Da står helga for tur med langhelg som mange sikkert har gledet seg til. Være ute om været tillater og gjerne lese ute om noen liker det eller gjøre andre aktiviteter ute. Jeg har planer om å fortsette med lydboka Little Little Fires Everywhere av Celeste Ng og jeg vil også fortsette på trilogien fra Trygve Gulbranssen.

Hva tenker dere å lese denne helga?Har der lest noe dere vil anbefale i det siste?

Håper alle får en fin langhelg eller helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Å, for en nydelig pinse vi har! Nå kom sommeren - og det omtrent uten at vi har hatt vår. Et gammelt værtegn sier at varm pinse gir kald sommer, og omvendt. Vi får håpe dette ikke slår til.

Det er deilig å sitte ute og lese nå, og i går leste jeg ut Trude Marsteins debutbok Sterk sult, plutselig kvalme, som er en samling tekster som for det meste handler om relasjoner. Jeg får mer og mer sans for denne forfatteren, og det var morsomt å komme over debutboka hennes. Mange av tekstene var riktig gode også.

I dag har jeg begynt på bok nr 2 i Jane Gardams trilogi: En trofast hustru. Jeg leste En ulastelig mann ifjor, og visste med en gang at jeg også måtte lese fortsettelsen. Det har bare tatt litt tid å komme dit :-) Morsomt om livet i de britiske koloniene.

Så er det ekstra deilig at det er enda en dag igjen av helgen. Den skal fortrinnsvis brukes i hagen, litt puslearbeid, litt grilling og familiekos, og masse lesing :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja vi får håpe at denne vær prognosen er feil da :): Hørtes ut som en spennende debutbok :). Ja det kan nok være lærerikt om de britiske koloniene.

Håper du har hatt en fin helg og har en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har hatt en helt utrolig flott pinse så langt! Masse deilig sommervarme, arbeid i hagen, lange turer, grilling..

Jeg leser videre i boka Arkiv over bortkomne barn av Valeria Luiselli. Har lest over halvparten, og liker den godt. Boka Koke bjørn ser ut til å bli liggende en stund uten å bli lest videre i. Jeg har også lest boka Justine av Marquis de Sade i forbindelse med 1001 bøker. Neste bok ut er Hilsen Ruth, av debutant Ingrid Tørresvold. Denne lesingen er i forbindelse med felleslesing av dystopibøker her på Bokelskere. Gleder meg til å ta fatt på den.

Ønsker alle bokelskere en riktig fin pinse :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja veldig herlig med litt varme nå. Så kjekt du liker boka godt, ingenting er bedre enn det :): Ja noen bøker har tendens til å bli liggende. Gøy å ha noe se og frem til også :).

Håper du får en fin søndag og mandag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt det er med litt god varme nå! Denne uka har jeg lest ut Jon Gangdal sin Noen Kommer Til Å Bli Drept, som handler om da et barn drepte et annet i Søgne for 5 år siden. Har lest flere av denne sorten før, og det gjentagende er systemsvikten i de ulike etatene - så som helsetjenestene, barnevernet mv. Samtidig fins det knapt noen innad i systemet som sier at"nei, dette kan vi ikke holde på med" og derpå skjære gjennom, altså ta et overordna ansvar. Derfor blir noen drept :-( Hjerteskjærende fra ende til annen!

Nå er jeg i gang med ei bok som mange andre leser samtidig, Pow-Wow av indianske Tommy Orange. Har siden barnsben av lest mye indianerlitteratur. Det begynte med tegneserien Sølvpilen og fortsatte med Hjortefot. Seinere blei det Du Finner Meg I Fjellene og Begrav Mitt Hjerte Ved Wounded Knee - for å nevne noen få.

Gåturer på 2-3 timer, avslapning i form av lesing - har som sagt før, alltid med ei bok og en stol i tilfelle leselyst - som forsåvidt er planlagt... Nyt disse dagene alle sammen, det har vi alle fortjent :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ja varme er viktig for kroppen og sjel :). Uff da hørtes ut som en tragisk skjebne, men dette er også viktig bøker og lære mer om andre mennesker skjebne.

Håper du får en fin søndag og mandag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tenkt å se "Little Fires Everywhere" når den kommer som tilm eller serie på en av streamingtjenestene, fordi boka var god og historien var litt spesiell. Jeg ble positivt overrasket av Adrian McKinty og "Kjeden" denne uka, og det er kjekt med nye, gode forfattere som ikke kopierer et velkjent konsept. Det ser ut som Ambjørnsens og Margaret Atwoods siste bøker kom hjem til meg helt uten invitasjon denne uka, og det er vel bare å lese dem også. Kanskje jeg leser ferdig "Konspirasjonen mot Amerika" av Philip Roth i en hammock denne fine pinsehelga, som er dedikert til tomater og nye bed i drivhuset. Når varmen kommer så plutselig, kan jeg ikke la plantene sture inne i for små potter. Det er gøy, men også tidkrevende å være hage- og bokentusiast. Så det å lese i hammocken er noe man unner seg etter litt innsats. God lesehelg til alle som leser.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ja spennende med alle bøker som blir tvserier og film. Kjekt med noen bøker og litt hagetid, ha en fin søndag og mandag:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Little Fires Everywhere har jeg lest. God fornøyelse!

