Da var helg igjen, noen som gjerne har tatt seg langhelg siden i går var hellig dag? Eller var mange som jeg på jobb idag og hadde fri hellig dag? Eller jobbet begge dager :).

Jeg har i går lest ferdig Og bakom synger skogene av Trygve Gulbranssen som jeg har alle tre bøkene i, men jeg er ferdig med den første. Så begynte jeg på jenta på maleriet av Renita D Silva og jeg hører lydbok Less av Andrew Sean Greer. Disse tenker jeg å fortsette med til helga.

Hva har dere lest i uka og hva leser dere til helga?

Håper alle har en fin helg/langhelg :) God helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Hva syntes du om Og bakom synger skogene? Jeg leste trilogien for mange herrens år siden, og likte dem godt den gangen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått lese den første boka, og den var bra synes jeg. Skal lese resten også hadde bare en liten pause fordi den er såpass lang da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat ferdig med "Galgedans" av Tor-Håkon Gabriel Håvardsen. Nå leser jeg "Danehæren" av Bjørn Andreas Bull-Hansen; det er bok nummer tre i serien hans.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mhm interresant, er det bra :)?Håper du har en fin uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Jomsviking-serien til Bull-Hansen er særdeles god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helgen har jeg lest 63 måtar å elske deg på av Monica Bjermeland. Fin fortelling om en komplisert kjærlighet mellom far og datter. Alt er beskrevet så nyansert, nøkternt og ekte. Jeg likte også at jeg fikk litt innsikt i tyrkisk kultur og den politiske situasjonen i landet. Det gav virkelig boka det lille ekstra! Anbefales varmt.

God siste-rest av helgen, alle sammen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Interresant.

Håper du også får en fin resthelg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
Ble ferdig med "Mors gaver" tidligere denne uka egentlig en trist bok når man tenker på hva altzheimer gjør med et menneske og familien rundt.Gjennkjennelig også...
Nå er jeg igang med Takashi Hirade: "Katten". Fin bok om en katts selvstendige liv i en av Tokyo's forsteder. Selvfølgelig veldig japansk med skyvedører i papir, sovematter på gulvet og "6 matters rom" ...
Jeg hadde nattkatt som barn, dvs en kattefrøken fra nabolaget som hoppet inn gjennom vinduet mitt om nettene for å sove i senga mi...veldig koselig! Som voksen har jeg hatt en kastrert hannkatt som ble 18 år...
God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Mhm, rørerende hørt den ut som . Hehe ja det er jo slik med noe katter, 18 år er flott for en katt å bli . Min 16 år gamle døde for snart to måneder siden og jeg savner henne uendelig, men slikt er nå livet.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så trist at katten din døde for så kort tid siden. Det er så hyggelig å ha dem rundt seg og det blir et tomrom når de er borte men så har man fine minner om dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja takk for det. Ja det er absolutt, blir nok en katt fra dyrebeskyttelsen til høsten :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På øret går det i Thinks av David Lodge. Har hatt lydboka en stund, men har ikke lest noe av denne engelske forfatteren tidligere. Begynner bra, så interessant å se om jeg liker den ved endt lytting.
Og så har jeg hentet fram igjen Oblivion – Stories av David Foster Wallace. Leste den norske utgaven Glemsel i 2013, så på tide med et gjenhør med en av mine definitive yndlingsforfattere.

På Kindle har jeg nettopp avsluttet debutboka til Johan Harstad, novellesamlingen Ambulanse, og den nyeste romanen til Graham Swift, Here we are. Begge får en femmer på terningen fra meg :-)

Neste bok ut er den nye til Kerstin Ekman, Tullias värld, som nettopp har kommet på svensk. Den handler om Tullia, datteren til Marcus Tullius Cicero ( år 106–43 fvt.), den romerske politikeren, advokaten og forfatteren. Kerstin Ekman er en strålende forfatter, og jeg har lest en del om Romerriket og Cicero tidligere, så dette blir spennende :-)

Og torsdag 28.05. starter vi på månedens bok (den 19.) i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere, Hilsen Ruth av Ingrid Tørresvold. Lesesirkelen er åpen for alle, så det er bare å slenge seg med, for de som måtte være interessert!

