Da var det helg igjen. Og for noens del, kanskje starten eller slutten på vinterferien?
Her ser det ut til å blåse opp til nok et uvær. Jeg skal etter planen få gjort litt med uteområdet, men det blir garantert mye tid til innekos og bøker. Mål for helga: Ikke bevege meg av øya jeg bor på en eneste gang. :-)

Akkurat nå leser jeg Alle elsket din mor av Toril Brekke, og jeg koser meg skikkelig!
En fin oppvekstroman med herlige betraktninger om verden sett fra et barns perspektiv, samt gode skildringer av Oslo på 50-tallet. Jeg føler at jeg vandrer gatelangs i datidens Oslo, kapittel for kapittel, og det får meg til å lengte bakover til den gang da. Boka gir meg rett og slett litt Saabye Christensen-vibber. Flere som har lest den?

Ønsker alle en god helg.
Hva leser dere? Fortell!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Leste ferdig boka Einstein for begynnere for andre gang. Dette er ca 170 sider med enkel forklaringer

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stilig! Jeg hadde nok ikke hatt vondt av litt mer kunnskap på det området. Godt tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest noken romaner, så måtte eg innom krimsjangeren igjen. Valget falt på Knut Nærum si bok «De Dødes Båt», som er oppfølgeren til «Døde Menn Går På Ski». Eg vil ikkje påstå at det er ei «latterbombe», som det reklameres for på framsida, men så langt har det igrunn vert fornøyelig lesning med noken artige karakterer.
Har vert greit å sitta i sofakroken med sport på tv’en, storm og regn ute, og ei bok i fanget. Må nyte slike stunder no før all hagearbeidet setter inn...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg. Jeg fikk begynt så smått i hagen på lørdag, men strengt tatt var det vel det som burde vært høstopprydningen jeg tok. Kremt.

Håper på en vår med effektive hageøkter og terrasse-lesing mellom slagene. :-)

Hvordan er bøkene til Nærum? Ligner de for eksempel krimserien til Hans Olav Lahlum, som jeg kaller kosekrim, eller er de mer seriøse og tunge?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg lånt boka Mattetricks på null komma niks av Yngve Vogt. Årets mest skrullete leste bok. Skjønte ikke noe særlig av faget på skola, og ikke så mye mere nå heller..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene til Nærum er definitivt ikkje seriøse og tunge. Og de er heller ikkje så komplekse som bøkene til Lahlum. De er lettleste bøker krydret med humor her og der. Men likevel så føler ein at ein leser ei krimbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som perfekt påskekrim for meg i år!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drep ikke en sangfugl er min lektyre for tiden. Jeg leser den moderniserte utgaven fra 2015 og ordet farget, neger og nigger er uforandret. En underlighet er at første utgaven på norsk har 318 sider mens den nye har 414 sider!
Nå skal jeg lage meg en kopp te, sette meg til rette i godstolen og åpne boka...når skal jeg få laget middag?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så herlig! Middagen går ingen vei... Sitter og leser litt selv etter litt opprydning i hagen. Det ble ikke den lengste økta, da været har vært gjennom minst fire årstider i løpet av dagen. Innevær, med andre ord.

  • Så i den moderne utgaven bruker fortsatt de samme ordene? Jeg tenker egentlig at sånn bør det være. For å få frem språket slik det var (og, dessverre, fortsatt er mange steder...)
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga er det masse planer på den sosiale fronten, og eldste sønn har kommet hjem til helgen. For han er nok ikke hjemmet mitt 'hjemme' lenger, og det er mange uker siden han var her sist. Jeg synes det er deilig å ha han her litt, og kommer nok til å prioritere det sosiale samværet denne helga :-)

Tidligere denne uka begynte jeg på Størst av alt av Malin G Persson, og den fenger veldig altså. Jeg har jo sett at den skulle være god, og gledet meg til å lese, og jeg tror virkelig den kommer til å innfri. Så innimellom slagene skal jeg nok fortsette med den.

Ellers melder det skikkelig dårlig vær her hos oss, så det blir sikkert lite utetid. Men med masse koselige mennesker å være sammen med, og en riktig god bok, så tror jeg helgen skal bli fin!

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Høres ut som en kjempefin helg du har foran deg. :-)
Størst av alt står på leselisten min også. Kanskje jeg skal pushe den litt lenger frem? Ble fristet til å lese den nå. God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må du gjøre! Jeg leste den på få dager, den var så bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg mellom regn og vind og stengte fjelloverganger, lest ferdig første del av historien om tilblivelsen av konføderasjonen, og den første presidenten, George Washington. Ole H Moen skriver godt, og her er det noen ukers lektyre på gang!

Jeg har også glede av å følge karrieren til Erling Braut Håland, da snakker vi selvsagt fotball. Har så langt fått med meg hvert sekund og alle målene i Tyskland. Hva skulle en gjort om det ikke fantes politikk, fotball ... og flotte bøker?

Ha en innholdsrik helg innafor dørene, og ei fin uke etter det :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Imponerende leseprosjekt du har tatt på deg, synes jeg! Gode tider for norske fotballinteresserte, virker det som. Gøy å se en levende legende bli til! Riktig god helg. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God vinterferie til dere som har vinterfeire, velfortjent :). Jeg er denne helgen start torsdag morgen å være syk og fortsatt forkjølelse. Jeg leser The Nigthingale av Kristin Hannah og Harry Potter sju på lydbok.

Nei den har jeg ikke lest. Hørtes ut som kjekk bok :)

Håper du og alle andre får en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da ønsker jeg deg både god bedring og god helg. Kjedelig med forkjølelse, men så har man heldigvis bøker. :-) Harry Potter, jeg skulle gjort mye for å lese dem for første gang en gang til... Er det lydbok? Har hørt at Stephen Fry leser serien helt fantastisk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, ja finnes mer enn nok underholdning heldigvis. Ja det er Stephen Fry som leser. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei :) denne helgen skal jeg fortsette å lese «Solsøsteren og sommerfuglrommet av Lucinda Riley» og «de som er elsket av Victoria Hislop». Så har litt å velge i. Må prøve å få lest de som skal leveres inn neste uke. Denne helgen har jeg lite planer så håper det blir mye lesing. Håper alle får en fin helg:).

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helger med få planer er de aller beste. Kos deg med lesingen!

Jeg har ikke lest noen av Lucinda Riley sine bøker ennå, men har tro på at de er gode. Har fått anbefalt dem av mange, både familiemedlemmer og kollegaer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tone NorenbergRandiSimen "Boktimmy" IngemundsenTorill Elisabeth RevheimNeda AlaeiRandi Annie FramnesBeathe SolbergAtmanKaren PatriciaIna Elisabeth Bøgh VigremgeAnn ChristinJulie StensethÅsmund ÅdnøymoiraLibraritas vBjørn SturødAnjatove NessEirin Eftevandkjell kRisRosOgKlagingVibekeHeleneMetteIngvild SRita KathrineFlettietteMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldLilleviIngunn SSusan StensrudsveinHarald KBerit RØyvind BjørnerudOlaugLailaDolly Duck