Karel Čapek

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Kobrahjerte, bok nummer to i serien om Agathe av Toril Brekke. Etter den er det The woman in the window av A.J. Finn som står fremst i køen. Jeg er lysten på krim/ thrillere for tiden. Merker at jeg trenger litt mer driv og spenning nå. De mer stillestående romanene, som jeg vanligvis trekkes mot, griper meg ikke like lett.

Med andre ord: Det ser ut som at 2020 blir min lengste påskelesning noensinne!

Ellers har det vært mange timer ute i finværet i helgen. Hagearbeid, lesing på terrassen og turer i det næreste nærområdet rundt gården vår. Deilig. I dag blir det 85-års dag på Skype, og det går rykter om at det leveres kake på dørene i forkant. Finnes sjarm i det meste. :-)

God søndag til alle sammen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med forskjellig lesning, tipser deg også andre her at Noril har 39 på ebøker for øyeblikket. :): Ja så kjekt da. Koselig med kake og skype bursdags på en måte :)

Håper du også har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal ta fatt på mursteinen Den evige ilden av en av mine favorittforfattere Ken Follett i kveld. Jeg liker hans historiske romaner veldig godt, fin blandling av historie og action. Og nå har mannen i huset lest denne, og skryter veldig. Så det blir bra.

Ellers går nå dagene en for en med dette viruset. På jobben min har vi bestemt at hver dag vi klarer å holde noenlunde normal drift er en seier. Og nå har vi klart en hel uke. Hurra for oss :-)

Skitur ble det i dag - og det er jo deilig. Ellers blir det mye hjemmetid, mye nyheter på tv, og heldigvis at det fins så mye bra bøker å lese :-)

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har tidligere lest av Ken Follett 1900 tallet serien og den likte jeg veldig godt. Så kjekt med både jobb og bøker. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser i to bøker akkurat nå. Den ene er en novellesamling, Hardanger, av Marit Eikemo. Så langt har jeg lest en novelle. Den andre boka er Twenty love poems and a song of despair av Pablo Neruda. Her leser jeg ett dikt i ny og ne. Er vel ca halvveis. Det er andre gang jeg leser denne. Ellers så er jeg midt i mellom å lese en roman. Ble ferdig med Min søster er en seriemorder i går, og vet ikke helt hva jeg skal starte på nå. Mulig det blir en krim. Ønsker alle en god og virusfri helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Likte du min søster er en seriemorder? Ja så gøy med novellesamling, dikt og ny kan være veldig hyggelig. Håper også du får en fin helg og holder deg frisk og rask :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, og det samme til deg :) Ja, jeg likte Min søster er en seriemorder-boka godt. Artig vinkling, og fint å lese bok fra den delen av verden også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for det :) ja enig med deg i det, likte den godt, den endte opp på terningkast fem for meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går da framover med de amerikanske presidentene "mine". Skal begynne på nummer 27 som heter William Howard Taft. Da er vi tidsmessig kommet til årene 1909-1913. Jeg har dermed lest meg langt forbi nummer 16 Abraham Lincoln.

For min del betydde hans vakt for USA litt mer fordi en av mine tidlige slektninger Peder Sæther var en del av miljøet rundt Lincoln. Peder reiste fra Nes på Romerike rundt 1850 og slo seg ned i området rundt dagens New York. Det er ikke bevist at Lincoln og Sæther noen gang traff hverandre men at de hadde felles kjente er temmelig sikkert. Peder var forretningsmann og gjorde det godt, og ettersom suksessen ikke stanset på noe tidspunkt, fant Peder det opportunt å reise til California - det var funnet gull i den vestlige kyststaten. Peder blei med i et følge som tok båt ned til Panama hvor de så hogg seg en sti gjennom jungelen (dette var altså mange år før kanalen så dagens lys), og en ny bår tok følget videre til en mindre kystby i California. Peder slo seg raskt ned i San Francisco hvor hans nye geskjeft banknæringen også ble en suksess - med noen få nedturer. For å gjøre historien kortere enn den opprinnelig er, så donerte Peder en stor slump penger etter noen år til opprettelsen av et nytt universitet i byen. Kjente og erverdige Berkely University så derfor dagens lys. Så om noen av dere har gått der eller bare har besøkt dette universitetet, har dere gått gjennom Peder Saether`s Gate.

Det har blitt skrevet ei bok om Peder Sæther, den heter Mannen Fra Montgomery Street og er skrevet av Karin Sveen. Det er ei godt skrevet bok, og interessant for flere enn meg og slektningene mine - som vel er inhabile :-)

Koronaen jobber intenst med noen av oss. Mange vil unngå smitten mens noen ikke er så heldige. Så langt har jeg unngått denne - hurra for det! - men samtidig er jeg i risikosonen pga litt surr med hjertet og nedsatt lungefunksjon. Nervøs er jeg dog ikke.; jobber annenhver dag nå ettersom jeg har mange feriedager til gode fra i fjor. Ønsker alle ei flott uke uten kluss med viruset, og er du så uheldig å ha det eller får det - må det beste bare hende deg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oi, da har du jo kommet et lite stykke. Åja så stilig da. Spennende med slekt da. Håper du skal slippe smitten og har det fint :) Lykke til og ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Thomas KlakeggKay NilsenElisabeth SveeCamilla RødjeSimen "Boktimmy" IngemundsenIngunnMarit AamdalSoffa86Harald KSigrid Blytt TøsdalannelinguaTherese HolmKristin F. JørgensenTonje-Elisabeth StørkersenellinoronilleThereseGladleserHilde H  HelsethDolly DuckConnieBrit HonningsvågVibekeGroMonica StubkjærJan Erik  OlsenMarianne  SkageTine SundalHanne MidtsundKirsten LundSolveigAnjaHeidiElin FjellheimBerit RGunillaIdaMcHempettLeseberta_23EmilieskHallgrim Barlaup