Fredag står for døren, etter en kort uke, med en lengre helg en andre dager. Denne helgen skal jeg lese en tysk bok som heter Winterbienen av Norbert Scheuer som handler om en birøkter som under 2 verdenskrig i Tyskland hjalp jøder og andre å flykte fra Tyskland, dette er basert på en sann historie som også handler om syk mann som hadde epilepsi og ble kasteres av nazistene. Dette er veldig interresant bok som baserer seg på dagbok form som forfatteren har fått tak i. Samtidig kan man se at biene brukes som symbol og metafor får å beskrive situasjonen i Tyskland og verden i 1944, men samtidig er biene en del av reel handling og man kunne allerede da se klimaendringer og hvordan det påvirket biene på denne tiden.

Ellers hører leser jeg boka En søster i mitt hus Linda Olsson og jeg hører også lydboka av Carrie Fisher The Princess Diarist, jeg får inntrykket av hun var en veldig morsom og levende dame.
Været her på Vestlandet har blitt litt mer høstaktig, så denne helga blir en del lesning inne :).

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg leser for tiden Stillitsen av Donna Tartt, og det er et 830-siders sant svir! Nettopp på grunn av sidetallet har den - til tross for de gode anmeldelsene - ligget på vent noen år, men nå er jeg i gang, - og hvilken opplevelse! Stadig nye assosiasjoner dukker opp: Owen Meany, Paul Auster, Dickens, Catcher in rhe Rye .... Jeg ER inne i hodet på denne unge gutten og deler hans opplevelser, - og har en fantastisk helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja noen bøker blir det selv om de har ligget mange år så kan en bli så overraska. Helt utrolig av og til. Hørtes ut som en god bok.

Håper du har fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Her er lesaren sterkt i tvil om kva som skal verte neste bok......Fullførte nyleg Frida min ukjente farmors krig av Nina Grünfeld.
Den gjorde så stort inntrykk på meg - på fleire måtar - at det vart litt vanskeleg å velje neste ...Men, har mykje å velje mellom, så noko blir det. Har bruk for noko som er både godt og lettlese.
Ha ein god søndag vidare!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja det er vanskelige med å lese noe som er sterkt og begynne på noe annet. Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Knut Åmås la ut en lenke til en artikkel i avisen Dagen i dag, om losene og sjåførene som hjalp flyktningene over til Sverige, og hvordan noen av dem krevde mer enn andre, og dessuten hvordan de overlevende vegret seg for å snakke om det, for de var redde for å bli oppfattet som pengegriske jøder. Begrepet "våre egne" i motstandskampen gir en bismak her. Jeg skal også lese den boka du er ferdig med nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen er allerede den beste på lenge! Jeg har endelig kunnet holde mitt 3 måneders barnebarn igjen, etter denne perioden med total lock-down. Jeg er lykkelig.

Jeg leser Full spredning av Nina Lykke, og Arkiv over bortkomne barn, av Valeria Luiselli. Førstnevnte er veldig fornøyelig, og den slukes raskt. Sistnevnte er jeg snart ferdig med, og jeg liker den veldig godt. Jeg har fire bøker til på planen i juni. Det blir spennende å se hvor mye jeg får lest.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så hyggelig da :). Spennende med flere prosjekter, ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder nå på med den gode boka Pow-Wow enda. Har hatt flere ting å bryne meg på denne uka, som har stjelt lesetid. I kveld har jeg plassert min gamle sofa i garasjen, for så å sette inn en splitter ny i morra :-) Ei fuktig helg i vente, sier meteorolog Siri på tv, og da blir det vel sånn. Kanskje blir det mer lesing på den nye sofaen...? Godt forslag! Det kom jeg på helt av meg sjøl :-) God helg og uke hvorhen i verden dere er.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har du sett at vi har lest Powwow i Kjells lesesirkel? Alle innleggende finner du her. Jeg er enig med deg, en meget god bok. Og mange interessante synspunkter i lesesirkelen.

Regnet skal vi prise oss lykkelige for! Det gir oss vår frodige og rike natur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jada, har registrert at lesesirkelen leser den samme boka. Sjøl er jeg en ustabil leser - mye i perioder kan fort bli til lite i andre. Samtidig bruker jeg ikke så mye tid på å lese andre sine meninger, da er jeg enten i gang med neste bok eller et annet gjøremål :-)

Regnet er viktig, så det er pausene fra det samme vi fortjener. En lang og blaut vinter i Hardanger har bl.a medført at det er mindre frukt i år. Nå håper vi på en andel av de norske turistene på reis i år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det er bra bok :)? Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det regner og har blitt mye kjøligere her på Østlandet også :-(
Jeg holder som vanlig på med mange bøker samtidig, og denne helgen regner jeg med å lese ut romanen Being Dead av Jim Crace. Veldig fascinerende, som alle bøkene jeg har lest av denne engelske forfatteren.
Så blir det vel et kapittel eller to av Ingrid Tørresvolds Hilsen Ruth. Prøver å porsjonere den ut, siden det er en tynn bok og det er lenge igjen av leseperioden i den dystoptiske lesesirkelen.

Og kanskje det blir tid til en novelle av Alice Munro også – hører lydboken Too Much Happiness.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det er dessverre slik, la oss håper sommeren kommer tilbake siden det for mange gjerne blir en norsk sommer :). Mhm kjekt med forskjellige lesning, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble som jeg tenkte ferdig med Being Dead av Jim Crace i går. Det ble en sterk femmer på terningen!

I dag tar jeg fatt på Taksim av den polske forfatteren Andrzej Stasiuk. Prøver å kjøpe litt færre bøker, så jeg får lest flere av de mange uleste jeg allerede har :-) Denne kjøpte jeg som e-bok da den ble utgitt i Sidespor-serien for noen år siden, så på høy tid å ta den fram.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gode forsetter er noe jeg også kjenner til, men er det lettere å finne frem igjen en bok fra e-biblioteket, enn lydbok eller fysisk bok. Jeg tror jeg ville velge fysisk bok først, men blir den stående i en hylle, er det kanskje lettere med de andre versjonene. Sorry, typisk spørsmål som dukker opp for å slippe unna andre gjøremål. Denne diskusjonen har vært før også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja ikke glem ønske god helg
God helg - god helg - håper alle får fin helg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her kommer det til å bli en fin helg, det er sikkert allerede nå. Jeg skal lese ferdig "Blodige kronblad" av Ngugi wa Thiongo, som jeg tok frem igjen nå, etter en måned eller to i dvale. det er ikke fordi den er kjedelig, tvertimot, men den er 670 sider lang. Leser du på tysk, ellers hadde jeg vært interessert i Winterbienen også. Ute skal jeg kanskje ta opp igjen Robertson Davies og "Fifth Business" hvis jeg blir ferdig med gressklipperen og kan gå over til mer stillferdig arbeid. Best å komme seg ut, faktisk, før man begynner å tenke på hvor god sofaen er. God helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja jeg leser den på tysk, gjerne den blir oversatt til engelsk eller hvem vet kanskje til å med på norsk eller et skandinavisk språk? Forfatteren fikk tyske bokprisen for denne boka, synes den er veldig god så langt, har mindre enn 100 sider igjen av boka. Hørtes ut som herlig helg, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer Lund