Jeg leser The maker of stars av Jojo Moyes for tiden. Jeg vil si den er helt som forventet fra Moyes: Skikkelig terrasse/ strand/ sommerlektyre, altså. Men noe ekstra har den ved seg, et stort pluss med boka er nemlig det historiske bakteppet:

Fortellingen er satt til 1930-tallet i Kentucky, og kretser rundt The Pack horse library project, et omreisende bibliotek med hensikt å bringe litteratur til avsidesliggende steder i området. Det sies at Eleanor Roosevelt skal ha vært en viktig initiativtaker til prosjektet. Kvinnelige bibliotekarer som trosser vær, vind og datidens kjønnsidealer for å spre litteratur til folket? Må jo treffe litt i et bokelskerhjerte, det!

God langhelg til deg og alle sammen!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Takk for det . Noen tror at Moyes har plagiert denne historien fra en annen som har skrevet og utgitt nesten samme historie tidligere The book Woman of Troublesome Creek av Kim Michele Richardson denne har jeg faktisk hørt på lydbok for en tid tilbake. Og jeg tenker å sjekke ut Moyes for å se om jeg kan bli enig i det som har blitt skrevet om sammenliging.

Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste så vidt litt om det. Litt vanskelig å vurdere siden de har blitt inspirert av samme hendelser og mennesker, kanskje? Selve fortellingen er ikke super-original, må jeg si. Jeg fikk også litt lyst til å lese for å sammenligne! Men kan bli litt vel mye sånn rett etter hverandre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det kan du gjerne ha rett, men jeg stusset bare litt over dette da jeg leste artikkel. Jeg tenker å sjekke ut etter hvert selv, ja det kan være greit å variere litt uansett :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk et tips av søsteren min om en canadisk forfatter som heter Mavis Gallant (1922-2014). Hun er ikke oversatt til norsk desverre men i en bok jeg har: "Canada forteller " er det med en novelle av henne som jeg skal lese nå i helgen.
Ellers avsluttet jeg " Svart vann" av Joyce Carol Oates i går kveld og skal begynne på Agota Krisoff: " tvillingenes dagbok" som mange har skrevet godord om.
Været er strålende sommerlig så jeg skal gå meg en tur med strikketøy og bok bort til mitt yndlingssted, en renessansehave på en liten øy her i nærområdet
God lesing og god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Mavis Gallant er en av Canadas beste short stories forfattere.De novellene jeg har lest av henne har temaer som inviterer til ettertanke. På baksiden av en av hennes bøker står følgende kloke ord:

Stories are not chapters of novels. They should not be read one after another, as if they were meant to follow along. Read one. Shut the book. Read something else. Stories can wait

  • og det rådet følges alltid, både ved lesing av noveller og dikt. :)
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for svar! Skjønner hun er en av Canadas store. Søsteren min som bor i Sverige leser " från det femtonde distriktet" hun sier Gallant minner henne om Sommerseth-Maugham.
Jeg har nå bestilt "the other Paris" på bibliotekssøk.
Har du en novellesamling du setter høyt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, ingen samling som utmerker seg i farten, men med på et flyttelass fra Canada befant bl.a. «The Moslem Wife and Other Stories» og ulike utgaver av «Collected Stories» seg, så jeg regner med at førstnevnte ble valgt av en bestemt grunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gøy å få tips om nye forfattere aldri hørt om henne :). Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg to bøker på Kindle. Den ene er Hilsen Ruth av Ingrid Tørresvold. Den er månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere, og jeg liker den veldig godt så langt. Den andre er Being Dead av Jim Crace - en forfatter jeg har stor sans for.

Holder også på med to lydbøker, novellesamlingen Too Much Happiness av Alice Munro – som er like fantastisk som de fleste andre novellene jeg har lest av den kanadiske forfatteren, og så hører jeg Oblivion av David Foster Wallace. Leste den på norsk (Glemsel) for en del år siden. Synes ikke den er av Wallaces beste, men absolutt verdt et gjenhør.

Ønsker alle en fin pinsehelg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hilsen Ruth har jeg hørt mye om egentlig :) Veldig kjekt å finne en bok man liker veldig godt. Jeg har lest en samlet novellesamling av Alice Munro som jeg synes var bra for noen år siden.Mhm kjekt med lydbøker, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørg  FrøysaaMarie MLailaRasa ZiburkuteAnn ChristinThomas KlakeggHarald KNils PharoSverreStjernekastAtmanAud- HelenGrete AmundsenAndreas SortlandClarityVibekeAnita NessGrete AastorpBjørg L.Bookiacandreas h. o.Andreas BokleserKristin F. JørgensenDagfinn JakobsenLilleviTheaIngunn SHilde Merete GjessingBjørn SturødTine SundalMayBeathe SolbergReadninggirl20Inger-LiseTonesen81Synnøve H HoelSimen "Boktimmy" IngemundsenLinnRandi Annie FramnesAnniken L