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har vært på jobb i dag, riktig nok med hjemmekontor. Onsdag hadde jeg en dag ute, og det er ikke barer bare å være i full virksomhet etter så mange uker med hjemmekontor. Jeg skulle bare lytte til Robertson Davies en halvtime da jeg kom hjem, mens jeg spiste en kanelsnurr fra Arntzens bakeri, og det endte med at jeg sovnet, selvfølgelig. Det er første bind i en trilogi, og denne heter "Fifth Business". Fornøyelig, gjenkjennelig, menneskelig. De tre bøkene til Gulbranssen leste jeg mens jeg gikk på videregående, i hvert fall visste jeg da at han var populær i Tyskland blant nazistene. Det var gode bøker, selv om titlene virket traurige på meg den gang. Jeg er akkurat ferdig med Oostende 1936, Stefan Zweig og Joseph Roth, sommeren før mørket falt, forfattet av Volker Weidermann. En historie om forfatterliv, penger og alkohol, illusjoner som brister og forsøket på å finne en verden av i går, som Stefan Zweig enda ikke hadde skrevet. Jeg har også lest en essaysamling av Ragnar Hovland, "Litt betyr det no likevel". Det var fort gjort, og det er ikke negativt ment. Nå vakler jeg mellom å fortsette å lese "Konspirasjonen mot Amerika" av Philip Roth eller "Plantenes hemmelige liv" av Lee Seung-U. Tipper at Roth vinner, i kveld. Men kanskje ikke i morgen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nei endringer er jo ikke bare for øyeblikket, det kan jeg godt forstå. Mhm det visste jeg ikke. Spennende utvalg, håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hallo :) Siden sist har jeg lest ut boka Hardanger. Jeg skrev litt om den for et par uker siden. Jeg har også lest ut Linnèa Myhre sin bok Meg Meg Meg. En kort bok, lest ut på et par dager. Den var sånn passe. Akkurat nå leser jeg ebok Arkiv over bortkomne barn av Valeria Luiselli. Den er med i en bokklubb jeg følger, så derfor leser jeg denne nå. Her er noe som er skrevet om boka: "Nydelig språk, og en annerledes historie. Har fått strålende kritikker, og tidligere president, Obama, har den som en av sine favoritter fra 2019." Jeg liker den godt så langt. Håper alle har en trivelig langhelg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mhm kjekt å lese noen bøker. Ja den var akkurat passe for min del også. :). Mhm hørtes interresant ut. :).

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

'Og bakom synge skogene', og forsåvidt resten av trilogien også, er blant mine favoritter! Leste denne serien første gang som veldig ung, og ble betatt. Men har også lest den en gang til senere, og likte den veldig godt da også.

Jeg tok helg på onsdag ettermiddag ja, og det har så langt vært deilig, nå når det endelig ble vårvær her i Trøndelag. Endelig har vi tosifret temperatur! Og soool :-) Lykke!

Og jeg leser en veldig bra bok denne helga: Jeg har kommet omtrent midtveis i Isabel Allendes siste roman: Over Havet. Jeg har egentlig ikke vært så overvettes begeistret for Allendes tidligere bøker, som tildels er voldsomt kritikerrost. Nå valgte jeg å lese denne i første rekke for å fylle Chile-punktet på min litterære verdensreise i år. Og så overrasker den meg så til de grader, for denne er kjempebra! Spennende om den spanske borgerkrigen, og flukten fra det krigsherjede landet når Franco har tatt makten. Anbefales.

Så, helgen ser ut til å bli god. Det skal regne litt i natt, men til i morgen tidlig skal det bli sol igjen, så jeg kan sitte ute med min morgenkaffe og min gode bok :-) Så skal jeg trimme litt, pusle litt i hagen, og være sammen med hyggelige mennesker. Det blir bra.

God helg alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Så kjekt med favoritter, skal garantert lese resten, må bare ha en liten pause for og lese litt variert om det hørtes fornuftig ut. Ja fint vær har det vært over hele landet heldigvis :). Spennende med Allende forfatterskap, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En gang i framtida skal jeg lese Trygve Gulbrandsen, som vanlig blir det etter innskytelse :-) Har lest ut Susanne Skogstad sin debutroman Svartstilla. Den unge forfatteren skriver i en gammel dames perspektiv, om savnet av sin avdøde ektemann, forholdet til de tre barna. Nostalgi er nøkkelordet i boka, og jeg slukte den rå. Den har en viss likhet med Linda Olsson sin La Meg Synge Deg Stille Sanger. Begge har fått en sekser av meg, og fòr endog rett inn på favorittlista.

Nå leser jeg meg opp på den tragiske historien fra Søgne hvor et barn drepte et annet barn. Jon Gangdal er drivende dyktig til å fortelle slike historier, denne boka har fått navnet Noen Kommer Til Å Bli Drept. Vi husker saken fra media, den var fæl da og jeg gruer meg til resten av boka. Men aldri må vi finne på å glemme og stille spørsmålet "hvorfor".

Jobbing så det holder på vanlige dager, og i går rakk jeg hekketrimming før varmen slo meg helt ut. 21 grader i skyggen i Odda betød mange fler i sola. Dette var jeg ikke vant med, nei :-) God helg og uke til lesehestene her inne!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gøy å ha noe på leselisten og se frem til i framtida :) Det finnes jo så mye slik som i film og tv-serier verden også. Gøy med nye favorittbøker. Ja La meg synge deg stille sanger likte jeg også veldig godt, men har ikke lest Svarstilla. Men gøy med tips da , så takk for det :).

Uff ja det finnes mange fæle historier.

Ja 21 grader er varmt, håper du får en fin helg og uke også :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Janne BrovoldAnne-Stine Ruud HusevågSolgunnTorill Elisabeth RevheimRisRosOgKlagingTom Arne MøllerbråtenIngunn SKathrine HaaheimGro Anita MyrvangBenedikteHelena EKjell MagneHildaBerit B LieØyvind BjørnerudWenche VargasFlettietteNinaKikkan HaugenIdagretemorIvar SandSverreConnieAneRufsetufsaLars MæhlumTatiana WesserlingKaren RamsvikHarald KReadninggirl20GladleserJarmo LarsenTanteMamieKjetil Klakegg BergheimTor Arne DahlMorten BolstadMonica CarlsenStregasusanna