Valentines dag og greier i dag, noen av dere som feirer det eller ikke? Jeg selv feirer det ikke akkurat, men koser meg selvsagt fordi det er fredag, men prøver å gjøre noe fint for kjæresten min da har baket noe til han.

Ellers har jeg denne uken lest ferdig Swing time av Zadie Smith. Jeg har forresten noen timer igjen med lydboka The Library Book av Susan Orlean. Jeg har denne uken begynt på The Jane Austen book club av Karen Joy Fowler, som jeg leser i forhold til leseutfordringen jeg har blitt med i. Jeg liker bok så langt, tror jeg så filmen i 2017 eller noe før jeg har lest boka. Jeg ser kun på boka som underholdning fordi jeg oppfattet også filmen som hyggelig og underholdende, ikke noe mer eller mindre.

Hva leser dere denne helga?

Håper dere får en fin helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg har vært innendørs i hele dag og da har jeg kommet i gang med "Winesburg, Ohio" av Sherwood Anderson. Noveller av høy klasse synes jeg som omtrent aldri leser noveller! Boka kom ut i 1919 så ikke dagsaktuell da...
Så har jeg sett intervjuet med Anne-Cath Vestly på nrk siden det er 100 år siden hun ble født. For en flott dame hun var!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Innendørs hørtes veldig bra ut. Kjekt å se intervju med forfatter. Håper du hadde/har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lytter til den boka som er felleslesning nå, "To Kill a Mockingbird", og jeg elsker den. Som før. Så holder jeg på med en svensk krim på senga, grei nok. Så hverdagslig at det er fristende å fortelle at Lee Child nå forhandler med en eller annen strømmetjeneste om en ny serie med en annen skuespiller i rollen som Jack Reacher, vår tids Morgan Kane. Grunnen var at leserne ikke aksepterte Tom Cruise i den rollen. Så kult med forbrukermakt, og på den andre siden, så skummelt. Når det er sagt, så var jeg en av dem som nektet å se Jack Reacher i Tom Cruises form. Beklager digresjonen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

To kill a Mocking er utrolig god bok. Ja enig med deg at Tom Cruise ikke passer i slike roller egentlig og jeg ser aldri filmer med han. Håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vel ikke noe særlig forhold til valentinsdagen, men om vi begge er hjemme, så er det nå hyggelig å spise sammen og kanskje ta et glass vin da. I går ble det Jagermeister også :-)

Denne uka leste jeg Aldri, aldri, aldri av Linn Strømsborg på to dager. Den var god, synes jeg, og et interessant tema. Vi har så lett for å gå i flokk og gjøre som 'alle andre' gjør uten å ta reflekterte valg selv. Og hvordan reagerer omverden overfor de som går sine egne veier? Er vi så tolerante som vi tror vi er? Meget god.

Nå har jeg begynt med Iselins Theiens biografi om Sonja Wigert. Jeg har så lyst til å se filmen, og så fikk jeg denne boka i gave, så da er det morsomt å lese. Tøff dame, hun Sonja!

Nå skal jeg først av alt ut på ski, så får jeg kose meg med boka videre senere i dag.
God helg til dere alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Utrolig mange tankespinn, men jeg skjønner godt hva du mener. Jeg likte også veldig godt Aldri, aldri, aldri. Jeg har lest biografi om Wigert på grunn jeg har skrevet om henne og andre motstandskvinner i min bachelor oppgave. Både biografi og filmen er gode. Kjekt at Sonja har fått mer anerkjennelse eller kjennskap i det offentlige i ettertid. Utrolig imponerende kvinne. Håper flere får det :)

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg vært gjennom dagbøkene til A.N.P, altså denne unge vestkantdamen som bekjenner sine og andres seksuelle eskapader - pluss noen gode og seriøse tanker. Sitter igjen med mange spørsmål rundt hva hun skriver. Er det egentlig to dagbøker hun skriver? Er det virkelig hennes og vennenes sexliv hun skriver om eller er det henta fra pornoens verden - for forskjellen tviler jeg på er til stede - uten å ha vært i sistnevnte på tredve år minst. Hvem er hun? Hun skriver faktisk om sine eskapader og følelser på en sånn måte at jeg undres på om det er en talentfull skribent/forfatter som står bak - og da setter jeg det i sammenheng med de seriøse tankene hennes. De er nemlig proft skrevet, det vil si, ikke av en forsker eller professor, men på en måte som en amatør bør misunne henne. Egentlig er jeg glad for å ha vært gjennom disse to bøkene selv om dobbeltfølelsen er hjertelig til stede...

Da er det godt å ha noe helt annet å lese i. Venter enda litt med den fjerde boka om Elling, nå er det USAs presidenter fram til Obama som gjelder :-) Så får "han derre trumpeten" blåse i hornet fram til november!

Jobb, fotball og MGP denne helga! Heier både på Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp, som har de beste sangene lørdag kveld. God...eh, alt mulig, egentlig :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt å lese varierende. Hørtes ut som du har hatt mange tanker og det er viktig at bøker eller det vi leser for oss til å tenke reflektere og vurdere hvilken verdi det kan ha for andre lesere og oss selv også :). Håper du koser deg masse med bok og MGP :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende saker du leser!

Valentinsdagen ble her feiret med fredagsmiddag. Og så blir det alenekveld på meg resten av kvelden. Kanskje i selskap med Tove Ditlevsen? Jeg er midt i Noveller i utvalg, en samling satt sammen av Vigdis Hjorth. Dette er mitt første møte med Ditlevsen. Jeg er veldig glad i bøker som omhandler tidlig 1900-tall og mellomkrigstid, og så langt har jeg fått et fint blikk inn i Københavns arbeiderklasse fra denne tiden. Jeg savner noe dybde (naturlig nok, siden dette er kortere noveller), så det er godt mulig jeg snuser på en av romanene hennes etterhvert.

Har hørt at både Vilhelms værelse og Barndommens gate skal være store romaner.

God helg, alle sammen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mhm spennende , noveller kan jo være veldig avvekslende og varierende. Har lest Vilhelms Værelse og kan si at den er stor favoritt. Har ikke lest barndommens gate, men har lest De gjorde et barn fortred den synes jeg også var god, men ikke like god som Vilhelms værelse.

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Trygve JakobsenKathrineToveKay Nilsentove NessRisRosOgKlagingJohnny OlsenTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågLibraritas vSiljeJanne BrovoldEivind  VaksvikAndreas BurøØystein LLene AndresenLailaReadninggirl20Torgeir MyklebustRufsetufsaBjørn SturødSteinar JøsokRune U. FurbergHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPirelliBertyJeanetteellinoronilleIngunn SvaskeklutMari Nordø LommelunMarie WTor Arne DahlElin SkjerengIngunnTonjeNina J.B.ingar hHilde Vrangsagen